Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 16-10-2012, 22:57 Temat postu: Końcówki drążków kierowniczych 555 Misiek nie przeszedł przeglądu - jeden drążek kierowniczy miał duże luzy więc od razu wymieniłem oba - wybór padł na 555
!GRUBY! - 17-10-2012, 09:04
| m6riano napisał/a: | damiannowy7, mieszkasz na bema i nie byłeś na spocie?
przeca to 2 kilosy od ciebie..;-) |
A no czasowo sie nie wyrobiłem. Ale na następnym będę na pewno!
| MKV napisał/a: | damiannowy7, To jesteśmy sąsiadami |
Mieszkam na szymczaka, no ale przejezdzam codziennie przez bema
Owczar - 17-10-2012, 09:09
Wymieniłeś same końcówki czy w komplecie z drążkami?
Gdzie robiłeś zbieżność? Przód ustawiali Ci na zero?
Hugo - 17-10-2012, 09:38
| MKV napisał/a: | | wybór padł na 555 | Drążki firmy 555 są OK, ale końcówki to śmieć jakich mało. U mnie padły po kilku miesiącach. W środku zamiast smaru było błoto
Marcino - 17-10-2012, 10:33
| Hugo napisał/a: | | MKV napisał/a: | | wybór padł na 555 | Drążki firmy 555 są OK, ale końcówki to śmieć jakich mało. U mnie padły po kilku miesiącach. W środku zamiast smaru było błoto |
Poprzednie 555 ze sklepu Japparts, miałem to gumy popękały, ale ze smaorowałem to sie trzymały. Teraz dostałem od Japaneze jakies takie ze smaru było co niemiara, a na gumce była taka dziurka którą jak przykręcałem to wypłynął nadmiar.
MKV - 17-10-2012, 11:39
| Owczar napisał/a: | Wymieniłeś same końcówki czy w komplecie z drążkami?
Gdzie robiłeś zbieżność? Przód ustawiali Ci na zero? |
Same końcówki tak jak widać na zdjęciu.
Zbieżność ustawił mi mechanik jakimś tam przyrządem na przedniej osi ale i tak niedługo podjadę na komputerową geometrię wszystkich kół.
Anonymous - 17-10-2012, 13:21
| Owczar napisał/a: | | Wymieniłeś same końcówki czy w komplecie z drążkami? |
drążki wymieniałem wcześniej na 555 razem z końcówkami Delphi, jak by poszukać w starym temacie można było by ogarnąć ile km wytrzymały końcówki, i czy warto brać Delphi bo ogólnie tanie bardzo były...
Hugo - 17-10-2012, 14:12
| Marcino napisał/a: | | Poprzednie 555 ze sklepu Japparts, miałem to gumy popękały, ale ze smaorowałem to sie trzymały | Otóż to. U mnie też popękały gumy, smar wymieszał się z wodą, piachem i koniec końcówek.
MKV - 17-10-2012, 14:28
| Hugo napisał/a: | | Marcino napisał/a: | | Poprzednie 555 ze sklepu Japparts, miałem to gumy popękały, ale ze smaorowałem to sie trzymały | Otóż to. U mnie też popękały gumy, smar wymieszał się z wodą, piachem i koniec końcówek. |
Ale to ogólnie robią kiepskie końcówki czy akurat do Galanta im nie wyszły ?
Marcino - 17-10-2012, 14:31
Wydaje mi sie ze jakaś partia im nie wyszła, kosztowały nieduzo chyba 35zł..:)
MKV - 17-10-2012, 15:08
| m6riano napisał/a: | A może chcesz moje BORBETY:?
|
A jaki Ty masz rozmiar tych Borbetów?? To są 16" ??
W sumie na seryjnych alufelgach 15" też by chyba źle nie wyglądał na zimę...
Hugo - 17-10-2012, 15:40
| MKV napisał/a: | | Ale to ogólnie robią kiepskie końcówki czy akurat do Galanta im nie wyszły ? | Stosowałem w innych autach bez uwag, a w Galancie totalnie się zawiodłem. | Marcino napisał/a: | | Wydaje mi sie ze jakaś partia im nie wyszła, kosztowały nieduzo chyba 35zł..:) | Dokładnie tyle
inq - 17-10-2012, 21:58
| Derpin napisał/a: | | i czy warto brać Delphi bo ogólnie tanie bardzo były... |
Ja do Peugeota raz kupiłem Delphi to mi nakręta się wyrobiła przy dokręcaniu i ani wte ani wewte. Trzeba było obcinać trzpień cały. Ogólnie sama końcówka wydawała się jakaś miękka, a nakrętka to ważyła z 3 gramy. O dziwo reklamacja uwzględniona została. Od tamtej pory tylko Lemfordera używałem.
Rafal_Szczecin - 17-10-2012, 22:37
| inq napisał/a: | | Od tamtej pory tylko Lemfordera używałem. |
chyba uzywales. masz galanta,wiec pozegnaj sie z uzywaniem lemfordera
inq - 17-10-2012, 22:52
Wiem, wiem. Ale czemu nie robią do Galanta?
|
|
|