To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi

Roberto_ - 24-10-2009, 14:18

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=794167555 tu masz stalowe do miśka w miare tanio jak dokupisz do tego kołpaki to wyjdzie ci niewiele mniej jak byś kupił aluminiowe 16 , dzis kupiłem komplet nowych alu +nakrętki do miśka do za 1200 w Raszynie
Lestat - 24-10-2009, 23:33

Hmm no coz nie jestem zbytnio zwolennikiem alu na zime...a felgi kute sa duzo drozsze...
jacek63 - 26-10-2009, 16:36

roobku napisał/a:
kupiłeś Pirelli SottoZero? jeśli można wiedzieć to gdzie i za ile? sam jestem takimi zainteresowany

Ja kupiłem tutaj: http://skleppirelli.pl/

beny - 26-10-2009, 16:47

W salonie taka przyjemnosc kosztuje niecałe 3000 zł komplet (nówki, zimówki :) )

alufelgi: RIAL (6,5Jx16 - szczegółów niestety nie znam ale widzialem takie na Allegro)
opony: BARUM POLARIS 2 (205/60R 16)

pozdro

baszek - 26-10-2009, 17:51

Witam
Czy mógłby ktoś mi doradzić czy dobrym wyborem do lancera będą opony na zimę NOKIAN WR G2 H. Czytałem, że parę osób zakupiło te opony ze strony http://www.sklepopon.pl w całkiem atrakcyjnej cenie (teraz już trochę zdrożało). Czy mógłbym prosić o opinie ?
Zastanawiam się również nad Goodyearami UG7+ w indeksie T, są 246zł droższe za komplet.

Z góry dzięki za pomoc

Tenzo - 26-10-2009, 19:26

Ja dzisiaj założyłem zimówki 16" Advanti z Fulda 205/60 zapłaciłem 2800 z montażem.

W sumie to wyszło taniej niż zakup samych opon do fabrycznych 18".
Tylko wygląd już nie ten :( .
A i prowadzenie troszkę jakby inne. Zmiany w komforcie nie zauważyłem jakiejś znaczącej :) .

Kiewar - 26-10-2009, 19:39

baszek napisał/a:
Witam
Czy mógłby ktoś mi doradzić czy dobrym wyborem do lancera będą opony na zimę NOKIAN WR G2 H. Czytałem, że parę osób zakupiło te opony ze strony http://www.sklepopon.pl w całkiem atrakcyjnej cenie (teraz już trochę zdrożało). Czy mógłbym prosić o opinie ?
Zastanawiam się również nad Goodyearami UG7+ w indeksie T, są 246zł droższe za komplet.

Z góry dzięki za pomoc

Cześć!

Wg mnie Nokiany WR G2 będą bardzo dobrym wyborem do Lancera. Takie opony, od dłuższego czasu, standardowo oferują do Lancerów serwisy Mitsubishi. Ja też się zastanawiałem nad tymi oponami, bo są ok. Wybrałem jednak UG7+. A dlaczego je wybrałem, napisałem kilka postów powyżej.

Pozdrawiam,

piomic - 27-10-2009, 07:44

Tenzo napisał/a:
Zmiany w komforcie nie zauważyłem jakiejś znaczącej
No właśnie. Komfort ten sam a prowadzenie gorsze. A ile to już postów na forum jak to trzęsie na 18" i na rodzinny a już z dziećmi to koniecznie trzeba brać invite...
gzesiolek - 27-10-2009, 09:04

piomic napisał/a:
Tenzo napisał/a:
Zmiany w komforcie nie zauważyłem jakiejś znaczącej
No właśnie. Komfort ten sam a prowadzenie gorsze. A ile to już postów na forum jak to trzęsie na 18" i na rodzinny a już z dziećmi to koniecznie trzeba brać invite...

Wszystko zalezy po jakich drogach masz okazje jezdzic... ;)
Ale rzeczywiscie sama twardosc zawieszenia zmienia wiecej niz wielkosc felgi i rodzaj opony... czyli w Invicie mniej trzesie niz w Intensie na 16' ;)
16+205 sprawdzaja sie tez lepiej w koleinach... w pozostałych przypadkach lepiej wygladaja i lepiej jezdza 18' ;)

krzychu - 27-10-2009, 09:59

Ja poczułem dużą zmianę między 195/50/16 a 195/60/15. Auto się zupełnie inaczej prowadzi kładzie mi się na rondzie i zakrętach. Gorzej znosi wymijanie, jest mniej precyzyjne. Ale komfort wow o całe 2 kategorie do przodu. Normalnie jak nie wyobrażałem sobie jak to ludzie jeżdżą nową furą przez dobre przejazdy kolejowe 50 albo po małych nierównościach połatanych 70 to teraz już wiem.
Tenzo - 27-10-2009, 10:08

gzesiolek napisał/a:
Wszystko zalezy po jakich drogach masz okazje jezdzic... ;)
Ale rzeczywiscie sama twardosc zawieszenia zmienia wiecej niz wielkosc felgi i rodzaj opony... czyli w Invicie mniej trzesie niz w Intensie na 16' ;)
16+205 sprawdzaja sie tez lepiej w koleinach... w pozostałych przypadkach lepiej wygladaja i lepiej jezdza 18' ;)

Ja tam jeździłem po wszystkich i komfort moim zdaniem na 18" w niczym nie cierpi. Spierać się tu można pewnie dużo ale różnica jest naprawdę niemal nie odczuwalna, a w prowadzeniu jednak troszkę pływa. W wyglądzie to przepaść. Co do kolegów, którzy narzekają, że Misiek na 18" trzęsie to polecam dla porównania przejażdżkę Cooperem S na 17 z ROF i weryfikację opinii o trzęsieniu w samochodzie. Co do dzieci polecam trzęsące mój syn w tych warunkach lepiej zasypiał :) .

Lestat - 27-10-2009, 14:38

A mi sie udalo kupic felgi stalowki za 185zl/szt - funkel nowki nie smigane ;-) a oponki zimowe dostane od dealera po korzystnej cenie :-)
scoro - 28-10-2009, 00:14

ulrik, gdzie żeś taką okazję wypatrzył z tymi stalówkami? :)
Ja się cały czas zastanawiam i póki co takie cudo mi najbardziej odpowiada:

Szczegóły Tutaj

Nie podają tylko ET, ale zakładam, że jakoś dałoby radę to założyć do Miśka? :)
Co o tym sądzicie ?

Lestat - 28-10-2009, 07:58

Ano udalo sie na allegro :-) )) ufff dobrze ze sie pospieszylem bo moglbym sie obejsc ze smakiem ;-p
szalek79 - 28-10-2009, 15:37

apikus, też mam to samo, dałeś rade te 15 założyć?