To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

fergul11 - 17-10-2013, 10:23

JCH napisał/a:
Niech zrobi porządek i wyrzuci zbędne rzeczy
jak mówią Anglicy "mój dom , mój castle" tak "moja torebka , moje królestwo" :mrgreen: Ja tam nawet nie zaglądam , ...bo się boję .... :lol:
Krzyzak napisał/a:
ale bezpestkowce się chętnie wciąga

...żebyś wiedział :wink: Takie prozaiczne winogrono ... gryziesz , a tam gorzkie pestki :pukeleft: .

Marcin-Krak - 17-10-2013, 21:00

fergul11 napisał/a:
jak mówią Anglicy "mój dom , mój castle" tak "moja torebka , moje królestwo" :mrgreen: Ja tam nawet nie zaglądam , ...bo się boję .... :lol:

W świetle badań naukowców dobrze robisz :P Zdrowszy będziesz - bo tam jest jedna wielka siedziba bakterii ... :wink:

fergul11 - 17-10-2013, 21:53

Marcin-Krak napisał/a:
Zdrowszy będziesz - bo tam jest jedna wielka siedziba bakterii ...

Mnie nie chodzi o zdrowie fizyczne , a o psychiczne :mrgreen:
Abo znajde jeszcze cuś kompromitującego cy cuś innego :wink:

Ale zonk :!: wyszłem(bo miałem blisko) na totalnego ignoranta :roll:
Pojechałem do mechanika umówić się na wymiane oleju, świec, filtrów , rozrządu. Jak to w nowo kupionym aucie , a mechanik mówi,- panie jaki rozrząd ? Tam jest łańcuch , a nawet dwa :mrgreen: Taki ze mnie znawca motoryzacji 8)

JCH - 18-10-2013, 08:45

fergul11 napisał/a:
Abo znajde jeszcze cuś kompromitującego cy cuś innego
Cycuś to gdzie indziej znajdziesz ;)

fergul11 napisał/a:
panie jaki rozrząd ? Tam jest łańcuch , a nawet dwa :mrgreen:
Łańcuchy też się czasem wymienia. W 126p wymieniałem ale tam jest tylko jeden więc to nie 126p ;)
Tak to jest jak się nie pochwaliłeś jakie auto... :P

fergul11 - 18-10-2013, 09:08

JCH napisał/a:
Tak to jest jak się nie pochwaliłeś jakie auto...

... bo nie ma się czym chwalić .
QQ 1.6 pb 2010 25k/km z rurami jako stopnie i kangurką z przodu jak do offroadu. Szukałem X3 ale w tych pieniądzach to były z 2005-2006 i 2l pb
Majątek za podatek drogowy 800€ rocznie i ubezp pełne 1700€ .
Chociaż żonie podobało się bmw to wybrała rozumem nie sercem Qashkieta :mrgreen:
Ot i cała historia , mam tylko jazdę z komp pokładowym , nie mogę rozkminić czy pokazuje prawdę czy oszukuje .

Marcino - 18-10-2013, 09:34

Jechałem takim Nissanem QQ nowiutkim z wypozyczalni..... do Niemiec, niestety 1.6 PB nie było demonem mocy, i swoje na autostradach musiał spalić. Niemniej jednak prowadzenie bardzo przyjemne bylo, autoko FWD oczywiście. Chłopaki z wypozczalni mowili że 2.0 i AWD to by mi opiero spaliło...
fergul11 - 18-10-2013, 10:15

Marcino napisał/a:
niestety 1.6 PB nie było demonem mocy
...fakt , ale do 120km/h jest przyjemnie , a w irl szybciej na autostradzie się nie da .
Zresztą to trochę damskie autko :wink: .
Marcino napisał/a:
swoje na autostradach musiał spalić

Jak napisałem wcześniej martwi mnie wskazanie komp że średnie spalanie jest na poziomie 13.3 l na 100km :!:
Ale zweryfikuję to "na piechotę" :biggrin:

Krzyzak - 18-10-2013, 10:55

Marcino napisał/a:
Nissanem QQ nowiutkim z wypozyczalni.
no myślę, że nie własnym - przecież to designerska katastrofa...
może nie jest tak brzydki jak Fiat Multipla czy Kia Soul, ale jednak Nissan po mariażu z Reno zaczął robić kaszaloty i pasztety

Marcino - 18-10-2013, 12:38

QQ nie jest takie złe, i jak kobiece potrzeby wydaje się być ok, wysoki siedzisz wiec dobrze widac,

Chciałem dodać ze puszukują u mnie Kontrolera finansowego na dośc wysokim stanowisku, jesli ktoś jest zaintersowany chętnie go polecę do pracy...
Pisać na PW jak coś.

fergul11 - 19-10-2013, 17:47

martwi mnie wskazanie komp że średnie spalanie jest na poziomie 13.3 l na 100km

Jakim jestem ignorantem :!:
zamiast pogrzebać w komp. użalałem sie na forum że auto dużo pali , dzisiaj popatrzyłem , ponaciskałem i EUREKA , to było 1litr na ile kilometrów spala , przestawiłem opcje i pokazuje spalanie 7,3 l / 100km :mrgreen: UFFF.

fj_mike - 19-10-2013, 18:24

fergul11 napisał/a:
zamiast pogrzebać w komp. użalałem sie na forum że auto dużo pali , dzisiaj popatrzyłem , ponaciskałem i EUREKA , to było 1litr na ile kilometrów spala , przestawiłem opcje i pokazuje spalanie 7,3 l / 100km UFFF.

Subaru posiada podobną opcję. Mój kolega też się tak nabrał zatem nie jest sam ;)

fergul11 - 20-10-2013, 18:22

Czy polskie emerytury , a raczej moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ?
Otóż ambasada RP w Irlandii i ZUS zapraszają Polaków na spotkania celem werbunku w szeregi składkowiczów na rzecz tegoż drugiego :!: To po to wyjechałem z Polski aby teraz dobrowolnie oddawać swoje € na rzecz emerytury która tu wystarczy na jedno posiedzenie w pubie , aby w tej chwili 'panowie' z pierwszych stron gazet zatkali dziurę w budżecie ?
NIGDYi wara od moich pieniędzy :!: Ja opłacam składkę i ubezpieczenie w tutejszym , niezłodziejskim systemie .

Tomek - 20-10-2013, 19:52

fergul11 napisał/a:
Czy polskie emerytury , a raczej moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ?
Otóż ambasada RP w Irlandii i ZUS zapraszają Polaków na spotkania celem werbunku w szeregi składkowiczów na rzecz tegoż drugiego :!: To po to wyjechałem z Polski aby teraz dobrowolnie oddawać swoje € na rzecz emerytury która tu wystarczy na jedno posiedzenie w pubie , aby w tej chwili 'panowie' z pierwszych stron gazet zatkali dziurę w budżecie ?
NIGDYi wara od moich pieniędzy :!: Ja opłacam składkę i ubezpieczenie w tutejszym , niezłodziejskim systemie .

nie bądz samolubem
daj coś swojego innym

fergul11 - 20-10-2013, 20:34

tomek84 napisał/a:
nie bądz samolubem
daj coś swojego innym
:pottytrain1:
Krzyzak - 20-10-2013, 20:50

fergul11 napisał/a:
moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ?
w złej to był - można parafrazować że jakiś czas temu stał nad przepaścią ale zrobił wielki krok naprzód ;)