[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
kedziorex - 31-10-2017, 20:34
Witam,
jak u poprzedników mój HFS również się posypał, z pomocą tyku udało się wymontować moduł, niestety był ciepły... Mój ma oznaczenia 8785A010. Na alledrogo jest kilka sztuk, ale niestety o takim oznaczeniu jest najdroższy bo 581pln. Czy ktoś z Was reanimował moduł? Może pada jakiś konkretny komponent który należy wymienić na płytce?
Inna bajka to czy jakikolwiek moduł o innym oznaczeniu będzie pasował zastępczo za 8785A010, bez konieczności modyfikacji wiązki/wtyczki?
Drugie pytanie to sprawa sprzętu z Androidem jak z linku:
http://www.ten-tech.pl/mi...oid-p-1291.html
Czy po instalacji takiego urządzenia będzie nadal konieczna wymiana HFS aby zestaw głośnomówiący działał? Czy wtedy można go spokojnie odłączyć i zapomnieć?
Dzięki za pomoc.
grzesiopol - 31-10-2017, 22:44
kedziorex a czytałeś opis tego co wstawiłeś, Cytat: | system głośnomówiący
książka telefoniczna
historia połączeń | chyba nic więcej nie trzeba pisać ale napiszę możesz swobodnie nic nie odłączać bo przecież i tak w kostkach tego radyjka nie będzie przwodów do ich podłączenia.
Strzelam ale raczej każdy moduł BT bez USB będzie zamiennikiem dla twojego, oczywiście montowany w Lancerze, OTII i ASX do MMCS E-01 d0 E-03.
kedziorex - 01-11-2017, 20:32
grzesiopol troszkę źle się wyraziłem co do wymiany HSF, chciałem zapytać o to jak przyciski od modułu BT łączą się z radiem (jeśli się łączą) i czy czasem moduł nie jest podłączony do radia a sterowanie z kierownicy do HSF (zatem jakbym go nie miał lub byłby popsuty, nie byłoby możliwości sterowania połączeniem z kierownicy), a niestety odłączyć go i tak muszę bo żre prąd i aku po paru dniach jest wyczerpany.
Poszukam jednak używek, chyba, że cena będzie tak kosmiczna i zainwestuje trochę więcej na opcje z Android.
Dzięki za pomoc.
grzesiopol - 01-11-2017, 21:14
Przyciski te w kierownicy są w wiązce samochodu, moim zdaniem są podłączone do HMF.
HMF używany to koszt około 100 zł. na aledrogo
kic - 06-01-2018, 14:58 Temat postu: Zestaw glosnomowiacy Szanowni forumowicze
Jestem nowy na forum i mam od miesiaca naszego ulubienca Lancera 2009 automat. Na kierownicy mam tez przyciski do zestawu glosnomówiacego. Problem jest taki ze nacisniecie spekera nie wprowadza w tryb listening a konkretnie nie dzieje sie nic. Czy ktos wie jak to odpalic ?
Pozdrawiam Jarek
grzesiopol - 07-01-2018, 14:01
Sprawdź połączenia i czy w ogóle posiadasz moduł. Od razu sprawdzisz model bo jak poszedł moduł to przynajmniej będziesz wiedział czego szukać.
Jarcev - 11-01-2018, 20:25
Panowie powiecie mi jescze jak to z tym modułem? na początku miałem tak ze działał losowo z SONY Xperia X, nastepnie łączył sie po przekreceniu kluczyka na 15 sekund i echo , teraz co przkrece kluczyk to mówi please say code i od razu bez czekania pairing failed. Tak więc moduł walnięty, telefon nie taki? bo sam juz nie wiem , dotykałem tak jak w wyczytałem w temacie i raczej nic sie nie grzeje przy schowku.
lurek - 14-01-2018, 23:09
Też tak czasami mam, z tego co się dowiedziałem tu na forum, to wina starego modułu BT w aucie i nowego standardu BT w telefonach. Co prawda po pewnej aktualizacji softu, telefon ponownie zaczął się parować z autem ale nie jest różowo w 100%. Czasem się nie łączy lub rozłącza po pierwszej udanej rozmowie, raz na jakiś czas mam tak jak Ty. Trzeba usunąć sparowany sprzęt w telefonie (jeśli pokazuje Hands Free) i przeprowadzić procedurę parowania na nowo. Na szczęście to zdarza się bardzo rzadko.
tokyo - 15-01-2018, 02:06
zalecenie do starych zestawow BT z praktyki:
1. wylaczyc/skasowac wszystkie urzadzenia z ktorymi komunikujecia sie po BT
2. Wylaczyc w telefonie dostep zestawu glosnomowiacego do ksiazki telefonicznej telefonu
3. wyczyscic zestaw bt ze wszystkich telefonow
4. przelaczyc czasowa widocznosc telefonu na stala widocznosc modulu BT ( jest taka funkcja)
Powinno dzialac bez problemu i modul nie powinien sie wysypac
lurek - 15-01-2018, 14:30
tokyo napisał/a: |
4. przelaczyc czasowa widocznosc telefonu na stala widocznosc modulu BT ( jest taka funkcja)
Powinno dzialac bez problemu i modul nie powinien sie wysypac |
O tym jednym nie pomyślałem Będę testował, dam znać.
Jarcev - 15-01-2018, 18:33
Kasowalem już wszystko w telefonie ale nadal lipa, za każdym razem telefon łączy sie po przekreceniu kluczyka tylko 3 razy połączył się na stałe a teraz znów łączy się na parę sekund i rozlacza. A gdzie znajdę opcje stalej widoczności BT?
lurek - 16-01-2018, 14:12
Jarcev napisał/a: | . A gdzie znajdę opcje stalej widoczności BT? |
W telefonie, w opcjach BT.
Jarcev - 16-01-2018, 15:06
W androidzie 7.1.1 chyba nie ma takiej opcji juz, telefon jest widoczny podczas otwartego okna ustawień BT,
edit: chyba jednak padnięty moduł, znów 4 razy sie połaczył i trzymał , 5y raz rozłaczył sie po staremu i próbowałem wyszukac hands free system innym telefonem i go nie odszukał. JAkiego modułu powinienem szukac i jak ktoś wie to gdzie?
Golotheman - 17-01-2018, 12:34
mój robi z telefonem z IOS-em np. takie rzeczy, że raz na miesiąc po prostu się nie łączy (telefon widzi BT) i po prostu muszę parować od nowa. Totalna porażka.. i to parowanie genialne... please say 4 digit code... podaję 1 1 1 1 dla pewności... 1 1 1 3 - is it correct ? Dramat A da się wcisnąć parrota w miejsce tego fabrycznego chłamu, zamiast kupować nowy moduł ?
Jarcev - 13-02-2018, 20:17
Witam ponownie, jak przypadkiem udało mi sie ustalić, w przypadku takim jak mój czyli telefon łaczy sie zaraz po przekreceniu kluczyka a pózniej sie rozłącza i nie chce ponownie sie połaczyć w zaden sposób, pomogło włączenie BT w telefonie juz po przekręceniu kluczyka zainstalowałem aplikacje która robi to za mnie po wykryciu ruchu samochodem czyli siłą rzeczy juz po przekreceniu stacyjki i skuteczność 100% [android 7.1.1 bez możliwości ustawienia stałej widocznośći telefonu ]
|
|
|