Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
TommiCrazy - 03-09-2012, 00:58
w drodze do domu troche mi go znowu przymulilo, jechlo sie jakby byl na gazie, no i trzeslo nim mocno szczegolnie jak stalem w korkach, a przed samym krakowem sie odetkal i popierniczal znowu jak rakieta, to chyba ten zaplon jest glownym problemem
akbi - 03-09-2012, 01:21
3 strzały w trakcie kolumny
TommiCrazy - 03-09-2012, 14:51
w ktorych modelach z tamtych lat aparat zaplonowy wystepowal z podcisnieniem sterujacym wyprzedzeniem zaplonu? i pytanko jest czy ktos widzial gdzies taki w dobrym stanie albo nowy?
Krzyzak - 03-09-2012, 23:32
najpierw uporządkuj podciśnienia ogólnie - bo nie może być tak, że są jakieś mostki i luźne elektrozawory...
pytałeś Rosomaka? - może jego stary Gal ma podobny rozkład podciśnień
rosomak1983 - 04-09-2012, 01:42
Krzyzak napisał/a: | pytałeś Rosomaka? - może jego stary Gal ma podobny rozkład podciśnień |
tak juz gadalismy zrobie fotki opisze jak sie da, tylko dzien dwa bo mam sajgon a gal stoi gdzie indziej. Podcisniena sa na pewno takie same bo to dokładnie kropka w kropke ten sam silniki 4g63 SOHC 6 bolt. tylko u mnie nie ma intercoolera.
Uploaded with ImageShack.us
A u Ciebie Tomku seryjnie był intercooler??? W dowodzie mam 170kM.
Tego wtryska nie wymieniłes jeszcze???
TommiCrazy - 04-09-2012, 01:59
intercoler w starionie to seria ale mam nowy upgrade tylko jeszcze nie zalozony.
170hp to wlasnie ma wersja z IC
TommiCrazy - 04-09-2012, 09:08
ps. czy wlasciciel niebieskiego gto jest dostepny na forum????
Tomek - 04-09-2012, 09:13
TommiCrazy napisał/a: |
ps. czy wlasciciel niebieskiego gto jest dostepny na forum???? |
to nie jest GTO, tylko 3000GT
w każdym razie LordWolf jest zarejestrowany na forum, ale nie udziela się w ogóle
TommiCrazy - 30-10-2012, 09:21
tomek, gto to nazwa ogolna , 3000gt to nazwa na rynek eu... to jedno i to samo,
wkazdym razie potrzebuje tej czesci na gwalt
Tomek - 30-10-2012, 09:34
TommiCrazy napisał/a: | to jedno i to samo, |
wiem
TommiCrazy - 24-11-2012, 01:41
wlasnie wszedlem w posiadanie czarnego GTO , MK3 , limitowana seria z numerem 107, odpowidajaca dacie mojego urodzenia 10.7 .... auto jest 4x4, manualna skrzynia, twin turbo, kuty silnik ma spore mozliwosci ale ustawione jest na tylko 320 koni ( udowodnione), fotki wrzuce niedlugo, ale puki co sie otrzasnac niemoge bo nadal jestem w totalnym szoku.
m6riano - 24-11-2012, 02:34
TommiCrazy napisał/a: | wlasnie wszedlem w posiadanie czarnego GTO , MK3 |
TommiCrazy napisał/a: | ale puki co sie otrzasnac niemoge bo nadal jestem w totalnym szoku. |
Aż taki mocny cios po kieszeni..?;-)
TommiCrazy - 24-11-2012, 21:29
pare informacji.
silnik zostal zakuty rok temu, oraz zostaly wymienione walki na sportowe.
skrzynia biegow 6 stopniowa , rowniez po remoncie rok temu.
turbiny maja nowe wirniki.
naped jest 4x4, dodatkowo z 4WS, niewiedzialem ze takie wersje GTO byly robione, szczerze mowiac denerwuje mnie 4WS w czasie jazdy.
ECS dziala na dotyk guzika, zawieszenie ma dwie opcje, TOUR i SPORT
wnetrze jest obszyte na nowo czarno biala skora, jak i cala kabina jest wytlumiona , oraz podloga ma nowiutka wykladzine.
filtr jest dwu stozkowy HKS.
przebieg 65tys mil. jest to fantastyczny samochod. dziwnie zmienia sie biegi lewa reka, dotej pory jezdzilem w UK automatem.
kochajj - 24-11-2012, 21:43
piękny... gratki nowego nabytku... turbiny seryjne?
500km małymi nakładami możliwe... fajny rynek części tuningowych...
TommiCrazy - 24-11-2012, 21:49
turbiny seryjne, ale w tym roku odnawiane przez mitsubishi, mam rachunek na nowe wirniki, plus stare byly w czesciach w pudelkach. chce tym jezdzic codziennie i narazie naprawde starcza te 323 koniki i 420 niutkow, a angli byle gdzie mozna stracic prawko tu i tak niema gdzie szybko jezdzic.
moze kiedys cos zrobie, bo silnik juz jest przygotowany pod spore modifikacje, narazie naciesze sie nim w tym pieknym stanie w jakim jest )) no i audio swoja droga... kosmos jak na autko ktore niejest zadnym show-carem
|
|
|