To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Tu się witamy i witamy nowych użytkowników naszego Forum

BartekZ33 - 06-12-2013, 21:08

Witam wszystkich MitsuManiaków ! Niestety nie mam żadnego Miska jednak jestem fanem JDM'u :) Na co dzień jeżdżę Nissanem 350Z a na tor mam driftowóz w postaci 200SX'a S13.
Lapek - 07-12-2013, 01:01

Siemanko wszystkim :)
Grzejnik - 07-12-2013, 01:13

Witam, nazywam się Mateusz, wołają na mnie grzejnik. Chwilowo jestem posiadaczem VW golfa II i stałym posiadaczem kawasaki zx6r. Niedługo planuje zakup Galanta VIII 2.5 V6 ^^ Pozdro dla Mitsumaniaków
Bizi78 - 07-12-2013, 06:40

Witam wszystkich nowych MitsuManiaków :D .
Zapraszamy do działów regionalnych na SPOTY i pogaduchy :wink: .

jaco2g - 07-12-2013, 10:16

Witam Wszystkich Mitsumaniaków, jako nowy na forum. Od nie dawna jestem właścicielem Gala więc postanowiłem dołączyć do waszej braci :lol:
Pozdrawiam

mpl - 07-12-2013, 12:31

Cześć i czołem,

Marcin z tej strony,

jako, że jestem jak dotąd szczęśliwym posiadaczem pajero II 2.8 to postanowiłem dołączyć... a być może jeszcze dokupię Galanta : )

Bad Method - 09-12-2013, 13:16

Witam wszystkich obecnych (i przyszłych) posiadaczy trzech diamentów :)
mjsystem - 09-12-2013, 15:44

jaco2g, mpl, Bad Method witajcie na forum. Zapraszamy do dyskusji i na spotkania regionalne. :wink:
goofy_LLE - 09-12-2013, 22:13

To i Ja sie przywitam z wszystkimi Maniakami. :D
PrzemoPe - 10-12-2013, 18:09
Temat postu: Witam ponownie
Witam ponownie, ponieważ nie zaglądałem tu często, moje poprzednie konto zostało usunięte, ale jaj to mówią- jak trwoga do boga oa :) . Pozdrawiam wszystkich.
danielwisnia - 11-12-2013, 20:19

Witam wszystkich :) jako ze poszukuje mitsu galanta to postanowilem tez
zarejestrowac sie na forum, pozdrawiam :)

ppiotr00 - 11-12-2013, 20:30

:wave:
mjsystem - 12-12-2013, 12:55

goofy_LLE, PrzemoPe, danielwisnia, ppiotr00 witajcie na tym pozytywnie zakręconym forum :) Zapraszamy do wspólnych dyskusji i spotkań regionalnych :mrgreen:
supernova - 13-12-2013, 12:48

Sie ma!

Czaję się tu na forum już od paru dni podpatrując to i owo, aż w końcu postanowiłęm się zarejestrować i przywitać, i słowo honoru, nie tylko po to, żeby zaraz pójśc do odpowiedniego działu i zacząć zadawać pytania (chociaż troszkę tak ;) ).

Zacznijmy od początku:

Jestem świeżo upieczonym kierowcą, którego egzaminator musiał z łaski chyba swojej przepuścić, ale co to te kursowe 30 godzin za kółkiem ;) Poszukiwania samochodu rozpocząłem zaraz po uzyskaniu prawa jazdy (nieco ponad miesiąc temu) i rozpatrywałem raczej standardowe pozycje typu Peugeot 206, VW Golf IV, Renault Clio, etc.
Warto nadmienić, że na samochodach znam się w takim samym stopniu, jak na całkach oznaczonych, i pomimo ukończenia kursu prawa jazdy pierwszym moim impulsem po zapaleniu się kontroli rezerwy paliwa jest chęć wyrzucenia samochodu i kupienia nowego, no bo przecież się zespuł ;)

Nasłuchałem się jednak w międzyczasie wielu pochlebnych opinii o Mitsubishi, po czym przeszukawszy serwisy motoryzacyjne w poszukiwaniu czegoś na moją kieszeń moje oczy utknęły na jednym wyrazie: Colt.
Początkowo przekonany nie byłem, jednak zgłębiając temat mój opór osłabł, w efekcie czego skontaktowałem się z właścicielem pewnego Colta 1.6 na oględziny.
I tu popełniłem pierwszy, kardynalny błąd, czyli niedostatecznie dobrze zapoznałem się ze stanem technicznym pojazdu. Nie było niestety możliwości wjazdu na kanał, więc oględziny były raczej powierzchowne, ale już wtedy byłem na tyle przyciągnięty, żeby dokonać zakupu. Dopiero później panowie w warsztacie, zapewne wyczuwszy wcześniej krew świeżego kierowcy, nastraszyli mnie bardzo mówiąc, że podwozie uratowac może jedynie kanibalizacja innego Colta na części...
Na całe szczęście druga opinia okazała się pozytywniejsza, i już z lżejszym sercem rozglądam się za częściami które pozwolą cieszyć mi się samochodem jeszcze przez, mam nadzieję, parę dobrych lat, i pozwolą mi w pełni rozwinąć technikę jazdy :)

Takim oto sposobem stałem się, jak na chwilę obecną, szczęśliwym posiadaczem ciemnozielonego Colta o silniku 1.6 z roku 2000 :)
Zdjęć zdobycznego Ogierka niestety nie pokażę w tej chwili, bo nie prezentuje się on wybitnie z racji tego, że brudny i w ogóle, ale obiecuję to wszystko zmienić już po remoncie, kiedy będę wiedział, że spokojnie będę się mógł jeszcze nim nacieszyć :)

Od zakupu minęło nieco ponad 5 tygodni, ale już zdecydowanie czuję, że dobrze do siebie pasujemy i oby tak pozostało :)

Tyle w kwestii wstępnych wypocin, a więc witajcie i przyjmijcie mnie chlebem, solą i kieliszkiem benzyny! ;)

bart210 - 13-12-2013, 13:58

Witamy i zdrowie kolegi :drinkers:
Oczywiście szerokiej drogi nowym autkiem :)