To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

sveno - 10-09-2013, 20:12

ale o co chodzi?
fergul11 - 10-09-2013, 21:42

inq napisał/a:
Ja bym poszukał jednak jakiegoś kompromisu chyba.

To podrzuć jakiś pomysł , silnik max 2.0 z większym pójdę z torbami i podatek drogowy i ubezpieczenie .

Efa! - 10-09-2013, 22:58

Pamar, co się dzieje? Jak Ci pomóc?
inq - 10-09-2013, 23:29

fergul11 napisał/a:
To podrzuć jakiś pomysł , silnik max 2.0 z większym pójdę z torbami i podatek drogowy i ubezpieczenie .

Nie wiem jakie kryteria, budżet. Może coś kobiecego: Mini, TT, Beetle. Jak coś SUVowego to może Kuga, Grand Vitara, Sportage nowy o ile znajdzie. W stylu Calibra to nie wiem co można znaleźć. W budżecie 10-15k Euro to ja bym kupił żonie jakiegoś C-Maxa, Merivę albo coś w tym stylu.

fergul11 - 11-09-2013, 01:03

inq napisał/a:
Nie wiem jakie kryteria, budżet. Może coś kobiecego:

DZIĘKI wielkie , już tak zawęziłem krąg poszukiwań że zapomniałem o tych SUVach :mrgreen:

koszmarek - 11-09-2013, 06:41

Pamarku jestem z Wami całą sobą !!!! :*
pamar - 11-09-2013, 08:29

Efa! napisał/a:
Pamar, co się dzieje? Jak Ci pomóc?

Niestety nikt na tym świecie nie jest w stanie pomóc Ewciu :(
Osiem lat po przeszczepie wątroby u mojego młodszego brata nastąpił gwałtowny powrót choroby (PSC) i niestety postępuje gwałtownie i znacznie szybciej niż przed pierwszym przeszczepem. Lekarze transplantolodzy zaczęli kwalifikacje do drugiej transplantacji ale okazało się, że żyła wrotna nie jest drożna i nie będzie możliwości przyłączenia "nowej" wątroby :(
Dziś będzie konsylium i zdecydują co dalej z życiem Roberta, prawdopodobnie spróbują w jakiś sposób odbarczyć drogi żółciowe, tyle że z poniedziałkowej rozmowy z profesorem z Kliniki Transplantologii wynika, że są to półśrodki a w dodatku dopatrzył się ognisk stwardnienia dróg żółciowych w samej strukturze wątroby :(
Dzisiaj zapadnie wyrok!
vendetta napisał/a:
czasami niestety tak właśnie jest a bezsilność jest straszna

Oby wyniki dzisiejszych rozmów przyniosły dobre wieści - trzymajcie proszę kciuki :|
Dzięki wszystkim za troskę i przepraszam, że wywnętrzniam się przed Mitsumaniakami, ale po prostu komuś muszę, znaczna część z was jest dla mnie jak rodzina - wybaczcie.

Firebee - 11-09-2013, 09:41

trzymamy kciuki za Roberta!
Efa! - 11-09-2013, 11:53

Pamarku, bardzo mocno wierzę w to, że brat przeżyje... Trzymaj się tam ciepło.
mjsystem - 11-09-2013, 12:33

pamar napisał/a:
Dzięki wszystkim za troskę i przepraszam, że wywnętrzniam się przed Mitsumaniakami, ale po prostu komuś muszę, znaczna część z was jest dla mnie jak rodzina - wybaczcie.

Bo jest. Trzymamy kciuki za Roberta. Ty też trzymaj się mocno :?

Fragu - 11-09-2013, 14:38

pamar, trzymam kciuki tak mocno jak się da ! Dobrze, że piszesz to zawsze jakoś tam odrobinke pomaga! Trzymaj się :!:
Bizi78 - 11-09-2013, 14:47

pamar, trzymam kciuki za brata i czekamy na pozytywne wieści.
pamar - 11-09-2013, 14:52

Fragu napisał/a:
trzymam kciuki tak mocno jak się da !

Pomogło! :)
Właśnie rozmawiałem z prof. W. Zakomunikował mi, że po czterech godzinach intensywnych rozmów, zdecydowali zrobić obejście (taką jakby protezę) głównych dróg żółciowych i ominąć miejsca zwężeń.
Dzięki temu na jakiś czas brader będzie miał spokój i miną dolegliwości :)

Efa! - 11-09-2013, 15:03

To trzymamy kciuki rękoma, nogami i wszystkim, czym się da je tylko trzymać, żeby operacja się udała!
pamar - 11-09-2013, 15:20

Jutro Ewa, jutro :) Na dziś wystarczy :)