Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 18-10-2007, 11:26
CichyTom napisał/a: |
prowokacje są jak najbardziej uzasadnione, są standardem jako jeden ze sposobów walki stosowany z powodzeniem na całym cywilizowanym świecie,
i powiem więcej nawet, że u nas jest ich za mało
że czułbym się o wiele bardziej zadowolony, gdyby podobne akcje prowadzone były wobec pozostałych 459 osób z Sejmu i 100 z Senatu (a może nawet i są? ) |
Prowokacje tak, ale skala i rozmach akcji jest juz niepokojaca... Prowokacja typu gdy CBA rok za kims lazi i montuje akcje od zera aby zalapac to lekka przesada.
Teraz to wyglada jakby kazdy wlasciwie kto nie jest wyksztalciuchem i czlonkeim partii niechetnej braciom mogl spokojnie dalej robioc co mu sie podoba, bo zysk polityczny w atmosferze ciaglej walki politycznej bedzie z tego nikly.
Chyba trudno nie zauwazyc dosc jasnego kontekstu politycznego. Niestety jedyne deja vu jakie widze, to to ze pod plaszczykiem kolejnego odlamu tajnej polidfcji zafundowano nam sprawna maszynke do zalatwiania rachunkow politycznych. Do podnoszenia imageu panuf ministruf Ziorruf i tem podobnech, do akcji medialnych...
Podstawowy zarzut - obecne metody medialnego CBa maja malo wspolnego z powaznym wymiarem sprawiedliwosci. Naprawde czekam na jakiekolwiek zakonczenie ktorejkolwiek z wyprodukowanych przez CBA afer. Moze wtedy wreszcie bedzie normalnie. I naprawde chcialbym, aby to CBA mialo racje...
Pzdrw.
Anonymous - 18-10-2007, 11:29
CichyTom napisał/a: | Fido__, jak czytam co piszesz to mam wrażenie deja vu |
i vice versa Przynajmniej mamy stałość poglądów
Anonymous - 18-10-2007, 11:33
Fido__ napisał/a: | CichyTom napisał/a: | Fido__, jak czytam co piszesz to mam wrażenie deja vu |
i vice versa Przynajmniej mamy stałość poglądów |
pal 6 poglądy, chyba mnie jak zwykle nie zrozumiałeś, posty powtarzasz, posty powtarzasz
cofnij do tyłu, podskocz do góry ... to sam zobaczysz
Marcino - 18-10-2007, 12:17
Oto moj typ w głosowaniu...Posłanka Samoobrony
Anonymous - 18-10-2007, 12:26
matko chce ludziom robić dobrze
spokojnie panowie raczki na kołderkę
Anonymous - 18-10-2007, 13:28
CichyTom napisał/a: | pal 6 poglądy, chyba mnie jak zwykle nie zrozumiałeś, posty powtarzasz, posty powtarzasz
cofnij do tyłu, podskocz do góry ... to sam zobaczysz |
Nieuważnie czytasz, nieuważnie czytasz
cns80 - 18-10-2007, 14:36
Marcino napisał/a: | Oto moj typ w głosowaniu...Posłanka Samoobrony | Twarz nie skażona myślą
Ja proponuję wstawić do ankiety A(g)hmeda terorystę . Jest zabawniejszy niż Tusk i wyższy niż Kaczyński. A... i brwi ma ładniejsze niż Olejniczak
To mój kandydat !!!
Anonymous - 18-10-2007, 16:22
Fido__ napisał/a: | Nieuważnie czytasz, nieuważnie czytasz |
szybko zmieniasz poglądy, szybciej niż edytujesz posty
Anonymous - 18-10-2007, 16:32
22-letnia Angelina Kwiatek, która kilka miesięcy temu zdobyła tytuł pierwszej wicemiss w wyborach Miss Wielkopolski, to najnowsza broń Samoobrony. - Chcę ludziom robić dobrze - deklaruje młoda kandydatka na posłankę Samoobrony
maxwell61 - 18-10-2007, 17:22
dm17 napisał/a: | Chcę ludziom robić dobrze - deklaruje młoda kandydatka na posłankę Samoobrony | hahaha dobre!!! ... jakie ta Pani ma pojęcie o polityce???? chyba że stworzy resort od pudrów i masecz ek
cns80 - 18-10-2007, 17:54
Zwiastun filmowy
Anonymous - 18-10-2007, 18:02
ale denny filmik, że tak powiem
cns80 - 19-10-2007, 08:27
gumas_72 napisał/a: | ale denny filmik, że tak powiem | A mów sobie co chcesz Filmik jest:
a) doskonałym przykładem manipulacji,
b) esencją PiS i jego elektoratu,
c) zapowiedzią przyszłości.
