[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?
matiudgk - 06-02-2017, 13:09
lobuzek napisał/a: | Sami podkładają się Koreańczykom, którzy robią gigantyczne postępy. |
Patrząc na taką KIA Stinger to Mitsu jest 100 lat za... Koreańczykami. A robili takie świetne auta, za co zacząłem lubić tę markę.
mkm napisał/a: | Nie chce mi się sprawdzać, ale to chyba jeden z dłużej produkowanych modeli |
Dokładnie 10 lat, debiut miał w 2007 roku. Ale co by nie mówić wygląda na młodszego. Ostatnio sąsiad się zdziwił, jak mu powiedziałem, że mój to rocznik 2010 - myślał, że jest młodszy
Golotheman napisał/a: | Zamiast tego bzdurnego lifta zderzaka, można było podrobić trochę maskę, dodać kilka przetłoczeń, może poprawić światła, zmodyfikować radio (dodać usb) i byłoby ok.. a tu kiszka. Szkoda, że to cała gałąź techniczna opiera się na kasie. Liczy się zarabianie, a nie piękno auta. Inna sprawa, mogliby go trochę utwardzić, żeby tak nie chodził na boki. |
Dostał nowe alusy 18' Jak dla mnie mogliby zamknąć już projekt o nazwie Lancer, skoro nie zamierzają nic z tym robić i oszczędzić wstydu z tym zderzakiem. Choć łezka w oku się kręci
sla - 06-02-2017, 17:13
lobuzek napisał/a: | Celują w USA, | Raczej w Azję, Oceanię i Afrykę, w USA nie mają czego szukać, konkurują już tylko niską ceną.
Uwex - 15-02-2017, 14:56
A jednak coś wykombinowali !!!
Grand Lancer
Bizi78 - 15-02-2017, 15:44
Uwex napisał/a: | A jednak coś wykombinowali !!! |
Na rynek azjatycki .
Golotheman - 16-02-2017, 06:43
MA-SA-KRA. To już mogli go zostawić w spokoju ;p przecież ten podkręcony grill to jak honda civic na rynek usa...
podtrzymuję wersję, że skoro wycofali ralliarta i powoli evo, to mogli wypuścić wersję podstawową lancera z takim drapieżnym wyglądem jak obie wymienione wersje. Jeszcze jak czytam, że nowy lancer został przeprojektowany zgodnie z nowym wzornictwem dynamic shield, to już w ogóle uważam, że mogą się za tą tarczą schować całkiem ;p
artisan - 19-02-2017, 00:08
Golotheman napisał/a: | uważam, że mogą się za tą tarczą schować całkiem ;p |
Nic dodać nic ująć
marcink - 19-02-2017, 12:36
Golotheman napisał/a: | wycofali ralliarta |
Ralliart wraca!!
Jest już w ofercie na 2017:
http://www.mitsubishi.pl/porownaj-wersje/ASX-2017 (przewiń do końca do prawej listę wersji )
Eclipse też wraca:
http://moto.pl/MotoPL/7,8...e-nowy-suv.html
Oczywiście wszystko w jedynej słusznej ostatnio skorupie typu SUV/Crossover :/
lobuzek - 19-02-2017, 19:23
Dlaczego jako suv? Nie każdy chce czymś takim jeździć!
A powrót Ralliarta jako tylko wersji wyposażenia to chyba trochę za mało.
Sorry, ale polityka marki polegająca na wycięciu w pień fajnych aut, mających za sobą kawał historii i zrobienie zamiast tego suvovatych wynalazków wybitnie mi nie odpowiada.
To tak samo jakby Honda uśmierciła Civica, BMW serię 3, itp.
enea - 19-02-2017, 20:10
lobuzek napisał/a: | Dlaczego jako suv? Nie każdy chce czymś takim jeździć!
A powrót Ralliarta jako tylko wersji wyposażenia to chyba trochę za mało.
