To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu

mjsystem - 29-11-2014, 11:13

Tomek napisał/a:
choć nie taką chciałem usłyszeć

Podejrzewam, że wcześniej sprawdziłeś wszystkie opcje i liczyłeś jedynie na cud 8) Ale niestety, masz Mitsubishi :mrgreen:

Tomek - 29-11-2014, 11:20

mjsystem napisał/a:
Ale niestety, masz Mitsubishi :mrgreen:

mam najmłodszy rocznik, który ma już 19 lat
mój egzemplarz już 19 lat i kilka dni temu był pierwszy raz zarejestrowany

dzwoniłem przed chwilą do gościa spod Wieliczki, u którego czasem coś kupuje (a ma ze 30 Coltów CA w częściach) i niestety - ma takie, ale w komplecie ze zwrotnicą, wahaczami, etc. A i tak pewnie w nielepszym stanie niż moje.
Napisałem jeszcze w kilka miejsc, gdzie kto miał jakieś Colty. Jak nie to będę dzwonić po allegro.

kisian - 29-11-2014, 12:46

A z Protonów serii 300 nie podejdą? Nie sprawdzałem jakie tam są hamulce z tyłu, ale to przecież bliźniak Colta CA
mjsystem - 29-11-2014, 12:47

Tomek napisał/a:
Jak nie to będę dzwonić po allegro.
A pytałeś mkm-a?
Tomek - 29-11-2014, 14:44

Cytat:
A z Protonów serii 300 nie podejdą? Nie sprawdzałem jakie tam są hamulce z tyłu, ale to przecież bliźniak Colta CA

może takie same, tylko czy części do protona 313/316 są łatwiej dostępne niż do Colta CA ?

mjsystem napisał/a:
A pytałeś mkm-a?

wysłałem PW

mkm - 30-11-2014, 00:05

Tomek napisał/a:
niestety - ma takie, ale w komplecie ze zwrotnicą, wahaczami, etc. A i tak pewnie w nielepszym stanie niż moje.

I w tym zawarta jest cała prawda o osłonach.
Stan to raz, a dwa to fakt, że ciężko się je "odzyskuje", więc: "albo komplet", "albo śmietnik".

Tomek - 12-01-2015, 09:07

kończy mi się OC, a akurat dostałem maila z Axa Direct, że maja wielkie promocje i OC już od 269 zł, czy jakoś tak
myślę sobie "można spróbować", więc podałem nr telefonu na stronie i czekam na telefon
dzwoni Pani i wylicza mi składkę
na 50% zniżkach wychodzi mi 967 zł,
mówię, że nie jestem zainteresowany, Pani lekko oburzona, że jak kto, czego ja się spodziewam, itp. :shock:

najtańsze ubezpieczenie wyszło mi w Proama - 302 zł, sprawdzałem też inne i nigdzie nie wyszło mi więcej niż 400 zł :mrgreen:

eremita - 12-01-2015, 10:20

ja w czerwcu za gala z zniżkami 60% zapłaciłem w PZU pakiet OC/AC/ assistance 1300zł samo OC kosztowało 666zł
Muszę sprawdzić w tym roku jak wyjdzie AC w PZU a reszta gdzie taniej :mrgreen:
Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej :)

bialyjayz - 12-01-2015, 16:10

eremita napisał/a:
Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej

z tym, że trąbili cały poprzedni rok że bedą znaczne podwyżki cen OC/AC... miejmy nadzieję że to jak zwykle coroczne bujdy :)

Tomek - 12-01-2015, 18:03

bialyjayz napisał/a:
z tym, że trąbili cały poprzedni rok że bedą znaczne podwyżki cen OC/AC... miejmy nadzieję że to jak zwykle coroczne bujdy :)

nie bujdy, tylko najprawdziwsza prawda

ale podwyzki wchodza w kwietniu, czy maju

eremita napisał/a:
Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej :)

przy wszelkich promocjach silnik nie ma znaczenia
np. jak bralem OC na Galanta, to w PTU byla promocja na wszytkie auta powyzej 1.4

zreszta za Galanta placiłem też jakoś kolo 300 zl

bialyjayz - 12-01-2015, 18:09

Tomek napisał/a:
przy wszelkich promocjach silnik nie ma znaczenia
np. jak bralem OC na Galanta, to w PTU byla promocja na wszytkie auta powyzej 1.4

mnie to chyba wszystkie zniżki nigdy nie zaczną obowiązywać co rok to wiek podwyższają a mimo tego, że mi także każdego roku lat przybywa to ciągle jakbym się oddalał od zniżek za wiek :P

Marcin-Krak - 12-01-2015, 21:21

Tomek napisał/a:

Ciekawe jak duża jest różnica między KWI a KR.
Żeby nie było - nie ma w tym żadnego podtekstu :)
Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40% :roll:

bialyjayz - 12-01-2015, 22:57

Marcin-Krak napisał/a:
Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40%

to tak samo jak pytają o zawód wykonywany to zawsze mówię przedsiębiorca albo kierowca zawodowy-ci mają największe zniżki :P wiadomo im większe miasto tym większe prawdopobobieństwo narażenia ubezpieczyciela na straty z wypłat OC/AC :)

Hugo - 12-01-2015, 23:01

Ja za Gala V6 z 2001 r. w Warcie płacę OC+NW ok. 370 zł/rok. Za Space Stara 1,6 z tego samego roku ok. 420 zł, też w Warcie.
Tomek - 13-01-2015, 15:16

Marcin-Krak napisał/a:
Ciekawe jak duża jest różnica między KWI a KR.
Żeby nie było - nie ma w tym żadnego podtekstu :)
Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40% :roll:

nie wiem, nigdy nie miałem auta na KR
wiem natomiast, że najtaniej zawsze mi wychodzilo na KT
pomiedzy KR i KWI zdaje sie nie bylo roznic, jak robilem symulacje na Axa