[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
grzesiopol - 16-08-2017, 14:10
Kiedyś używałem ashampoo ale strasznie jakiś głupi był, wtedy przesiadłem się na ImgBurn bo jest prosty a zawiera to co potrzeba. O ile pamiętam w ashampoo też jest ta funkcja nagrywania obrazu płyty. https://www.youtube.com/watch?v=QcCmrLTTVQQ tylko, że obraz w formacie .iso ale to takie samo nagrywanie jak .ccd
macviowik - 17-08-2017, 10:24
Tak właśnie robiłem , jak na filmiku tylko , że Ashampoo 16. Niby wypalał coś na płycie bo jest ślad zapisu, lecz nie dało się podejrzeć co tam jest.
Sprawdziłem na innym kompie, gdzie mam Ashampoo 12 i w nim faktycznie to się zrobi. chyba z tą 16 jest coś nie tak.
doktorek1112 - 27-08-2017, 15:21 Temat postu: MMCS E-02 cześć, mam problem z USB w moim Lancerze... a mianowicie mam Lancera z 2012 roku ze zwykłym radiem i USB w schowku.
zakupiłem nawigacje MMCS E-02 z auta z 2008 roku i pomimo podłączenia USB nie chodzi.
Czy jest jakaś możliwość zaktualizowania oprogramowania aby czytało USB? czy jedyne rozwiązanie to kupienie nowszej nawigacji MMCS?
tyku - 27-08-2017, 15:26
Cytat: | czy jedyne rozwiązanie to kupienie nowszej nawigacji MMCS? | Tak
USB obsługiwane jest w wersji E-04,E-05,E-06 dla MMCSa EU.
brylekVFR - 27-08-2017, 16:34
Przeczytaj cały watek, znajdziesz takie informacje jak jakie radia obsługują USB, a jakie nie. I informacje odnośnie spolszczenia MMCSa,
tokyo - 28-08-2017, 22:45
to nie jest aktualizacja tylko brak odpowiednich ukladow sterujacych magistrala do podlaczenia modulu usb i bt.audio.......
tak jak koledzy pisza przeczytaj caly watek a znajdziesz wszystkie odpowiedzi
lub po prostu
nie da sie zrobic w twojej navi podlaczenia modulu usb dla navi E1 E2 E3
macviowik - 29-08-2017, 21:57
Czytałem cały watek, ale miałem nadzieje, że można coś zakombinować. ALE TERAZ JEST WSZYSTKO JASNE.
mobista - 03-09-2017, 20:49
grzesiopol napisał/a: | Tak europejska, ponadto musisz mieć plik loading w wersji nie mniejszej niż 50.12 bo inaczej nie będziesz miał oprogramowania do BT i usb. Ewentualnie pobierz sobie ten mój oryginał do E-05, wtedy pojawi ci się menu co ci zginęło ale nie będziesz miał DVD in motion.
Można znaleźć ale z tego co ktoś pisał to znalazł wersje uszkodzoną. Inne wersje są niestety dostępne w firmach zajmujących się nawigacjami (tam mają wersje chyba 60) i kosztują 100 zł plus koszty przesyłki sprzętu w obie strony lub koszt dojazdu do ich siedziby.
Możesz też zakupić sobie u gościa o ksywie OTAKU z USA, koszt to chyba 20 USD ale z przewalutowaniem wychodzi to około 100 zł. Ale do końca nie wiem na jakiej zasadzie on to robi. |
W każdej wersji FW da się włączyć DVD in Motion
[ Dodano: 03-09-2017, 20:52 ]
grzesiopol napisał/a: | Mam do wszystkich pytanie.
Kto wie jak zrobić konwersję plików audio typu wav na plik audio typu RIFF (goły plik audio bez nagłówków i innych zbędnych informacji) ?
[ Dodano: 17-07-2017, 12:02 ]
Dodam, że jest to plik audio wykorzystywany przez MMCS. |
Lektora w ten sposób nie zrobisz
grzesiopol - 04-09-2017, 12:25
mobista napisał/a: | W każdej wersji FW da się włączyć DVD in Motion | masz racje da się
mobista napisał/a: | Lektora w ten sposób nie zrobisz | nikt nie mówił, że chodzi o lektora, no a wracając do pytania to wiesz jaki może być ten plik bez nagłówków itd A tak przy okazji już nie trzeba już załatwione.
mobista - 05-09-2017, 08:39
U wschodnich braci, o których się wcześniej rozpisywałeś, jest informacja oraz źródło skąd zassać oprogramowanie. Od razu Ci podpowiem, że format jest wymarły od dwóch dekad, a do zabawy potrzebny jest PC z Windows 95 lub 3.1
Robert Cz - 05-09-2017, 08:53
Witam
Mam pytanie dotyczące ustawień za pomocą MMCS sposobu załączania świateł mijania.
Jeżdżę na dziennych i nie mogę ustawić aby po uruchomieniu wycieraczek (zaczyna padać deszcz) automatycznie włączały się światła mijania. Światła są oczywiście w pozycji auto. W Peugeocie tak miałem i zastanawiam się czy da się to ustawić w Outlanderze.
Czy Ktoś potrafi to ustawić czy się nie da?
brylekVFR - 05-09-2017, 09:17
Tak się chyba nie da, można jedynie przestawić czułość czujnika oświetlenia, ale nie z poziomu MMCSa
Robert Cz - 05-09-2017, 09:45
Dzięki za pomoc!
tokyo - 05-09-2017, 11:54
da sie sie wlasnie to zrobilem w asxe
Swieca dzienne pada deszcz załączają sie wycieraczki i po 3~~4 sek następuje przelączenie swiateł dziennych na mijania
i najważniejsze!
po uruchomieniu tej funkcji jest ona dąstępna z poziomu mmcsa
sprawdzone w Lancerze ASX Outlander II i III
grzesiopol - 05-09-2017, 12:48
mobista wschód sobie darowałem już dawno, na pomoc przyszedł niedaleki zachód. A windows 95 gdzieś tam by się znalazł. Z tymi dwoma dekadami to troche przesadziłeś.
Widzę, że do czegoś zmierzasz odgrzałeś starego posta o którym już zapomniałem, więc przestań krążyć i powiedz o co ci chodzi. Nie było zainteresowanych pomocą więc dałem sobie radę w inny sposób.
|
|
|