Sorry, ale polityka marki polegająca na wycięciu w pień fajnych aut, mających za sobą kawał historii i zrobienie zamiast tego suvovatych wynalazków wybitnie mi nie odpowiada.
To tak samo jakby Honda uśmierciła Civica, BMW serię 3, itp. |
bmw nie usmiercila seri 3, Mitsubishi poprostu uderza w rynek suv , takie zalozenie cy to sie podoba czy nie, takie zalozenie maja
Golotheman - 21-02-2017, 10:01
marcink, o Stary, "you made my day" z tym newsem... asx w wersji ralliart to jest moje marzenie, nie śpie po nocach, śnie o nim nawet na jawie, a wszystkie 15-latki na dzielni będą sikać w pończochy jak je zobaczą.
piotras78 - 21-02-2017, 10:18
matiudgk napisał/a: | Patrząc na taką KIA Stinger to Mitsu jest 100 lat za... Koreańczykami. A robili takie świetne auta, za co zacząłem lubić tę markę. |
Tak KIA i Hyundai. Ile już mięli tych kamieni milowych? Genesis coupe, którego nikt nie kupił a miał rozwalić rynek? IX55? Genesis?
Zauważ, że auta japońskie jakoś nie są rewolucyjne, ale ich pozycja na rynku jest bardzo dobra. Zobacz jak kształtują się ceny Pajero czy Land Cruisera. Utrata wartości moim zdaniem jest obiektywną oceną jakości auta.
sla - 21-02-2017, 18:18
piotras78 napisał/a: | Zauważ, że auta japońskie jakoś nie są rewolucyjne, ale ich pozycja na rynku jest bardzo dobra. |
Masz rację, tylko w tej doborowej stawce aut made in Japan nie ma już Mitsubishi, niestety.A kiedyś ich samochody np.Galant, Eclipse, Sigma, Colt, Pajero, Lancer kreowały motoryzację.
matiudgk - 21-02-2017, 21:35
I wszystkie te modele uśmiercili - smutne.
grzesiopol - 21-02-2017, 21:57
ASX Ralliart z silnikiem diesla, hahaha - Diesel 2.2 4WD Diesel 6AT, moc 150 KM przy 3500 obr. to tak jakby do zwykłego Lancera powrzucać graty w postaci maski i felek, licznika i kierownicy bez wrzucenia całych napędów i silnika.
Misiek :) - 21-02-2017, 22:22
Obawiam się, że w dzisiejszych czasach eko-idioci i ekoterroryści psują ile się tylko da...
Głownie poprzez wprowadzanie dziwacznych norm spalania itp...
Inną kwestią jest to, że od dawna Mitsubishi Motors nie było rentowne. W związku z tym nie było dużych inwestycji w różnego rodzaju innowacje, projekty itp...
Po połączeniu się Nissana z Mitsubishi obawiam się, że będzie pogorszenie się jakości i prowadzenia się nowego auta osobowego... niezależnie czy będzie nazwane Lancerem.
Inną stroną medalu jest planowane od jakiegoś czasu przejście Mitsubishi z aut osobowych na suv, crossovery i tym podobny badziew. Jak dla mnie auta typu crossover to jakas pomyłka. Ani nie jest terenowe, ani nie prowadzi się jak osobowe (fizyki się nie oszuka różnymi systemami) ani nie jest tak przestronne/funkcjonalne jak van (van, mini van, mikrovan jak colt CZ).
Co do Tego nowego ralliart... Lancer CS0 miał w USA wersję zwaną Ralliart... zawias, kierownica, bajery... i silnik 2,4. W europie wersja Lancera CS0 ralliart było to zawieszenie i dodatki ze sporta plus jakieś szczegóły jak końcówka rury wydechowej. Tak, widziałem widziałem dokładnie takiego Lancera CS ralliart z silnikiem 1,6. Jak widać czasem ralliart oznacza usportowioną wersję auta wliczając modyfikację silnika, hamulców, a czasem pakiet lepszego wyposażenia.
|
|
|