Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
SPIDER-ek - 04-06-2012, 08:13
Z tego co ja naliczyłem wśród znajomych to ok 8 galów.
Owczar - 04-06-2012, 08:41
Trochę już jest z luźną przekładnią. Wiele osób ignoruje ten luz. Ale w temacie o stukach w EA kilka osób potwierdziło. Ja też usztywniłem u siebie ale jedną opaską
KaWu - 04-06-2012, 14:46
SPIDER-ek napisał/a: | Z tego co ja naliczyłem wśród znajomych to ok 8 galów. |
Owczar napisał/a: | Trochę już jest z luźną przekładnią. |
No to może coś w tym jest.
Choć czasami ludzie piszą o stukającej przekładni a jak przyjdzie co do czego to wychodzi że luzy są w zawieszeniu z przodu (drążki lub wahacze).
fj_mike - 04-06-2012, 15:06
Ja jestem w grupie nie stukających przekładni
Lusufff nie ma
SPIDER-ek - 04-06-2012, 16:09
KaWu napisał/a: |
Choć czasami ludzie piszą o stukającej przekładni a jak przyjdzie co do czego to wychodzi że luzy są w zawieszeniu z przodu (drążki lub wahacze). |
No piszą różne rzeczy:)
U mnie wszyscy myśleli że to w zawieszeniu/amorki, łącznie ze mną:)
Diagności, Mechanicy rozkładali ręce mówiąc że zawiecha jest w bardzo dobrym stanie. I że oni nie słyszą żadnych stuków. Ostatnio na badaniu diagnosta coś napomknoł że to pewnie łożysko w kolumnie kierowniczej, ale że do momentu kiedy nie będzie bardziej stukać i częściej to on nic nie może zdiagnozować bo nie wie.
A dodam że na 16" oponach też nie stukało nic, dopiero na 17" czasem:)
Niektórzy prorocy już mówili że to może magiel.
Ale najśmieszniejsze jest to że stuki pojawiały się od czasu do czasu i zazwyczaj wtedy kiedy nie było mechaników przy mnie:)
Dopiero po wielu wnikliwych poszukiwaniach znalazło się to miejsce w kolumnie na łączeniu:)
SPIDER-ek - 06-06-2012, 12:02
Panowie, z coraz to większą ilością kilometów coraz to większego banana mam na twarzy, związanego z tym usztywnieniem kolumny kierowniczej, aż chce sie jeździć
Układ kierowniczy stał się bezpośredni i poprostu przy prędkości aż chce się deptać pedał bardziej, bo wiesz że Galancik reaguje na wszystko:)
SPIDER-ek - 14-06-2012, 00:02
Dzisiaj mi przez głowę przeszła myśl, żeby kupić o takie coś Galant VR4: http://otomoto.pl/mitsubi...-C24705277.html
W związku z tym pytanko, czy ktoś byłby zainteresowany kupnem mojego Galancika i jeżeli tak to ile chciałby dać?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to co było robione w linku: http://www.spiderek.za.pl/koszty.html
Owczar - 14-06-2012, 00:16
SPIDER-ek, przemyśl tę decyzję Może i jest wyjątkowy, ale każdy VR-4 miał kiedyś kierę z drugiej strony. Jeśli nie robiłeś tego sam, to ryzyko jest zawsze. Do tego junkers... Gazownicy nie radzą sobie z NA, a co dopiero mówić z turbo.
Szczerze mówiąc jak bym wolał coś co było robione na rynek europejski. Np takie Volvo S60R
http://otomoto.pl/volvo-s...-C24606360.html
Galant to piękne auto i tego nie zaprzeczam, ale konstrukcja coraz starsza, wnętrze trąca myszką...
SPIDER-ek - 14-06-2012, 00:26
Owczar, masz rację, z tym VR4 i Volvo.
szkoda że ktoś załozył gazownie do niego, bo jakoś nie trawie tego rozwiązania:) i pewnie pierwsze co bym się tego pozbył, ale to już kolejna lipa demontować coś co ktoś załozyl.
Ja wogóle przymierzałem sie do M6, ale wiesz jak to jest z żonami mam szlaban do kupowania samochodów powyżej 30tyś
Owczar - 14-06-2012, 00:29
SPIDER-ek napisał/a: | szkoda że ktoś załozył gazownie do niego, bo jakoś nie trawie tego rozwiązania:) i pewnie pierwsze co bym się tego pozbył, ale to już kolejna lipa demontować coś co ktoś załozyl. |
LPG czemu nie, ale jak sam założę. Patrząc na te rzeźby to głowa puchnie...
Kryzys wieku średniego? ;> M5 by wystarczyło, M6 jest za bardzo lansiarskie
SPIDER-ek - 14-06-2012, 00:35
Owczar napisał/a: |
Kryzys wieku średniego? ;> M5 by wystarczyło, M6 jest za bardzo lansiarskie |
hehe, starzeje się i trzeba poprawić sobie morale:) Jakoś dizajn M6 mi się podoba, nie wiem dlaczego, chodź M5 też niczego sobie.
Kurde zawsze pod górke mam:)
Torp12 - 14-06-2012, 08:56
Owczar czy Ty zawsze musisz szukać problemów na sile??:)
Spiderek To ze gaz jest to nie znaczy że zaraz go moze nie byc to raz, a dwa to ze ten cudowny podtlenek jest zainstalowany wcale nie oznacza ze trzeba go uzywac i generalnie po problemie.
No i marudzenie na przekladke tez raczej jest nadwyrost bo wystarczy pojechac i zobaczyc na ile z glowa jest to zrobione...
Moim zdaniem Spiderek jak chcesz miec rakiete to bierz go smialo:)
Owczar - 14-06-2012, 09:18
Cytat: | Owczar czy Ty zawsze musisz szukać problemów na sile??:) |
Ja po prostu jestem realistą
Samo auto ciekawa opcja. Czarna poliftowa sztuka w sedanie, nie padła ofiarą tuningu... Jedynie drobne poprawki lakiernicze m.in. na zderzaku. Mateusz chyba sam robił przekładkę więc pewnie może powiedzieć sporo na ten temat.
Torp12 - 14-06-2012, 09:24
Owczar napisał/a: | [Ja po prostu jestem realistą
|
Raczej pesymistą
Anonymous - 14-06-2012, 10:03
przekładka zrobiona z głową, moim zdaniem
te drobne poprawki zderzaka to w szczecinie babka go na parkingu przy cofaniu nie zauważyła.
więcej w temacie o vr4. autem jeździłem, baaaaaaardzo zdrowa seria
|
|
|