Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II
michula - 17-12-2009, 20:03
Witam wszystkich , pytanko do Kolaka jak opony sie sprawuja? Kiedy mozna sie spodziewiac fotek?Mozna wiedziec ile Cie te oponki kosztowały?
Mont - 17-12-2009, 21:00
kolak napisał/a: | Chcialbym Miichealin Alpine - ale tych brak od kilku miesiecy - dziwne |
pewno wrócą na rynek z równie dziwną ceną dziś potestowałem sobie hamowanie na szlag, tak kilka razy i powiem, że jestem bardzo zadowolony z Michelinek.
Byle nadal zima dopisywała
mihoo - 17-12-2009, 23:06
kolak napisał/a: | wstawilem sobie do Outka :
225/60 R18 - zimowki - Yokohama
|
ja dla odmiany - Yokohamy 17-stki (225/65/17)
pierwszy raz mam opony tej marki
ale dzisiaj test bojowy w zasypanym 3mieście przy - 10st. zdały znakomicie
felgi momo red's blade
tytko - 18-12-2009, 00:27
ja mam nokiany i na śniegu spisują się super
Mont - 18-12-2009, 08:11
tytko napisał/a: | ja mam nokiany i na śniegu spisują się super |
myślałem o nich ale w okolicy żaden wulkanizator nie miał ich w ofercie, kupiłeś w necie ??
sailax - 18-12-2009, 10:04
Na moim Outku są Toyo Open Country W/T 215/70 R16 i powiem szczerze że kupiłem je jako drugą opcje. Pierwszą były Nokiany ale rozeszły się jak świeże bułeczki. Zabrałem ze sobą Toyo i te opony wymiatają -13 stopni pełno śniegu, wczoraj przeprowadziłem testy: hamowania, poślizgu, głęboki śnieg (zaspy), i "samo czyszczenia" wszystko miodzio. Dobra alternatywa i nie żałuję...
papcio - 18-12-2009, 12:10
Mont napisał/a: | tytko napisał/a: | ja mam nokiany i na śniegu spisują się super |
myślałem o nich ale w okolicy żaden wulkanizator nie miał ich w ofercie, kupiłeś w necie ?? |
zgłaszam sie z nokiamnami WR G2 SUV 215/70/R16 - kupione u dealera razem z outkiem
wydają sie głośne na suchym. na razie "ćwiczone" tylko po mieście.
opony "reagują" na moje rozkazy ale .... spodziewałem się lepszej trakcji
pozdrawiam
Paweł
Mont - 18-12-2009, 13:49
sailax napisał/a: | pełno śniegu, wczoraj przeprowadziłem testy: hamowania, poślizgu, głęboki śnieg (zaspy), |
Z moich spostrzeżeń to w głębokim śniegu i Dębica są rewelacyjne.
W warunkach miejskich zachowanie opony na śliskim czarnym jest ważniejsze.
dab - 18-12-2009, 13:54
Mont napisał/a: | kolak napisał/a: | Chcialbym Miichealin Alpine - ale tych brak od kilku miesiecy - dziwne |
pewno wrócą na rynek z równie dziwną ceną dziś potestowałem sobie hamowanie na szlag, tak kilka razy i powiem, że jestem bardzo zadowolony z Michelinek.
Byle nadal zima dopisywała |
Ja w miniony piatek kupilem sobie wlasnie michalki Alpiny 4x4...po tygodniu jazdy potwierdzam ze to dobry zakup, na suchym cichutkie (a na tym najbardziej mi zalezalo) a obecnie po sniegu pewnie sie nimi cisnie bez poslizgu..jest OK
Polecam
dziwie sie ze mowicie ze sa klopoty z ich dostepnoscia, ja kupilem je bez problemu (fakt ze na magazynie ich nie mieli - ale ktora teraz firma ma od razu na stanie opony wszystkich rozmiarow?) za 540zl/szt z zalozeniem na zimowe aluski
Fajnie teraz sie jezdzi, tak mieciutko, w szczegolnosci to sie odczuwa na progach zwalniajacych
kolak - 18-12-2009, 13:58
dab napisał/a: | Mont napisał/a: | kolak napisał/a: | Chcialbym Miichealin Alpine - ale tych brak od kilku miesiecy - dziwne |
Byle nadal zima dopisywała |
Ja w miniony piatek kupilem sobie wlasnie michalki Alpiny 4x4...po tygodniu jazdy potwierdzam ze to dobry zakup, na suchym cichutkie (a na tym najbardziej mi zalezalo) a obecnie po sniegu pewnie sie nimi cisnie bez poslizgu..jest OK
Polecam
dziwie sie ze mowicie ze sa klopoty z ich dostepnoscia, ja kupilem je bez problemu (fakt ze na magazynie ich nie mieli - ale ktora teraz firma ma od razu na stanie opony wszystkich rozmiarow?) za 540zl/szt z zalozeniem na zimowe aluski
Fajnie teraz sie jezdzi, tak mieciutko, w szczegolnosci to sie odczuwa na progach zwalniajacych |
Nie ma Michelinow w rozmiarze 225/55 r 18
pozostale rozmiary sa. Powyzszy rozmar kosztuje okolo 1000zl/sztuka
[ Dodano: 18-12-2009, 14:00 ]
michula napisał/a: | Witam wszystkich , pytanko do Kolaka jak opony sie sprawuja? Kiedy mozna sie spodziewiac fotek?Mozna wiedziec ile Cie te oponki kosztowały? |
zrobie dzisiaj zdjecie
koszt : 600zl sztuka po rabacie.
Sa bardzo ciche, w sniegu nie mialem okazji jezdzic bo w Szczecinie sniegu jak kot naplakal.
ogolnie jestem zadowolony.
tytko - 18-12-2009, 22:45
Co do nokianów które kupiłem w necie , jeden minus ich jest taki że niestety słychać je na suchej drodze dosyć głośne , ale dobrze sprawują się na śliskiej i ośnieżonej drodze
Anonymous - 20-12-2009, 19:24
A ja kupiłem chyba najtańszy możliwy zestaw na Anzio Wave......574 zeta......
Jutro założę i sprawdzę czy to jakiś straszny badziew czy można wytrzymać.......
Już wypróbowane....Outek na śniegu idzie jak czołg......Na suchej jeszcze nie próbowałem czy głośne bo suchej drogi w okolycy nie uświadczysz........
andy01 - 30-12-2009, 23:54
witajcie
a co myślicie o oponach zimowych do Qutka Hankook Icebear W 300 rozmiar 215/70/16 czy ktos z was używa i ma jakąś opinie na ich temat
pozdr
sailax - 31-12-2009, 09:38
Polecam stronę : http://www.testyopon.pl/testy_opon.asp
Dora - 28-01-2010, 14:45
A może ma ktoś Vredestein Wintrac Xtreme XL.
Jak one się sprawują?
Ponawiam bo mam do kupna nowy komplet 1400zł brutto, 215/70/16
|
|
|