To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

Bismarck - 05-04-2011, 07:08

mystek napisałes cos w poscie powyzej co zwróciło moja uwage

wiec pytanie konkursowe do wszystkich-interpretacja dowolna liczę na pomysłowośc :) wszystkie odpowiedzi mile widziane nawet te szalone

Znaki drogowe poziome są umieszczone na nawierzchni linie ciągłe lub przerywane, pojedyncze lub podwójne, strzałki, napisy, symbole i inne linie związane z oznaczaniem określonych miejsc na drodze oraz punktowe elementy odblaskowe.

Znaki drogowe poziome są barwy białej lub żółtej, a w przypadku punktowych elementów odblaskowych - także barwy czerwonej.
Jeżeli na drodze są umieszczone znaki barwy białej i żółtej wskazujące różny sposób zachowania, to kierujący jest obowiązany stosować się do znaków barwy żółtej.
Umieszczone na jezdni punktowe elementy odblaskowe barwy czerwonej wyznaczają prawą krawędź jezdni. Lewa krawędź jezdni oraz pasy ruchu mogą być oznaczone punktowymi elementami odblaskowymi barwy białej lub żółtej.

Znak poziomy oznaczony P 4 (Linia podwójna ciągła) jak okresla sie ten kawalek drogi miedzy białymi linniami?

jaca71 - 05-04-2011, 09:24

mystek, Nie ma co ciągnąć tego w nieskończoność.
Krótko: Dziwi mnie twój agresywny ton na wszystkich, którzy zachowują się odmiennie od Ciebie na drodze. I tyle. Znalazłem tą stronę i ją wkleiłem żeby Ci pokazać jak wyglądasz z boku.

krzychu - 05-04-2011, 12:15

Bismarck napisał/a:

Znak poziomy oznaczony P 4 (Linia podwójna ciągła) jak okresla sie ten kawalek drogi miedzy białymi linniami?

Azyl?

Bismarck - 05-04-2011, 20:14

Oczywiscie prawidłowa odpowiedz każdy zna ze jest to pas oddzielajacy........ i.t.d

Widze że tylko krzychu żartobliwie spróbował odpowiedziec no szkoda ze nikt wiecej było by śmiesznie a nawet ciekawie

W pracy mówimy że:

Jest to specialnie wydzielony pas ruchu dla akwizytorów i przedstawicieli handlowych

Mr V - 05-04-2011, 20:19

Cytat:

Jest to pas dla motocyklistów :)

m6riano - 05-04-2011, 22:04

[ Dodano: 05-04-2011, 22:07 ]
jaca71 napisał/a:
mystek, Nie ma co ciągnąć tego w nieskończoność.
Krótko: Dziwi mnie twój agresywny ton na wszystkich, którzy zachowują się odmiennie od Ciebie na drodze. I tyle. Znalazłem tą stronę i ją wkleiłem żeby Ci pokazać jak wyglądasz z boku.

W sumie tak to mogło wyglądać...ale i tak Mystek przy tamtym...to pikuś...;-)

romero - 06-04-2011, 18:51

Bismarck napisał/a:
Jest to specialnie wydzielony pas ruchu dla akwizytorów i przedstawicieli handlowych

Pytam poważnie,jaka jest różnica między ph a akwizytorem.
Pozdrawiam.

mkm - 06-04-2011, 19:28

Coś z cyklu "nie wierzę w to co widzę" :rolleyes: .
Pikanterii dodaje fakt, że tuż obok w drugim tunelu jest szeroki chodnik, ścieżka rowerowa, a wejście do tunelu "samochodowego" ogrodzone jest łańcuchami :roll:

m6riano - 06-04-2011, 19:54

A to nie wiesz że "drobni przedsiębiorcy" zawsze jeżdżą ulicą...chyba nie wierzysz w to że taki złomiarz przejmie sie ew. mandatem?
mkm - 06-04-2011, 19:55

m6riano, to był człowiek na wózku inwalidzkim.
Złomiarzem nie byłbym zdziwiony.

Bismarck - 06-04-2011, 20:08

romero napisał/a:
Pozdrawiam.

akwizytor pracownik przedsiębiorstwa zajmujący się akwizycją, pozyskiwaniem nabywców, zbieraniem zamówień a. zawieraniem umów o wykonanie usług (ubezpieczenia, ogłoszenia, prenumeraty itd.).

Przedstawiciel handlowy (inaczej: sprzedawca terenowy, komiwojażer) to osoba odpowiedzialna za pozyskiwanie i obsługę klientów dla zatrudniającej go firmy. Najczęściej związany z firmą umową o pracę, zlecenie, czasem umową o współpracy. Przedstawiciel handlowy ma obowiązek osiągania określonych poziomów sprzedaży miesięcznej

na pierwszy rzut oka nie ma róznicy ale jak brzmi?

akwizytor -gdzie na wiekszosci biur (Akwizytorą dziekujęmy/lub bardziej dosadnie)

Przedstawiciel handlowy - to juz bardziej powaznie brzmi

zreszta praca jak praca kazdy jakos musi na jedzenie zarabiac

krzychu - 06-04-2011, 20:25

romero napisał/a:

Akwizytor - pozyskuje klientów przeważnie jednorazowo
PH - pozyskuje klientów (częściej firmy) dla swojej firmy, a potem zajmuje się utrzymaniem współpracy.

m6riano - 07-04-2011, 00:52

mkm napisał/a:
Złomiarzem nie byłbym zdziwiony.

A to przepraszam...niedowidzący jestem ostatnio..

jaca71 - 07-04-2011, 05:57

mkm napisał/a:

Jak Cię lubię nie zmyślaj. ;) Jeśli rozmawiamy o filmie wklejonym przez Ciebie, to tam jest złomiarz :P

Mr V - 08-04-2011, 00:29

Bismarck napisał/a:
Akwizytorą )

Sorry, ale musze. AkwizytorOM :D
jaca71
Faktycznie wygląda, jak złomiarz, ale przyjrzyj się dokładnie, to jest ktoś, kto rzeczywiście pcha wózek inwalidzki. To nie jest inwalida na wózku "o własnych siłach"