[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA
SPIDER-ek - 22-08-2011, 09:01
Ja to bym całą taką płytą był zainteresowany ale do elegance pewnie będzie pasowała.
Torp12 - 22-08-2011, 09:31
SPIDER-ek napisał/a: | Ja to bym całą taką płytą był zainteresowany ale do elegance pewnie będzie pasowała. |
Spider-ek mowisz masz
Ja od tego goscia zakupilem tez ta czesc srodkowa duza i te dwa trojkaty, bo te elementy pionowe jeszcze u mnie byly. Na terenie wawy to gosc praktycznie dowozi gdzie tam powiesz:) Dobry kontakt, mozna sie dogadac.
Ja tez mam eleganca i zmonotowalem to. Trzeba troche otwory wiertarka poprawiac przy dobrym dostepie to kaszka z mleczkiem. Jedynie co to prawy naroznik nie pasowal idealnie ale to chyba przez to ze moj zderzak byl troche pogiety od spodu. Ja co moglem poskrecalem na sruby z nakretkami, a reszte na spinki fi 8.
SPIDER-ek - 22-08-2011, 10:05
Torp12, dzięki, muszę tym się zainteresowac, bo widzę że jest tutaj komplet.
Gatsu - 10-10-2011, 13:26
a podpowiedzcie mi jakie kołki montazowe (spinki) podchodza pod Gala 97r? fi 8? bo moj w piatek idzie do mechanika i bym tez powymienial oslony (wiekszosc pourywana) i nadkola, ale mechanik mi mowi ze problem ze spinkami jest ;/ czym polecacie przyczepic osłony ?
SPIDER-ek - 10-10-2011, 13:34
ze spinkami to faktycznie problem, ja kupiłem za małe spinki i nie założyłem osłony, chyba odstawię do mechanika niech oni się martwią jak to zamontować:)
Torp12 - 10-10-2011, 13:37
Ja tam zadnego problemu ze spinkami nie mialem:) Tam gdzie nie szlo dac srub i nakretem to spinki fi8 z kolkiem w srodku i juz.
m6riano - 11-10-2011, 03:12
Gatsu napisał/a: | czym polecacie przyczepic osłony ? |
trytytkami....;-0
polaff - 11-10-2011, 06:18
cuuube napisał/a: | tak pasuje
w pierwszym poscie drugie zdjecie (fotka z dokladkami wyrownujacymi pod zderzak avance) |
ja po ostatnim uderzeniu miską o kamień pomyślałem, że raczej sobie z alu albo z cienkiej profilowanej blachy stalowej zrobię osłonę.
Przy moim stylu jazdy tworzywo sztuczne nie wytrzyma miesiąca...
Gatsu - 11-10-2011, 12:40
jeszcze jedno pytanie:)
Czy ta osłona będzie pasowac do mojego Miśka? :
http://allegro.pl/mitsubi...1862830963.html
Bo dzwoniłem do nich i mi powiedzieli w sobote ze tak, a dzisiaj jak zamowilem to mi babka dzwoni, ze mi oddadza kase bo nie bedzie:) Juz sam nie wiem Wypowiedzcie sie
Galant 2,5 1997r Sedan (zwykły nie SE:))
JMBSNEA5AVZ001111
Tomek - 11-10-2011, 15:03
polaff napisał/a: |
ja po ostatnim uderzeniu miską o kamień pomyślałem, że raczej sobie z alu albo z cienkiej profilowanej blachy stalowej zrobię osłonę.
Przy moim stylu jazdy tworzywo sztuczne nie wytrzyma miesiąca... |
a masz pomysł/możliwość seryjniejszej produkcji??
ja byłbym może chętny na taką akcje, w zależności od ceny
no i alu/blacha to troche wiecej waży, trzeba przemyśleć punkty mocowania
luckyluck - 11-10-2011, 16:34
m6riano napisał/a: | Gatsu napisał/a: | czym polecacie przyczepic osłony ? |
trytytkami....;-0 |
Po roku czasu, dzisiaj przymocowałem płytę od Cuuube. Oczywiście na trytytki, tasiemki, paski czy jak je tam zwał. Trzyma się rewelacyjnie.
polaff - 11-10-2011, 21:13
tomek84 napisał/a: | polaff napisał/a: |
Przy moim stylu jazdy tworzywo sztuczne nie wytrzyma miesiąca... |
a masz pomysł/możliwość seryjniejszej produkcji??
ja byłbym może chętny na taką akcje, w zależności od ceny
no i alu/blacha to troche wiecej waży, trzeba przemyśleć punkty mocowania |
ja bardziej jakiś własny - jednorazowy pomysł chcę zrealizować, ale jak pomyślę gdyby czwartkowe uderzenie było w ASB to bym na pieszo dymał 50km do domu
wolę więcej ważyć i być w miarę bezpieczny bo dużo razy juz przywaliłem - często po niefajnych drogach jeżdżę a miś jest wyjątkowo niski...
Tomek - 11-10-2011, 21:21
ale uderzenie jest zawsze w belkę pod silnikiem
no chyba, ze jezdzisz po wybojach, gdzie wystają głazy na pół metra wysokie
[ Dodano: 11-10-2011, 21:21 ]
na takie tereny to tego pajeraka używaj
polaff - 11-10-2011, 21:31
tomek84 napisał/a: | uderzenie jest zawsze w belkę pod silnikiem |
marzę o tym....
ja mam różnych miejscach kientów w pamiętny czwartek byłem w lesie u gościa, ktory wozi drewno i ma 6 ciężarówek, którymi wjeżdża na podwórko...
Torp12 - 11-10-2011, 22:09
Te oslony pasuja wlasnie do zwyklych galantow przed i po lifcie i do elegancow. Lekkie problemy sa z avancem tzn nie idealnie zakrywaja.
Polaff to jezdzij po dziurach wolniej albo zaloz wyzsze sprezyny.... Dobrze przymocowane te plastiki to naprawde musial bys chuknac zeby poszly
|
|
|