To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

jaca71 - 29-06-2011, 17:23

mystek napisał/a:
Otóż zauważyłem, że kiedy np toczymy się w korku i chcę zmienić pas, to kobieta zawsze mnie wpuszcza :)

Ty w Krakowie to zauważyłeś?
Ja mam odmienne obserwacje.
Faceci dzielą się na dwa typy:
1. Wpuszcza
a) z uśmiechem
b) przez zagapienie bo zostawił za dużo miejsca w korku ;)
2. Nie wpuszcza i ma szatański uśmiech na twarzy i z premedytacją nie wpuszcza.

Kobiety zazwyczaj nie wpuszczają i uparcie udają że Cie nie widzą :P

JCH napisał/a:
W dodatku jaka jest powierzchnia jednego i drugiego kraju oraz ile liczą ludności. My po prostu przestajemy się mieścić na obecnie istniejących drogach! Nie ma co porównywać tych dwóch krajów... :roll:

jak ja lubię takie wytłumaczenie chamstwa na drodze :P

JCH - 29-06-2011, 20:02

jaca71 napisał/a:
JCH napisał/a:
W dodatku jaka jest powierzchnia jednego i drugiego kraju oraz ile liczą ludności. My po prostu przestajemy się mieścić na obecnie istniejących drogach! Nie ma co porównywać tych dwóch krajów... :roll:

jak ja lubię takie wytłumaczenie chamstwa na drodze :P
No tak.... :( ](*,) ](*,)
To nie wytłumaczenie chamstwa, jedynie stwierdzenie faktu dlaczego tak a nie inaczej jest w Szwecji i w Polsce.
Kilka lat temu jechałem w ciągu 2 dni dwie podobnie długie trasy: Oslo-Ystad i Świnoujście-Bytom. Ta pierwsza - bajka :) ta druga - walka o przetrwanie. Po tej drugiej przyjechałem cholernie umęczony
To oczywiście tylko jedna z wielu przyczyn i nie uzasadnia braku kultury na drodze. Musimy nauczyć się z tym żyć i funkcjonować w tych realiach, no chyba, że będzie wojna i po niej będzie nas o połowę mniej ;)

Anka50 - 29-06-2011, 20:35

jaca71 napisał/a:

Mysle, ze to niesprawiedliwe uogolnienie :D . To samo moglabym powiedziec o panach :wink:

cns80 - 30-06-2011, 08:56

mystek napisał/a:
Otóż zauważyłem, że kiedy np toczymy się w korku i chcę zmienić pas, to kobieta zawsze mnie wpuszcza :)
Instynkt macierzyński się jej włącza na Twój widok ;)
Fragu - 30-06-2011, 11:51

Cytat:
Instynkt macierzyński się jej włącza na Twój widok ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jaca71, zgodzę się z Tobą, kobiety klapki na oczach i ani myślą wpuścić :lol:

krzychu - 30-06-2011, 11:56

jaca71 napisał/a:

Nie słyszałeś tego że kobieta na drodze jest jak gwiazda? Ty ją widzisz, a ona Ciebie nie!

Swoja drogą odmienne obserwacje mogą wynikać z wieku kierowcy który jest wpuszczany :twisted:

mystek - 30-06-2011, 15:07

Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa :twisted: :P . Ciekawe jakie zdanie miałyby kobiety np 50+ na ten temat i załóżmy 18-35 :P
cns80 - 01-07-2011, 09:44

mystek napisał/a:
Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa :twisted: :P
Jesteś przewidywalny w tym co piszesz :P
Jackall - 01-07-2011, 14:37

JCH napisał/a:
będzie wojna i po niej będzie nas o połowę mniej

Wystarczy żeby samochodów było mniej a nie ludności :P

mystek napisał/a:
Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa

Nie do końca bo jest dużo kobiet które wolą starszych :P :twisted:

A wracając do wpuszczania to raczej nie ma reguły, każdy ma czasem lepszy a czasem gorszy humor i to często odbija się na zachowaniu na drodze.
Jedno co mnie natomiast strasznie denerwuje (nie wiem czy już była o tym rozmowa) to gdy stoję na pierwszego na światłach a jakiś skuter czy inna motorynka się przeciska i wjeżdża centralnie przede mnie a później ledwo się może zebrać i toczy maks 50 środkiem pasa :axe:

cns80 - 01-07-2011, 15:16

Jackall napisał/a:
Jedno co mnie natomiast strasznie denerwuje (nie wiem czy już była o tym rozmowa) to gdy stoję na pierwszego na światłach a jakiś skuter czy inna motorynka się przeciska i wjeżdża centralnie przede mnie a później ledwo się może zebrać i toczy maks 50 środkiem pasa
W nowych przepisach może to zrobić rowerzysta :D
jaca71 - 01-07-2011, 18:31

cns80 napisał/a:
W nowych przepisach może to zrobić rowerzysta :D

Może jak będą wyznaczone na skrzyżowaniu odpowiednie pole positon ;) jak nie ma to nie może stanąć przed samochodem ;)
Znaczy wyprzedzać z prawej może ale stawać przed samochodem nie ;)

mystek - 01-07-2011, 19:34

zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! A kiedy się z nią zrównałem, to udawała, że mnie nie widzi :mrgreen: . Także Jaca miał rację :P
wojzi - 01-07-2011, 22:04

mystek napisał/a:
zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! A kiedy się z nią zrównałem, to udawała, że mnie nie widzi

mystek napisał/a:
Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa :twisted: :P

Może nie jest z Ciebie jednak taki ogier jak Ci się zdaje :P .

mystek - 02-07-2011, 07:33

#Wojzi - może wyczuła, że jestem monogamistą :mrgreen: :P
krzychu - 02-07-2011, 09:04

mystek napisał/a:
nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie!

Bo to była pani przedstawiciel handlowy, a nie kobieta. Moim zdaniem jest na pewno w TOP3 pod względem niebezpieczeństwa na drodze i kultury, a raczej jej braku.