Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
mjsystem - 29-11-2014, 11:13
Tomek napisał/a: | choć nie taką chciałem usłyszeć |
Podejrzewam, że wcześniej sprawdziłeś wszystkie opcje i liczyłeś jedynie na cud Ale niestety, masz Mitsubishi
Tomek - 29-11-2014, 11:20
mjsystem napisał/a: | Ale niestety, masz Mitsubishi |
mam najmłodszy rocznik, który ma już 19 lat
mój egzemplarz już 19 lat i kilka dni temu był pierwszy raz zarejestrowany
dzwoniłem przed chwilą do gościa spod Wieliczki, u którego czasem coś kupuje (a ma ze 30 Coltów CA w częściach) i niestety - ma takie, ale w komplecie ze zwrotnicą, wahaczami, etc. A i tak pewnie w nielepszym stanie niż moje.
Napisałem jeszcze w kilka miejsc, gdzie kto miał jakieś Colty. Jak nie to będę dzwonić po allegro.
kisian - 29-11-2014, 12:46
A z Protonów serii 300 nie podejdą? Nie sprawdzałem jakie tam są hamulce z tyłu, ale to przecież bliźniak Colta CA
mjsystem - 29-11-2014, 12:47
Tomek napisał/a: | Jak nie to będę dzwonić po allegro. | A pytałeś mkm-a?
Tomek - 29-11-2014, 14:44
Cytat: | A z Protonów serii 300 nie podejdą? Nie sprawdzałem jakie tam są hamulce z tyłu, ale to przecież bliźniak Colta CA |
może takie same, tylko czy części do protona 313/316 są łatwiej dostępne niż do Colta CA ?
mjsystem napisał/a: | A pytałeś mkm-a? |
wysłałem PW
mkm - 30-11-2014, 00:05
Tomek napisał/a: | niestety - ma takie, ale w komplecie ze zwrotnicą, wahaczami, etc. A i tak pewnie w nielepszym stanie niż moje. |
I w tym zawarta jest cała prawda o osłonach.
Stan to raz, a dwa to fakt, że ciężko się je "odzyskuje", więc: "albo komplet", "albo śmietnik".
Tomek - 12-01-2015, 09:07
kończy mi się OC, a akurat dostałem maila z Axa Direct, że maja wielkie promocje i OC już od 269 zł, czy jakoś tak
myślę sobie "można spróbować", więc podałem nr telefonu na stronie i czekam na telefon
dzwoni Pani i wylicza mi składkę
na 50% zniżkach wychodzi mi 967 zł,
mówię, że nie jestem zainteresowany, Pani lekko oburzona, że jak kto, czego ja się spodziewam, itp.
najtańsze ubezpieczenie wyszło mi w Proama - 302 zł, sprawdzałem też inne i nigdzie nie wyszło mi więcej niż 400 zł
eremita - 12-01-2015, 10:20
ja w czerwcu za gala z zniżkami 60% zapłaciłem w PZU pakiet OC/AC/ assistance 1300zł samo OC kosztowało 666zł
Muszę sprawdzić w tym roku jak wyjdzie AC w PZU a reszta gdzie taniej
Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej
bialyjayz - 12-01-2015, 16:10
eremita napisał/a: | Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej |
z tym, że trąbili cały poprzedni rok że bedą znaczne podwyżki cen OC/AC... miejmy nadzieję że to jak zwykle coroczne bujdy
Tomek - 12-01-2015, 18:03
bialyjayz napisał/a: | z tym, że trąbili cały poprzedni rok że bedą znaczne podwyżki cen OC/AC... miejmy nadzieję że to jak zwykle coroczne bujdy |
nie bujdy, tylko najprawdziwsza prawda
ale podwyzki wchodza w kwietniu, czy maju
eremita napisał/a: | Fakt ze silnik większy ale może będzie taniej |
przy wszelkich promocjach silnik nie ma znaczenia
np. jak bralem OC na Galanta, to w PTU byla promocja na wszytkie auta powyzej 1.4
zreszta za Galanta placiłem też jakoś kolo 300 zl
bialyjayz - 12-01-2015, 18:09
Tomek napisał/a: | przy wszelkich promocjach silnik nie ma znaczenia
np. jak bralem OC na Galanta, to w PTU byla promocja na wszytkie auta powyzej 1.4
zreszta za Galanta placiłem też jakoś kolo 300 zl |
mnie to chyba wszystkie zniżki nigdy nie zaczną obowiązywać co rok to wiek podwyższają a mimo tego, że mi także każdego roku lat przybywa to ciągle jakbym się oddalał od zniżek za wiek
Marcin-Krak - 12-01-2015, 21:21
Tomek napisał/a: | zreszta za Galanta placiłem też jakoś kolo 300 zl |
Ciekawe jak duża jest różnica między KWI a KR.
Żeby nie było - nie ma w tym żadnego podtekstu
Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40%
bialyjayz - 12-01-2015, 22:57
Marcin-Krak napisał/a: | Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40% |
to tak samo jak pytają o zawód wykonywany to zawsze mówię przedsiębiorca albo kierowca zawodowy-ci mają największe zniżki wiadomo im większe miasto tym większe prawdopobobieństwo narażenia ubezpieczyciela na straty z wypłat OC/AC
Hugo - 12-01-2015, 23:01
Ja za Gala V6 z 2001 r. w Warcie płacę OC+NW ok. 370 zł/rok. Za Space Stara 1,6 z tego samego roku ok. 420 zł, też w Warcie.
Tomek - 13-01-2015, 15:16
Marcin-Krak napisał/a: | Ciekawe jak duża jest różnica między KWI a KR.
Żeby nie było - nie ma w tym żadnego podtekstu
Kiedyś z ciekawości jak zrobiłem sobie w kalkulatorze symulację na Kraków i Myślenice - to różnica sięgała blisko 40% |
nie wiem, nigdy nie miałem auta na KR
wiem natomiast, że najtaniej zawsze mi wychodzilo na KT
pomiedzy KR i KWI zdaje sie nie bylo roznic, jak robilem symulacje na Axa
|
|
|