To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

SPIDER-ek - 22-08-2011, 09:01

Ja to bym całą taką płytą był zainteresowany ale do elegance pewnie będzie pasowała.
Torp12 - 22-08-2011, 09:31

SPIDER-ek napisał/a:
Ja to bym całą taką płytą był zainteresowany ale do elegance pewnie będzie pasowała.

Spider-ek mowisz masz :)
Ja od tego goscia zakupilem tez ta czesc srodkowa duza i te dwa trojkaty, bo te elementy pionowe jeszcze u mnie byly. Na terenie wawy to gosc praktycznie dowozi gdzie tam powiesz:) Dobry kontakt, mozna sie dogadac.
Ja tez mam eleganca i zmonotowalem to. Trzeba troche otwory wiertarka poprawiac przy dobrym dostepie to kaszka z mleczkiem. Jedynie co to prawy naroznik nie pasowal idealnie ale to chyba przez to ze moj zderzak byl troche pogiety od spodu. Ja co moglem poskrecalem na sruby z nakretkami, a reszte na spinki fi 8.

SPIDER-ek - 22-08-2011, 10:05

Torp12, dzięki, muszę tym się zainteresowac, bo widzę że jest tutaj komplet.
Gatsu - 10-10-2011, 13:26

a podpowiedzcie mi jakie kołki montazowe (spinki) podchodza pod Gala 97r? fi 8? bo moj w piatek idzie do mechanika i bym tez powymienial oslony (wiekszosc pourywana) i nadkola, ale mechanik mi mowi ze problem ze spinkami jest ;/ czym polecacie przyczepic osłony ?
SPIDER-ek - 10-10-2011, 13:34

:) ze spinkami to faktycznie problem, ja kupiłem za małe spinki i nie założyłem osłony, chyba odstawię do mechanika niech oni się martwią jak to zamontować:)
Torp12 - 10-10-2011, 13:37

Ja tam zadnego problemu ze spinkami nie mialem:) Tam gdzie nie szlo dac srub i nakretem to spinki fi8 z kolkiem w srodku i juz.
m6riano - 11-10-2011, 03:12

Gatsu napisał/a:
czym polecacie przyczepic osłony ?

trytytkami....;-0

polaff - 11-10-2011, 06:18

cuuube napisał/a:
tak pasuje

w pierwszym poscie drugie zdjecie (fotka z dokladkami wyrownujacymi pod zderzak avance)

ja po ostatnim uderzeniu miską o kamień pomyślałem, że raczej sobie z alu albo z cienkiej profilowanej blachy stalowej zrobię osłonę.
Przy moim stylu jazdy tworzywo sztuczne nie wytrzyma miesiąca...

Gatsu - 11-10-2011, 12:40

jeszcze jedno pytanie:)

Czy ta osłona będzie pasowac do mojego Miśka? :

http://allegro.pl/mitsubi...1862830963.html

Bo dzwoniłem do nich i mi powiedzieli w sobote ze tak, a dzisiaj jak zamowilem to mi babka dzwoni, ze mi oddadza kase bo nie bedzie:) Juz sam nie wiem :) Wypowiedzcie sie

Galant 2,5 1997r Sedan (zwykły nie SE:))
JMBSNEA5AVZ001111

Tomek - 11-10-2011, 15:03

polaff napisał/a:

ja po ostatnim uderzeniu miską o kamień pomyślałem, że raczej sobie z alu albo z cienkiej profilowanej blachy stalowej zrobię osłonę.

a masz pomysł/możliwość seryjniejszej produkcji??
ja byłbym może chętny na taką akcje, w zależności od ceny
no i alu/blacha to troche wiecej waży, trzeba przemyśleć punkty mocowania

luckyluck - 11-10-2011, 16:34

m6riano napisał/a:
Gatsu napisał/a:
czym polecacie przyczepic osłony ?

trytytkami....;-0

Po roku czasu, dzisiaj przymocowałem płytę od Cuuube. Oczywiście na trytytki, tasiemki, paski czy jak je tam zwał. Trzyma się rewelacyjnie. :D

polaff - 11-10-2011, 21:13

tomek84 napisał/a:
polaff napisał/a:

a masz pomysł/możliwość seryjniejszej produkcji??
ja byłbym może chętny na taką akcje, w zależności od ceny
no i alu/blacha to troche wiecej waży, trzeba przemyśleć punkty mocowania

ja bardziej jakiś własny - jednorazowy pomysł chcę zrealizować, ale jak pomyślę gdyby czwartkowe uderzenie było w ASB to bym na pieszo dymał 50km do domu :(
wolę więcej ważyć i być w miarę bezpieczny bo dużo razy juz przywaliłem - często po niefajnych drogach jeżdżę a miś jest wyjątkowo niski...

Tomek - 11-10-2011, 21:21

ale uderzenie jest zawsze w belkę pod silnikiem
no chyba, ze jezdzisz po wybojach, gdzie wystają głazy na pół metra wysokie

[ Dodano: 11-10-2011, 21:21 ]
na takie tereny to tego pajeraka używaj

polaff - 11-10-2011, 21:31

tomek84 napisał/a:
uderzenie jest zawsze w belkę pod silnikiem

marzę o tym....
ja mam różnych miejscach kientów w pamiętny czwartek byłem w lesie u gościa, ktory wozi drewno i ma 6 ciężarówek, którymi wjeżdża na podwórko...

Torp12 - 11-10-2011, 22:09

Gatsu napisał/a:
jeszcze jedno pytanie:)

Czy ta osłona będzie pasowac do mojego Miśka? :

http://allegro.pl/mitsubi...1862830963.html
Galant 2,5 1997r Sedan (zwykły nie SE:))

Te oslony pasuja wlasnie do zwyklych galantow przed i po lifcie i do elegancow. Lekkie problemy sa z avancem tzn nie idealnie zakrywaja.

Polaff to jezdzij po dziurach wolniej albo zaloz wyzsze sprezyny.... Dobrze przymocowane te plastiki to naprawde musial bys chuknac zeby poszly