Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 23-02-2010, 21:31
instaluję od nowa jeszcze raz i dlatego pytam
mitsu00 - 23-02-2010, 21:35
Jeśli będziesz miał exeka i na WM i na WCE to zaznaczasz AM WCE w navi a nie AM.exe. Jeśli zaznaczysz to ostatnie jako ścieżkę, Chińczyk wywali ci ze nie ma takiego programu.
13zbyszek13 - 23-02-2010, 21:44
mitsu00 jak masz podłączoną stację , wyłączając kluczykiem wyłącza się automatycznie stacja. Po powtórnym odpaleniu auta stacja samoczynnie włącza się automatycznie czy musisz ją odpalić guzikiem
Dora - 23-02-2010, 22:11
Są dwa sposoby podłączenia do zasilania:
1. podłączasz pod zasilanie na stałe (należy zlokalizować przewód w wiązce) wtedy po wyłączeniu samochodu sam musisz wyłączyć i włączyć chinola.
2. podłączasz do kostek przyłączeniowych (pewnie wszyscy tak mają) i chinol włącza się i wyłącza po przekręceniu stacyjki ( i tu jedna wada podgrzanie świec i odpalenie ponownie wyłącza i włącza chinola a jak wiadomo chinol ma swój system i potrzebuje trochę czasu na odpalenie).
mitsu00 - 23-02-2010, 22:18
W Set Up-ie można ustawić czy ma się odpalać po przekręceniu stacyjki czy tez guzikiem.
Pozdr.
13zbyszek13 - 23-02-2010, 22:34
[quote="mitsu00"]W Set Up-ie można ustawić czy ma się odpalać po przekręceniu stacyjki czy tez guzikiem.
co tam trzeba włączyć żeby odpalał po włączeniu stacyjki
Dora - 23-02-2010, 22:36
autostart on.
out_luk - 23-02-2010, 22:53
13zbyszek13 napisał/a: | :lol: montował mi całość stację ,kamere | ...
Hej, jesli znajomy jest zainteresowany, to mam prosbe o kontakt do niego na priv... moze wyreczy mnie montazem kamery i ew. pogrzebie w zabezpieczeniach.
pozdr
13zbyszek13 - 23-02-2010, 22:57
dzięki powalczę jutro.
Jeszcze jedno pytanko przy wyłączonym chińczyku wrzucam wsteczny uruchamia się na chwile pokazuje obraz z kamery cofania w momencie zrzucenia wstecznego wyłącz się po kilku sekundach czy u was też tak jest ?
Dora - 24-02-2010, 09:10
Jak to mówi MMC ten typ ma, u mnie jest tak samo.
13zbyszek13 - 24-02-2010, 10:58
startowanie po uruchomieniu z automatu znalazłem nazywa się to auto run ON.
Co do zagłówków mają 5 cinch /OUT R,OUT L,OUT V,IN AUX,IN R AUX/ ,kabel z końcówką do anteny,kabelek transmiter FM antenka
jedyny problem jaki mam to z NAVI mam AM 6.1.0 .exe instaluje i startuje się super,ale dalej jest problem gubi sygnał GPS czesto go szuka,jakakolwiek zmiana ustawień mapy , trasy przerywa i wraca do skórki
Dora - 24-02-2010, 11:26
Spróbuj reset urządzenia, u mnie pomogło.
mitsu00 - 24-02-2010, 11:51
13zbyszek13 napisał/a: | jedyny problem jaki mam to z NAVI mam AM 6.1.0 .exe instaluje i startuje się super,ale dalej jest problem gubi sygnał GPS czesto go szuka,jakakolwiek zmiana ustawień mapy , trasy przerywa i wraca do skórki |
Nie kombinuj z AM bo to na pewno jest w porządku jeśli ci odpala. Zamiast tego wejdź w ustawienia Navi/Setup/GPS i sprawdź jak silny odbierasz sygnal z antenyjeżdżąc po mieście z tym ekranem. Zobaczysz wtedy jak ci zbiera sygnały z satelitów w zależności od polożenia. Jeśli będziesz miał minimum 5 niebieskich słupków w miarę wysokich to jest w miare OK. Jeśli mniej a reszta jest szara lub biała to masz kiepawą antenę jak moja. Wymien na 2 razy mocniejszą i problem będziesz mial z głowy. Ja teraz w 99% niezależnie od polożenia mam max silny sygnał z 8-10 satelit czyli ze wszystkich możliwych
Pozdr
13zbyszek13 - 24-02-2010, 18:31
mitsu00 antenę mam tą samą co ty czyli BIG GSM po wejściu w Navi/Setup/GPS mam cały czas 7-10 satelit problem dalej jest.
Mam jeszcze jedną rzecz która mnie niepokoi , komunikaty AM.W czasie grania radia na poziomie15 komunikaty są ledwie słyszalne,nie ścisza się radio w czasie komunikatów AM . Przy muzyce np.z DVD w czasie komunikatu z AM muzyka schodzi na drugi plan.
[ Dodano: 24-02-2010, 18:36 ]
Spróbuj reset urządzenia, u mnie pomogło
Reset wykonywałem na dwa sposoby
* z prawej strony stacji jest przycisk którym resetuje się radio
*w Navi/Setup/GPS reset GPS
mitsu00 - 24-02-2010, 18:44
13zbyszek13 napisał/a: | Reset wykonywałem na dwa sposoby |
W Navi/Setup/System resetujesz odbiornik GPS. zapamiętaj gdzie jest plik z językami bo ustawi się na chiński a trzeba ustawić ponownie na angielski.
13zbyszek13 napisał/a: | antenę mam tą samą co ty czyli BIG GSM po wejściu w Navi/Setup/GPS mam cały czas 7-10 satelit problem dalej jest. |
Jeśli jest jak piszesz to masz coś zrypane z AM. Jeśli masz chwilę to podjedź i przetesyujemy na moim oraz sprawdzimy czy IGO8 będzie ci chodził bez utraty sygnału. Napisałbym też do Supportu AM i opisałbym problem.
13zbyszek13 napisał/a: | W czasie grania radia na poziomie15 komunikaty są ledwie słyszalne,nie ścisza się radio w czasie komunikatów AM . |
W AM ustawiasz czy głośność ma być dynamiczna im szybciej jedziesz, czy stała. W Set Up Chińczyka ustaw głośność navi na 32 i będzie OK.
|
|
|