Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
fergul11 - 17-10-2013, 10:23
JCH napisał/a: | Niech zrobi porządek i wyrzuci zbędne rzeczy | jak mówią Anglicy "mój dom , mój castle" tak "moja torebka , moje królestwo" Ja tam nawet nie zaglądam , ...bo się boję .... Krzyzak napisał/a: | ale bezpestkowce się chętnie wciąga |
...żebyś wiedział Takie prozaiczne winogrono ... gryziesz , a tam gorzkie pestki .
Marcin-Krak - 17-10-2013, 21:00
fergul11 napisał/a: | jak mówią Anglicy "mój dom , mój castle" tak "moja torebka , moje królestwo" Ja tam nawet nie zaglądam , ...bo się boję .... |
W świetle badań naukowców dobrze robisz Zdrowszy będziesz - bo tam jest jedna wielka siedziba bakterii ...
fergul11 - 17-10-2013, 21:53
Marcin-Krak napisał/a: | Zdrowszy będziesz - bo tam jest jedna wielka siedziba bakterii ... |
Mnie nie chodzi o zdrowie fizyczne , a o psychiczne
Abo znajde jeszcze cuś kompromitującego cy cuś innego
Ale zonk wyszłem(bo miałem blisko) na totalnego ignoranta
Pojechałem do mechanika umówić się na wymiane oleju, świec, filtrów , rozrządu. Jak to w nowo kupionym aucie , a mechanik mówi,- panie jaki rozrząd ? Tam jest łańcuch , a nawet dwa Taki ze mnie znawca motoryzacji
JCH - 18-10-2013, 08:45
fergul11 napisał/a: | Abo znajde jeszcze cuś kompromitującego cy cuś innego | Cycuś to gdzie indziej znajdziesz
fergul11 napisał/a: | panie jaki rozrząd ? Tam jest łańcuch , a nawet dwa | Łańcuchy też się czasem wymienia. W 126p wymieniałem ale tam jest tylko jeden więc to nie 126p
Tak to jest jak się nie pochwaliłeś jakie auto...
fergul11 - 18-10-2013, 09:08
JCH napisał/a: | Tak to jest jak się nie pochwaliłeś jakie auto... |
... bo nie ma się czym chwalić .
QQ 1.6 pb 2010 25k/km z rurami jako stopnie i kangurką z przodu jak do offroadu. Szukałem X3 ale w tych pieniądzach to były z 2005-2006 i 2l pb
Majątek za podatek drogowy 800€ rocznie i ubezp pełne 1700€ .
Chociaż żonie podobało się bmw to wybrała rozumem nie sercem Qashkieta
Ot i cała historia , mam tylko jazdę z komp pokładowym , nie mogę rozkminić czy pokazuje prawdę czy oszukuje .
Marcino - 18-10-2013, 09:34
Jechałem takim Nissanem QQ nowiutkim z wypozyczalni..... do Niemiec, niestety 1.6 PB nie było demonem mocy, i swoje na autostradach musiał spalić. Niemniej jednak prowadzenie bardzo przyjemne bylo, autoko FWD oczywiście. Chłopaki z wypozczalni mowili że 2.0 i AWD to by mi opiero spaliło...
fergul11 - 18-10-2013, 10:15
Marcino napisał/a: | niestety 1.6 PB nie było demonem mocy | ...fakt , ale do 120km/h jest przyjemnie , a w irl szybciej na autostradzie się nie da .
Zresztą to trochę damskie autko .
Marcino napisał/a: | swoje na autostradach musiał spalić |
Jak napisałem wcześniej martwi mnie wskazanie komp że średnie spalanie jest na poziomie 13.3 l na 100km
Ale zweryfikuję to "na piechotę"
Krzyzak - 18-10-2013, 10:55
Marcino napisał/a: | Nissanem QQ nowiutkim z wypozyczalni. | no myślę, że nie własnym - przecież to designerska katastrofa...
może nie jest tak brzydki jak Fiat Multipla czy Kia Soul, ale jednak Nissan po mariażu z Reno zaczął robić kaszaloty i pasztety
Marcino - 18-10-2013, 12:38
QQ nie jest takie złe, i jak kobiece potrzeby wydaje się być ok, wysoki siedzisz wiec dobrze widac,
Chciałem dodać ze puszukują u mnie Kontrolera finansowego na dośc wysokim stanowisku, jesli ktoś jest zaintersowany chętnie go polecę do pracy...
Pisać na PW jak coś.
fergul11 - 19-10-2013, 17:47
martwi mnie wskazanie komp że średnie spalanie jest na poziomie 13.3 l na 100km
Jakim jestem ignorantem
zamiast pogrzebać w komp. użalałem sie na forum że auto dużo pali , dzisiaj popatrzyłem , ponaciskałem i EUREKA , to było 1litr na ile kilometrów spala , przestawiłem opcje i pokazuje spalanie 7,3 l / 100km UFFF.
fj_mike - 19-10-2013, 18:24
fergul11 napisał/a: | zamiast pogrzebać w komp. użalałem sie na forum że auto dużo pali , dzisiaj popatrzyłem , ponaciskałem i EUREKA , to było 1litr na ile kilometrów spala , przestawiłem opcje i pokazuje spalanie 7,3 l / 100km UFFF. |
Subaru posiada podobną opcję. Mój kolega też się tak nabrał zatem nie jest sam
fergul11 - 20-10-2013, 18:22
Czy polskie emerytury , a raczej moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ?
Otóż ambasada RP w Irlandii i ZUS zapraszają Polaków na spotkania celem werbunku w szeregi składkowiczów na rzecz tegoż drugiego To po to wyjechałem z Polski aby teraz dobrowolnie oddawać swoje € na rzecz emerytury która tu wystarczy na jedno posiedzenie w pubie , aby w tej chwili 'panowie' z pierwszych stron gazet zatkali dziurę w budżecie ?
NIGDYi wara od moich pieniędzy Ja opłacam składkę i ubezpieczenie w tutejszym , niezłodziejskim systemie .
Tomek - 20-10-2013, 19:52
fergul11 napisał/a: | Czy polskie emerytury , a raczej moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ?
Otóż ambasada RP w Irlandii i ZUS zapraszają Polaków na spotkania celem werbunku w szeregi składkowiczów na rzecz tegoż drugiego To po to wyjechałem z Polski aby teraz dobrowolnie oddawać swoje € na rzecz emerytury która tu wystarczy na jedno posiedzenie w pubie , aby w tej chwili 'panowie' z pierwszych stron gazet zatkali dziurę w budżecie ?
NIGDYi wara od moich pieniędzy Ja opłacam składkę i ubezpieczenie w tutejszym , niezłodziejskim systemie . |
nie bądz samolubem
daj coś swojego innym
fergul11 - 20-10-2013, 20:34
tomek84 napisał/a: | nie bądz samolubem
daj coś swojego innym |
Krzyzak - 20-10-2013, 20:50
fergul11 napisał/a: | moloch który je wypłaca jest w tak złej kondycji finansowej że agituje w innych krajach ? | w złej to był - można parafrazować że jakiś czas temu stał nad przepaścią ale zrobił wielki krok naprzód
|
|
|