To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT XIII

Andrew - 19-09-2016, 13:58

Ja bym tam jakąś fajną używkę kupił, najlepiej Yamaszkę :wink:
grzesiopol - 19-09-2016, 14:20

tomasek napisał/a:
Grzesiu pomyśl może jeszcze nad tym A5 2016
Tomek ale ten kosztowałby mnie 729zł a A5 Lite 379zł. Te 729 to mocno zaporowe dla mnie, za tą kwotę kupiłbym dwa kaski do motóra. :mrgreen: Zastanawiam się nad tym P8 Lite bo tylko 29 zł., nie musiałbym przycinać karty SIM do nanosim (mam teraz microsim), a telefon dla mnie to służy do dzwonienia i ewentualnie krótkie odcinki jako rejestrator jazdy, yanosik, nawigacja. Bateria mniejsza niż w P9 ale jakie ma to znaczenie jak w obu przypadkach bateria jest zintegrowana, po zużyciu telefon do wyrzucenia. 8) :shock: A jak mam wyrzucić telefon to wolę wyrzucić 29zł niż 329zł. 8) A do szajsunga jakoś nie mam przekonania chociaż jest bardziej intuicyjny w obsłudze.
Z tym P8 to jest tak, że dzisiaj sprawdzałem kilka razy w plusie i raz jest a raz go nie ma :wink: :mrgreen:

bastek - 19-09-2016, 14:50

Andrzej YBR? jest taka jedna w zamościu ale jakoś mocno malowana. niby, ze ładniejszy kolor....
uzywka-ja nie poznam czy był uszkodzony. musiałbym kogoś brać do obejrzenia - chyba ze znajdę coś w Deblinie, JAnowie itp. i pojedziesz Ty, JArek. jak brać kogoś-pytałem goscia - 300 zł za to że go zawiozę, jeśli się wyrobimy w pół dnia. 500 jak cały

nowa YBR droższa. jeszcze serwis - honda koło mnie yamaha elizówka

nowy dla mnie to jeszcze koszta wrzucę. także kazdy z fakturą jest 19% tańszy.....

chyba jak dla mnie nowy bardziej opłacalny. uzywka w miarę nowa musiałaby być w granicach 40-50% nowego

(20% na podatku, 500 zł (czyli 5%) za zobaczenie co to, 1000 zł (10%) za przeglad, wymiany płynów) - także nowy 35% jest tańszy od ceny którą zapłacę. żeby było o co się bić, trzeba te 15-20% dorzuycić, co daje używka musi być tańsza 50%, i w miarę nowa(kilkuletnia)

pojawiła się jedna w Lublinie
http://allegro.pl/yamaha-...25.html#thumb/4
pojedzie ktoś ze mną obejrzeć?

Andrew - 19-09-2016, 14:54

bastek napisał/a:
wer.2
http://www.honda.pl/motor...5/overview.html
w wersji nowa. w sumie koszty zblizone, jeśli do tamtego doda się trnasport, przegląd, rejestracje, tłumaczenie....

Może jak chcesz mieć spokój to weź tą hondę. Zawsze nowe. I siedzieć się powinno wygodnie.

[ Dodano: 19-09-2016, 14:57 ]
W motorku ważne są podzespoły, bo ceny części nie są niskie. Opony, napęd, lagi, amorki wszystko kosztuje. A jeżeli podchodzi Ci cena nowej hondy, to się nie zastanawiaj. Chińskie motorki, to jak się uda. Znam gościa co ma czoperka 125, bodajże Daelim czy jakoś tak, to śmiga nim jak zły. Tylko, że czoper 125 dla mnie to porażka...

[ Dodano: 19-09-2016, 14:59 ]
bastek napisał/a:
pojawiła się jedna w Lublinie
http://allegro.pl/yamaha-...25.html#thumb/4
pojedzie ktoś ze mną obejrzeć?

Wygląda ładnie. Myślę, że fajna.

grzesiopol - 19-09-2016, 15:15

Ten sprzedający ma jeszcze inne zabawki o pojemności 125cm. A myślałeś o skuterze, miałbyś trochę wygodniej a osiagi pewnie te same. http://allegro.pl/listing...p?us_id=7571452 Schowek pod siedzeniem, szybka przednia. Jak trzeba zobaczyć to mogę podjechać z tobą, co prawda żaden ze mnie specjalista ale pooglądać z tobą mogę :wink: :roll:
inq - 19-09-2016, 15:20

Bry :)

grzesiopol, moja Magda ma P8 Lite, ja mam P9 ale nie Lite :) Między tymi dwoma jest przepaść, ale jeśli chodzi o P9 Lite, który ma siostra już nie. Oprócz jednego bajeru, który robi robotę - czytnik linii papilarnych. Dla mnie to mega wygodny bajer, który sprawia, że używanie telefonu staje się 10x łatwiejsze i przyjemniejsze.

