Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
londolut - 10-07-2013, 13:11
mkm napisał/a: | nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak do tego doszło... | To musiał być moment Traktorowcy to wariaci
Cezar - 10-07-2013, 17:44
Marcin-Krak napisał/a: | Mam nadzieję, że drzwi zasponsoruje pan ciągnikowy |
Nie
mkm napisał/a: | nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak do tego doszło... |
Zona wyjezdzala z osiedla i zatrzymala sie przed glowna ulica. Z prawej zaatakowal ja ursus, ktory jechal chodnikiem (koles od koszenia trawy czy cos tam podobneo). Mial z gorki wiec raczej nie jechal spacerkiem. Mapa Google
Jezeli link bedzie dzialal poprawnie to widac ze mur wszystko zaslania.
Policja uznala wine Czarnej (500zl i 6pkt) - uwierzyla traktorzysicie, ktory stwierdzil, ze galant mu wyjechal przed nos - czyli wymuszenie pierwszenstwa. Jak to policjant powiedzial prawie jak rowerzyscie (jest tam sciezka). Tylko rower i traktor czym sie chyba roznia i co ten ciagnik robil na chodniku?
Kazalem nie przyjmowac mandatu i isc do sadu, ale zaczeli straszyc ze beda wieksze koszta, a i tak sad uwierzy w protokol policyjny i koniec tematu.
Delikatnie mowiac jestem bardzo zly
mkm - 10-07-2013, 17:52
Przyznam szczerze, że systemu karania mandatami za stłuczki nie zrozumiem...
Pięć stów za ryśnięcie to chyba lekka przesada
Osobiście szedłbym do sądu. Założę się, że traktor nie miał migającego pomarańczowego koguta (chyba, że miał), a w sumie tylko to go uprawnia do "niestosowania się" do przepisów...
Dla pewności sprawdż ile Ci wezmą z OC, bo może się okazać, że ten traktor był ze złota
Cezar - 10-07-2013, 18:05
mkm napisał/a: | Założę się, że traktor nie miał migającego pomarańczowego koguta |
Jak pytalem o to zone, to zadnego koguta na ciagniku nie pamieta.
Koles dostal 100zl za brak kwitka z oc
mkm napisał/a: | Dla pewności sprawdż ile Ci wezmą z OC, bo może się okazać, że ten traktor był ze złota |
Nic nie wezma - traktorzysta stwierdzil ze sam zamaluje ryse na tym metalowym 'dziobie'.
Jogurt - 10-07-2013, 22:05
Cezar, a słupka nie ruszyło? Galant to chyba najbardziej wypadkowy model na forum
fj_mike - 10-07-2013, 22:47
Cezar, przykra sprawa.
Cezar - 10-07-2013, 23:14
Jogurt napisał/a: | Cezar, a słupka nie ruszyło? |
Slupek jest prosty, jedynie w jednym miejscu jest lekkie wgniecenie.
Hugo - 11-07-2013, 07:45
Jogurt napisał/a: | Galant to chyba najbardziej wypadkowy model na forum | Bo jest ich najwięcej.
fj_mike - 11-07-2013, 10:53
Hugo napisał/a: | Bo jest ich najwięcej. |
Yyyy, najwięcej pośród Galantów chyba. Prym na forum wiodą Lancery, Carismy i Colty.
Cezar - 21-07-2013, 22:23
Teraz napisze cos o Carismie.
Mowi sie, ze wlasciciel auta cieszy sie dwa razy: pierwszy raz - kiedy kupuje samochod, a drugi - kiedy go sprzedaje. Troche w tym nieprawdy
W przypadku Cari kiedy kupowalem z ojcem to cieszylem sie jak glupi, natomiast kiedy sprzedawalem to plakalem jak male dziecko. Mowi sie trudno i zyje sie dalej.
Mechanicy robili takie oczy jak podjechalismy na warsztat na ogledziny przed kupnem. Szukali pilnie zeby bylo z czego zbic z ceny, ale do niczego nie mogli sie przyczepic. Jedynie lekko przytarty zderzak i tyle.
Prawie rowne 8 lat i zero awarii (nie licze spalonej zarowki)
Sunderland86 - 22-07-2013, 08:33
Poszła chociaż w dobre ręce?
A jak reanimacja Galanta?
Cezar - 22-07-2013, 08:39
Sunderland86 napisał/a: | Poszła chociaż w dobre ręce?
|
Mam nadzieje ze tak, kupil go chlopak z mojego osiedla.
Sunderland86 napisał/a: | A jak reanimacja Galanta? |
Drzwi w kolorze sa nadal poszukiwane, reszta czeka
Szukam teraz taniego i ekonomicznego autka do miasta
Cezar - 22-07-2013, 22:31
Cytat: | Szukam teraz taniego i ekonomicznego autka do miasta |
1 dzien szukania i jest - niebieskie 0.8
Rocznik 2000, 142tys km przebiegu od pierwszego wlasciciela - ma jeszcze czarne blachy
fj_mike - 22-07-2013, 22:35
Cezar napisał/a: | 1 dzien szukania i jest - niebieskie 0.8 |
Wariat jesteś, przecież on objedzie Gala
Cezar - 22-07-2013, 22:39
fj_mike napisał/a: | Wariat jesteś, przecież on objedzie Gala |
i to w cenie przedniego zawiasu do EA
|
|
|