Nasze Miśki - moje CA0...
londolut - 03-04-2009, 12:13
rosomak1983 napisał/a: | też musze to zrobić... Duzo roboty? | Nie wiem jak w Lancu ale w Colcie trzeba wydłubać tylne boczki. U ciebie pewnie prościej.
rosomak1983 napisał/a: | Koniec dotarcia? | Colcik się dotarł pod koniec sierpnia jak pojechałem do Grudziądza na zlot Przez 1000km się wszystko ułożyło i silnik w ogóle tego nie odczuł. Od zalania silnika do teraz była już jedna zmiana oleju Bądź co bądź robię dużo km, rocznie szacuję na ok 17-18k.
rosomak1983 napisał/a: | A co to za ustrojstwo??? Jakis specjalny olej do Golfa??? | Śmiej się prześmiewco Zapraszam na http://www.gulf.pl/ i przypatrz się co za bestia stoi na pierwszym obrazku banera
edit: literówka
Marcin-Krak - 03-04-2009, 12:16
londolut napisał/a: | Zostanie taki jak jaki wybrałem. Kolor na Aygo to tylko poglądowo. |
Spoko, to w końcu przecież Twój samochód
Ja tam tylko swoją skromną, małą opinię wyraziłem
londolut - 03-04-2009, 12:26
Cytat: | Spoko, to w końcu przecież Twój samochód
Ja tam tylko swoją skromną, małą opinię wyraziłem | Takie opinie dają do myślenia. Poproszę o więcej, krytyka również mile widziana. Może jeszcze jakieś pomysły?
Anonymous - 03-04-2009, 12:56
apropos GULFa to mimo swojej ceny spełnia wszystkie normy jakie spełnia Mobil1 przykładowo, lub valvoline (mobil dopiero w tym roku zdubył audyt na SL/CF) więc dobry, tani, ale nie znany w polsce olej (na zachodzie znany dość dobrze) na szczęście nie jest też rozlewany w polsce jak castrol, w którym kto wie co jest
na marginesie za taką cene można go przy okazji zmieniać o 1/3 częściej z czego na pewno sie ucieszą panewki, popychacze, pierścienie itd itp
pzdr
rosomak1983 - 03-04-2009, 13:36
Dedis napisał/a: | na marginesie za taką cene |
niby za jaka bo na allegro to GULF jest droższy od Mobila....
Anonymous - 03-04-2009, 16:01
70/4l za olej nie lany w polsce.
londolut - 03-04-2009, 19:58
Oleje olejami, co zaleje pokaże czas. To, że olej nie jest rozlewany w Polsce to duży plus. Sami wiecie jak Polacy kombinują rosomak1983, na allegro już jest dawno drożej niż w sklepach, które biorą parę baniek od producenta.
BTW:
Cezar - 03-04-2009, 20:00
Dedis napisał/a: | 70/4l za olej nie lany w polsce. |
Mobil Super S - koszt 77zl za 4l
londolut - 03-04-2009, 20:02
Cezar napisał/a: | Dedis napisał/a: | 70/4l za olej nie lany w polsce. |
Mobil Super S - koszt 77zl za 4l | Gdzie wy kupujecie te oleje? Ja za 4litry Mobila Super S 10W40 płacę 60zł
Cezar - 03-04-2009, 20:06
londolut napisał/a: | Gdzie wy kupujecie te oleje? |
U znajomego w hurtowni motoryzacyjnej
londolut napisał/a: | Ja za 4litry Mobila Super S 10W40 płacę 60zł |
60 czy 70 jeden grzyb, wazne ze nie 120 jak w sklepie
Anonymous - 04-04-2009, 10:32
za polski olej i tak drogo
wracając do woza to... sie dzieje widze
pzdro
londolut - 04-04-2009, 10:32
Cezar napisał/a: | wazne ze nie 120 jak w sklepie | Ale ja w sklepie płacę 60
Dedis napisał/a: | wracając do woza to... sie dzieje widze | Dzieje się dzieje Troszkę mnie niektóre rzeczy zaskakują ale jak się już coś zaczęło to trzeba to skończyć
londolut - 04-04-2009, 12:24
Żeby nie było kolorowo to parę niuansów z prac
Do tego dochodzi jeszcze lekko skorodowane miejsce na koło zapasowe i niewielkie pęknięcie klapy bagażnika obok zawiasu.
Wniosek tylko jeden. Auto było łojone i to nieźle ale mniejsza z tym. Przeraża mnie partactwo ludzi, którzy składają takie wehikuły tylko na sprzedaż, na kicie, na "odpieprz się". Wolałbym, żeby koleś powiedział mi o tych niuansach, choćby po zawarciu umowy to zrobił bym Colta wcześniej. Grunt, że teraz będzie zrobione tak, aby nie sprawiało pozorów fajnego i zdrowego auta a takim było. Dobrze, że w międzyczasie nie miałem żadnej stłuczki/wypadku bardziej lub mniej poważnego bo mogło by się to zakończyć niezłą gniotą.
To tak, dla świadomości,ze nie robię fury na handel
mkm - 04-04-2009, 12:38
Za to jaki sztywny teraz bedzie... Szukaj dokladnie bo jeszcze pare takich pekniec mozesz znalezc.
Zapomnialem zapytac. Laczenia pasa tylnego z blotnikiem. Bedzie "ori szpara" czy wypelniasz "na rowno"?
londolut - 04-04-2009, 12:52
Ori szpara. Wg magików, którzy mi to robią to najbardziej newralgiczne miejsce bo to zgrzew. Modlę się o to, żeby nie wyskoczyła tam jakaś skifa po paru miesiącach. Więcej takich niespodziewanek już nie ma bo budę przetrzepali wzdłuż, wszerz i w poprzek Jestem ciekaw jak bardzo będzie się różnił kolor w komorze silnika od koloru na górze.
|
|
|