To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

jaca71 - 19-04-2011, 07:26

Moja wiocha łapie się do Aglomeracji :)
coolluk - 20-04-2011, 12:37

Hehe a ja dzisiaj przeczytałem, że jestem potencjalnym zagrożeniem na drodze bo mam naklejke mitsumaniaków :)

http://moto.onet.pl/16422...kul.html?node=3

Jak macie ramki to też uważajcie :D

romero - 20-04-2011, 18:44

piomic napisał/a:
Słyszałem o wiosce na Mazowszu, do której przenieśli stolicę

Czy masz jakiś kompleks :?: :?: :?:

piomic - 20-04-2011, 21:55

Nie. Znajomych Warszawiaków, zawsze tak nazywają swoje miasto.
RoBSoN_97 - 20-04-2011, 21:59

coolluk napisał/a:
Hehe a ja dzisiaj przeczytałem, że jestem potencjalnym zagrożeniem na drodze bo mam naklejke mitsumaniaków :)

http://moto.onet.pl/16422...kul.html?node=3

Jak macie ramki to też uważajcie :D

Strasznie durny artykuł. Takie głupie szyfladkowanie- nieznoszę czegoś takiego oraz ludzi którzy to robią, tak spostrzegają otaczających ich świat i przestrzeń, oceniają powierzchownie i przez pryzmat stereotypów...
Odnośnie ograniczeń prędkości na autostradzie powinna być zniesiona, kto naprawdę umie jeździć i się zachować w rożnych sytuacjach za kierownicą to na pewno będzie to dużym plusem. Z resztą każdy jeździ jak lubi- jeden ekonomicznie 90 km/h max 120 na autostradzie bo liczy każdy litr ropy czy benzyny, a jeden na to w ogóle nie patrzy- do tych osób ja należę.

WYEDYTOWANO DURNE PRZECHWAŁKI

mkm - 20-04-2011, 22:09

RoBSoN_97 napisał/a:
Inna historia test Vmax na jednej z autostrad zamknięty blat 240

Chwalisz się czy żalisz?
Ja na próbach autsotradowych mam po 300-330km/h i to ze złożonymi skrzydłami.
Potem zmieniam geometrię wysuwam spojler, odpalam strumienicę, aktywuję magnetyzery i mam 430km/h i tak bym sie jeszcze mógł rozpędzać, ale już mnie bramki łapią...
RoBSon_97, cieniutko, cieniutko.

krzychu - 20-04-2011, 22:10

RoBSoN_97 napisał/a:
nie wiem po jakich autostradach krzychu i jaca jeździcie, ale ja się jeszcze z takim przypadkiem nie spotkałem.

Może jak byś nie zamykał budzika tylko jechał to 140km/h to byś zauważył że zamiast 2 które Cie wyprzedziły wyprzedzą Cię 5. Zresztą swoją drogą jak by tak się przypatrzeć to przy 140km/h to tak:
- panowie policjanci i tak nie łapią za mniej niż 10km/h
- licznik przekłamuje średnio w samochodach ~ 8% ~ 11km/h

Więc licznikowo można spokojnie sypać 160km/h (oczywiście wypada sprawdzić ile przekłamuje licznik w naszym samochodzie np. u mnie na zimowych nie przekłamuje bo zakładam max co wchodzi w nadkole).

Odnośnie autostrady to pisałem z Katowic za Gliwice jechałem jakieś 60km. Co do prędkości kangur przy 140km/h robił się nie stabilny przy wietrze, przy 130km/h było w miarę ok. Więc nie każde auto bezpiecznie potrafi takie prędkości osiągać.

RoBSoN_97 - 20-04-2011, 22:46

Na początek: jak każdy napisałem tylko swoją opinię na dyskutowane tematy.
mkm napisał/a:
Chwalisz się czy żalisz?

Jaki stary tekst, chyba go ostatnio w gimnazjum słyszałem.
mkm napisał/a:
autsotradowych

Ja takich nie robię.
mkm napisał/a:
Ja na próbach autsotradowych mam po 300-330km/h i to ze złożonymi skrzydłami.
Potem zmieniam geometrię wysuwam spojler, odpalam strumienicę, aktywuję magnetyzery i mam 430km/h i tak bym sie jeszcze mógł rozpędzać, ale już mnie bramki łapią...

Gratuluję, nie przeszkadzaj sobie i idź dalej grać w te swoje symulatory...
mkm napisał/a:
ale już mnie bramki łapią...

no to musisz jeszcze coś zmienić w tym twoim wehikule....
Lepiej aktywuj mózg lub jak wolisz go najpierw odpal zanim coś napiszesz.
mkm napisał/a:
cieniutko, cieniutko
jak na taki silnik to uważam za znakomity wynik, akurat byłem skupiony na jeździe a nie nagrywaniu filmików, bo wracałem z dwoma kolegami z wczasów, może z czasem się wyjedzie z myślą o sklejeniu jakiegoś filmu...
Ogólnie bardzo marna prowokacja- o wiele lepiej już to robi "Czuły Wojtek" na onecie :lol:

mkm - 20-04-2011, 22:56

RoBSoN_97, zbliżasz się do wycieczek personalnych.
przemyśl to jeszcze raz.

koszmarek - 21-04-2011, 00:09

Ja się chciałam Was-mądrzejszych-zapytać, bo nie wiem.
Właśnie wróciliśmy z trasy Warszawa-Lubin- Warszawa i moje pytanie dotyczy przepisu, który zezwala na jazdę tirom w ciągu dnia, oraz taki, który pozwala na dwu i trzypasmówce im jeździć(jeden wyprzedza drugiego a trzeci ich obu....) :|

m6riano - 21-04-2011, 00:16

Muszą być odpowiednie znaki zabraniające jazdy pojazdom powyżej np. 3,5 tony w ciągu dnia lub np. od 6 do 20, tak samo dotyczy wyprzedzania np. tirami mniejsze samochody(mówiąc w skrócie)
koszmarek - 21-04-2011, 00:20

czyli tir tira wyprzedzić może nawet jak trwa to 5-7km ? i ten czas jedzie na lewym pasie ?
m6riano - 21-04-2011, 00:28

Jeśli nie przekraczaja dozwolonej prędkości to niestety tak.Choć przypuszczam że gdyby jechali polismeni to pewnie zirytowaliby sie zaistniałą sytuacją i mogliby zarządzić "rutynową kontrole"
Mr V - 21-04-2011, 02:14

co do artykułu o agresji kierowców z naklejkami:
Cytat:
Za jazdę agresywną uznaje się między innymi: przekraczanie limitu prędkości, nagłe ruszanie na światłach

OK! od dzisiaj, będę ruszał dopiero jak zielone będzie się paliło ponad 3 sekundy. Oczywiście będe bardzo powoli puszczał hamulec a następnie delikatnie dodawał gazu...

Swoją drogą - wiecie ile to 1 milisekunda ?
czas od zapalenia się zielonego światła do klaksonu gościa za wami :D

robertdg - 21-04-2011, 06:58

koszmarek, poprostu sie przywyczajaj.