P8 Lite też jest dość fajny, a teraz i tani. Aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia, jest trochę delikatny w dotyku, ale jakimś etui można to zniwelować.

Reasumując jeśli możesz dołożyć do tego czytnika linii papilarnych to polecam, jeśli nie to oba telefony jak dla mnie są bardzo zbliżone do siebie.

bastek - 19-09-2016, 15:23

Jak skuter to wole...avensisa :twisted:

Kryzys oznacza motór :twisted:

tomasek - 19-09-2016, 15:36

Co do P8 a P9 to jest dużo więcej różnic niż tylko czytnik lini :P
P9 ma mocniejszą baterię,lepszy wyświetlacz,lepszy i szybszy procesor itd zresztą sam pokazywałeś porównywarkę więc widać różnice :wink:
Wolałbym na pewno dopłacić :mrgreen:

inq - 19-09-2016, 16:01

Tomek chyba mnie z kimś pomyliłeś :) Ja nie pokazywałem porównywarki :) Napisałem tylko subiektywną opinię kto miał okazję pobawić się tymi telefonami dłużej niż 10 min.

Różnic między P8 LITE i P9 Lite jest owszem sporo, ale dla mnie jedyną za którą warto dopłacić jest właśnie czytnik! Reszta jest niezauważalna dla przeciętnego użytkownika.

tomasek - 19-09-2016, 16:07

Nikogo nie pomyliłem,Grześ pokazywał porównywarkę i jemu to pisałem :P
Myślę że bateria,procesor,wyświetlacz to chyba każdy zauważy różnicę :wink:
A co do czytnika to akurat dla mnie był by bezużyteczny bo jest z tyłu telefonu a ja zawsze mam etui,u mnie jest akurat z przodu :wink:

grzesiopol - 19-09-2016, 16:11

No cóż czytnik linii papilarnych jak dla mnie zbędny bajer, lepszy ekran - w porównaniu z moim byłym to i P8 ma super ekran, aparat ten sam, przód w P8 troche gorszy ale i tak taki jak w moim poprzednim z tyłu :roll: , RAM ten sam, pamięć wewnętrzna ta sama, w P8 wyższa matryca więc sądzę, że lepsza. Co do baterii, w P9 dodatkowe bajery, mocniejszy procesor, nowszy interfejs i system niwelują różnicę i myślę, że trwałość obydwu będzie taka sama. I jak Dawid zaznaczył różnice dla normalnego użytkownika niezauważalne. Więc po co przepłacać. :P :P :P
bastek napisał/a:
Kryzys oznacza motór :twisted:
jak kryzys to raczej rower i to taki

chyba, że kryzys typu SKS :twisted:

[ Dodano: 19-09-2016, 16:13 ]
I wcale nie zbliżyliście mnie do dokonania wyboru :roll: :? :? :shock: :cry:

[ Dodano: 19-09-2016, 16:16 ]
A patrząc na ocenę ogólną to i tak te dwa czarne konie nie dorównują mojemu byłemu, chyba pójdę go odzyskać :roll: :mrgreen:

tomasek - 19-09-2016, 16:18

Grzesiu a może nie zmieniać jak różnice niewielkie :twisted:
inq - 19-09-2016, 16:18

Też sądziłęm, że to zbędny bajer, ale w użytkowaniu jest mega przydatny. A etui na te telefony mają wycięcie na czytnik z tyłu :P
tomasek - 19-09-2016, 16:28

Samo wykonanie P8 a P9 to duża różnica :wink:
P8 to sam plastik a P9 aluminium z plastikiem :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=zW36E7vCfeA

bastek - 19-09-2016, 16:29

jak dla mnie p8 by wystarczył.
p9 wiekszy. mam 4,7 cala jest bardzo duży. 5,2 za duży
bateria niby wieksza, ale brak podanych czasów pracy(wiem, są przekłamane, ale zakładam że oba tak samo-więc da sie porównać). większy ekran, szybszy procesor - może krócej trzyamć...

nowszego androida, procesora raczej nie wykorzystam. pamięci wiekszej też nie.
gdzieś była mowa o gorilla glass-mam, stłukłem kilka miesiecy temu, od zwykłego upadku na podłogę. chłyt reklamowy

czytnik dla mnie też bajer zbędny
ogólnie-nie wiem za co bym dopłącił te 700 zł....

aale na mnie nie patrzcie za bardzo. umówiłem się z syniem, że kupi mi samsunga solida jak nazbiera (to w szkole nazywa się teraz cegłofon) a ja mu dam moją lumię

[ Dodano: 19-09-2016, 16:30 ]
grzesiopol napisał/a:
Jak trzeba zobaczyć to mogę podjechać z tobą, co prawda żaden ze mnie specjalista ale pooglądać z tobą mogę

a poznasz co było robione? miarodajnie?