Możesz sobie wybrać odpowiedź
Ja wybieram "a" i "b". O "c" nie chcę nawet myśleć
Anonymous - 19-10-2007, 08:36
nic bardziej mylnego widać nie znasz elektoratu PiS albo za dużo gazetki i szkiełka kontaktowego-a tu coś o tym elektoracie
Rafał A. Ziemkiewicz
Nie będzie drugiej "nocnej zmiany"
W ocenie swoich władz Polacy są od zawsze malkontentami − po pierwszym, bardzo krótkim skoku nadziei w chwili powołania rządu Tadeusza Mazowieckiego większość pytanie o działalność rządu, premiera i parlamentu kwituje zawsze negatywnie. Wyjątkiem bywa prezydent, ale tylko wtedy, jeśli nie angażuje się bezpośrednio w politykę. W ogóle dla sondażowego Polaka najlepszy polityk to nie-polityk, czego dowodem choćby niesłabnąca popularność Zbigniewa Religi, nawet na ministerialnym stanowisku kojarzonego głównie jako sławnego lekarza.
Biorąc to pod uwagę, uważam wyniki sondażu za zwycięstwo PiS. Nawet jeśli nie zajmie on pierwszego miejsca w wyborach − co wciąż jest sprawą otwartą, przypomnijmy, że w poprzednich wyborach sondażowa przewaga PO nad PiS była o kilka punktów większa − to zachowa bardzo dużą siłę. Tak jeszcze niedawne marzenia opozycji o drugiej „nocnej zmianie”, o całkowitej kompromitacji prawicowych oszołomów i ich IV RP, dolarze po pięć złotych, katastrofie polityki zagranicznej oraz, krótko mówiąc, gremialnym powrocie do gabinetów na pewno się nie spełni. To jest niewątpliwy sukces Kaczyńskiego.
Komu go zawdzięcza? Moim zdaniem w znacznej mierze głupocie opozycji. Niechętne Kaczyńskiemu media sformułowały, a opozycyjni politycy bezmyślnie podchwycili, zespół antykaczyńskich argumentów, które, owszem, bardzo podobają się czytelnikom „Gazety Wyborczej” i widzom „Szkła kontaktowego” − ale dla milczącej większości są zupełnie nieprzekonujące. Przekonanych przekonano jeszcze bardziej, nieprzekonani wzruszyli ramionami. Przeciętny Polak nie czuje się inwigilowany ani podsłuchiwany, a jeśli spotyka to jakichś polityków czy innych cwaniaków, to tym lepiej; nie czuje się specjalnie oburzony, że minister nagnie jeden czy drugi paragraf, dopóki wierzy, że robi to w słusznej sprawie. Wierzy też, że jeśli ktoś w chwili zatrzymania popełnia samobójstwo, to sam przyznaje się w ten sposób do winy. A co do całego tego krzyku o zagrożeniu demokracji… No cóż, wystarczy spojrzeć w badania − ponad połowa Polaków podpisuje się w nich pod stwierdzeniem, że demokracja niekoniecznie jest najlepszym ustrojem i czasem lepiej sprawdzają się rządy „silnego człowieka”.
Słowem, cała kanonada poszła w pustkę, a nawet Kaczyńskiemu pomogła, przydając nimbu męczeństwa, jako politykowi stale atakowanemu i faulowanemu przez medialno−polityczny establishment. Sukcesy zanotowała opozycja dopiero, gdy Donald Tusk zamiast o odsunięciu Kaczyńskiego za wszelką cenę zaczął mówić o Irlandii i lepszym życiu, a zamiast za nadużywanie władzy atakować go za nieudolne i rozrzutne rządzenie. Ale nastąpiło to za późno, by odwrócić tendencje − choć taki właśnie kierunek kampanii zdawało się wyznaczać przemówienie Tuska w debacie nad rozwiązaniem Sejmu. Nie rozumiem zupełnie, co sprawiło, że potem poszła PO w zupełnie niewłaściwym kierunku, w każdym razie Kaczyński powinien za to kilku swoim najbardziej zagorzałym wrogom dać w podziękowaniu ordery.
Rafał A. Ziemkiewicz specjalnie dla Wirtualnej Polski
ps: wolę "to" od filipinki Kwacha i ulizanego Donalda o pogladach Leppera
cns80 - 19-10-2007, 09:49
gumas_72 napisał/a: | widać nie znasz elektoratu PiS | Przepraszam. Źle się wyraziłem. Chodziło mi o część elektoratu
gumas_72 napisał/a: | gazetki i szkiełka kontaktowego | Pudło ! Gazetki nie czytam, bo nie mam czasu, a kablówki nie posiadam.
Myślę że to ci kosmici, którzy odwiedzają mnie co noc są odpowiedzialni za moją indoktrynację. Pewnie ich nasłał ten niedobry Tusek
gumas_72 napisał/a: | Rafał A. Ziemkiewicz | Niestety ten pan już od dłuższego czasu nie jest dla mnie obiektywny, aczkolwiek z kilkoma przytoczonymi tutaj tezami się zgadzam.
gumas_72 napisał/a: | ulizanego Donalda o pogladach Leppera | Sorki, ale poglądy lepperopodobne to jednak ma Kaczyński
Czy jak widzisz swojego premiera to nie masz wrażenia że coś ciężkiego mu spadło na głowę ? On się zachowuje jak opętany. Czekam kiedy mu żyłka pierdząca pęknie.
P.S. Czy wiesz po czym poznać że Jaruś zaraz wybuchnie ???
Obejrzyj debaty z Kwaśniewskim i Tuskiem i patrz cały czas na szyję Jarusia.
On nie jest normalny.
|
|
|