To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

londolut - 03-04-2009, 12:13

rosomak1983 napisał/a:
też musze to zrobić... Duzo roboty?
Nie wiem jak w Lancu ale w Colcie trzeba wydłubać tylne boczki. U ciebie pewnie prościej.
rosomak1983 napisał/a:
Koniec dotarcia? :wink:
Colcik się dotarł pod koniec sierpnia jak pojechałem do Grudziądza na zlot :) Przez 1000km się wszystko ułożyło i silnik w ogóle tego nie odczuł. Od zalania silnika do teraz była już jedna zmiana oleju :) Bądź co bądź robię dużo km, rocznie szacuję na ok 17-18k.
rosomak1983 napisał/a:
A co to za ustrojstwo??? Jakis specjalny olej do Golfa??? :lol: :lol: :lol: :wink:
Śmiej się prześmiewco ;) Zapraszam na http://www.gulf.pl/ i przypatrz się co za bestia stoi na pierwszym obrazku banera 8)

edit: literówka

Marcin-Krak - 03-04-2009, 12:16

londolut napisał/a:
Zostanie taki jak jaki wybrałem. Kolor na Aygo to tylko poglądowo.

Spoko, to w końcu przecież Twój samochód :)
Ja tam tylko swoją skromną, małą opinię wyraziłem :P

londolut - 03-04-2009, 12:26

Cytat:
Spoko, to w końcu przecież Twój samochód :)
Ja tam tylko swoją skromną, małą opinię wyraziłem :P
Takie opinie dają do myślenia. Poproszę o więcej, krytyka również mile widziana. Może jeszcze jakieś pomysły? :biggrin:
Anonymous - 03-04-2009, 12:56

apropos GULFa to mimo swojej ceny spełnia wszystkie normy jakie spełnia Mobil1 przykładowo, lub valvoline (mobil dopiero w tym roku zdubył audyt na SL/CF) więc dobry, tani, ale nie znany w polsce olej (na zachodzie znany dość dobrze) na szczęście nie jest też rozlewany w polsce jak castrol, w którym kto wie co jest :D

na marginesie za taką cene można go przy okazji zmieniać o 1/3 częściej z czego na pewno sie ucieszą panewki, popychacze, pierścienie itd itp :)

pzdr

rosomak1983 - 03-04-2009, 13:36

Dedis napisał/a:
na marginesie za taką cene

niby za jaka bo na allegro to GULF jest droższy od Mobila....

Anonymous - 03-04-2009, 16:01

70/4l za olej nie lany w polsce.
londolut - 03-04-2009, 19:58

Oleje olejami, co zaleje pokaże czas. To, że olej nie jest rozlewany w Polsce to duży plus. Sami wiecie jak Polacy kombinują ;) rosomak1983, na allegro już jest dawno drożej niż w sklepach, które biorą parę baniek od producenta.

BTW:

Cezar - 03-04-2009, 20:00

Dedis napisał/a:

Mobil Super S - koszt 77zl za 4l :wink:

londolut - 03-04-2009, 20:02

Cezar napisał/a:
Dedis napisał/a:

Mobil Super S - koszt 77zl za 4l :wink:
Gdzie wy kupujecie te oleje? Ja za 4litry Mobila Super S 10W40 płacę 60zł :)
Cezar - 03-04-2009, 20:06

londolut napisał/a:
Gdzie wy kupujecie te oleje?

U znajomego w hurtowni motoryzacyjnej :)
londolut napisał/a:
Ja za 4litry Mobila Super S 10W40 płacę 60zł :)

60 czy 70 jeden grzyb, wazne ze nie 120 jak w sklepie :wink:

Anonymous - 04-04-2009, 10:32

za polski olej i tak drogo :P

wracając do woza to... sie dzieje widze :D

pzdro

londolut - 04-04-2009, 10:32

Cezar napisał/a:
wazne ze nie 120 jak w sklepie :wink:
Ale ja w sklepie płacę 60 :)

Dedis napisał/a:
wracając do woza to... sie dzieje widze :D
Dzieje się dzieje ;) Troszkę mnie niektóre rzeczy zaskakują ale jak się już coś zaczęło to trzeba to skończyć ;)
londolut - 04-04-2009, 12:24

Żeby nie było kolorowo to parę niuansów z prac :roll:

Do tego dochodzi jeszcze lekko skorodowane miejsce na koło zapasowe i niewielkie pęknięcie klapy bagażnika obok zawiasu.

Wniosek tylko jeden. Auto było łojone i to nieźle ale mniejsza z tym. Przeraża mnie partactwo ludzi, którzy składają takie wehikuły tylko na sprzedaż, na kicie, na "odpieprz się". Wolałbym, żeby koleś powiedział mi o tych niuansach, choćby po zawarciu umowy to zrobił bym Colta wcześniej. Grunt, że teraz będzie zrobione tak, aby nie sprawiało pozorów fajnego i zdrowego auta a takim było. Dobrze, że w międzyczasie nie miałem żadnej stłuczki/wypadku bardziej lub mniej poważnego bo mogło by się to zakończyć niezłą gniotą.

To tak, dla świadomości,ze nie robię fury na handel ;)

mkm - 04-04-2009, 12:38

Za to jaki sztywny teraz bedzie... Szukaj dokladnie bo jeszcze pare takich pekniec mozesz znalezc.
Zapomnialem zapytac. Laczenia pasa tylnego z blotnikiem. Bedzie "ori szpara" czy wypelniasz "na rowno"?

londolut - 04-04-2009, 12:52

Ori szpara. Wg magików, którzy mi to robią to najbardziej newralgiczne miejsce bo to zgrzew. Modlę się o to, żeby nie wyskoczyła tam jakaś skifa po paru miesiącach. Więcej takich niespodziewanek już nie ma bo budę przetrzepali wzdłuż, wszerz i w poprzek ;) Jestem ciekaw jak bardzo będzie się różnił kolor w komorze silnika od koloru na górze.