Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
jaca71 - 29-06-2011, 17:23
mystek napisał/a: | Otóż zauważyłem, że kiedy np toczymy się w korku i chcę zmienić pas, to kobieta zawsze mnie wpuszcza |
Ty w Krakowie to zauważyłeś?
Ja mam odmienne obserwacje.
Faceci dzielą się na dwa typy:
1. Wpuszcza
a) z uśmiechem
b) przez zagapienie bo zostawił za dużo miejsca w korku
2. Nie wpuszcza i ma szatański uśmiech na twarzy i z premedytacją nie wpuszcza.
Kobiety zazwyczaj nie wpuszczają i uparcie udają że Cie nie widzą
JCH napisał/a: | W dodatku jaka jest powierzchnia jednego i drugiego kraju oraz ile liczą ludności. My po prostu przestajemy się mieścić na obecnie istniejących drogach! Nie ma co porównywać tych dwóch krajów...
|
jak ja lubię takie wytłumaczenie chamstwa na drodze
JCH - 29-06-2011, 20:02
jaca71 napisał/a: | JCH napisał/a: | W dodatku jaka jest powierzchnia jednego i drugiego kraju oraz ile liczą ludności. My po prostu przestajemy się mieścić na obecnie istniejących drogach! Nie ma co porównywać tych dwóch krajów...
|
jak ja lubię takie wytłumaczenie chamstwa na drodze | No tak....
To nie wytłumaczenie chamstwa, jedynie stwierdzenie faktu dlaczego tak a nie inaczej jest w Szwecji i w Polsce.
Kilka lat temu jechałem w ciągu 2 dni dwie podobnie długie trasy: Oslo-Ystad i Świnoujście-Bytom. Ta pierwsza - bajka ta druga - walka o przetrwanie. Po tej drugiej przyjechałem cholernie umęczony
To oczywiście tylko jedna z wielu przyczyn i nie uzasadnia braku kultury na drodze. Musimy nauczyć się z tym żyć i funkcjonować w tych realiach, no chyba, że będzie wojna i po niej będzie nas o połowę mniej
Anka50 - 29-06-2011, 20:35
jaca71 napisał/a: |
|
Mysle, ze to niesprawiedliwe uogolnienie . To samo moglabym powiedziec o panach
cns80 - 30-06-2011, 08:56
mystek napisał/a: | Otóż zauważyłem, że kiedy np toczymy się w korku i chcę zmienić pas, to kobieta zawsze mnie wpuszcza | Instynkt macierzyński się jej włącza na Twój widok
Fragu - 30-06-2011, 11:51
Cytat: | Instynkt macierzyński się jej włącza na Twój widok |
jaca71, zgodzę się z Tobą, kobiety klapki na oczach i ani myślą wpuścić
krzychu - 30-06-2011, 11:56
jaca71 napisał/a: |
|
Nie słyszałeś tego że kobieta na drodze jest jak gwiazda? Ty ją widzisz, a ona Ciebie nie!
Swoja drogą odmienne obserwacje mogą wynikać z wieku kierowcy który jest wpuszczany
mystek - 30-06-2011, 15:07
Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa . Ciekawe jakie zdanie miałyby kobiety np 50+ na ten temat i załóżmy 18-35
cns80 - 01-07-2011, 09:44
mystek napisał/a: | Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa | Jesteś przewidywalny w tym co piszesz
Jackall - 01-07-2011, 14:37
JCH napisał/a: | będzie wojna i po niej będzie nas o połowę mniej |
Wystarczy żeby samochodów było mniej a nie ludności
mystek napisał/a: | Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa |
Nie do końca bo jest dużo kobiet które wolą starszych
A wracając do wpuszczania to raczej nie ma reguły, każdy ma czasem lepszy a czasem gorszy humor i to często odbija się na zachowaniu na drodze.
Jedno co mnie natomiast strasznie denerwuje (nie wiem czy już była o tym rozmowa) to gdy stoję na pierwszego na światłach a jakiś skuter czy inna motorynka się przeciska i wjeżdża centralnie przede mnie a później ledwo się może zebrać i toczy maks 50 środkiem pasa
cns80 - 01-07-2011, 15:16
Jackall napisał/a: | Jedno co mnie natomiast strasznie denerwuje (nie wiem czy już była o tym rozmowa) to gdy stoję na pierwszego na światłach a jakiś skuter czy inna motorynka się przeciska i wjeżdża centralnie przede mnie a później ledwo się może zebrać i toczy maks 50 środkiem pasa | W nowych przepisach może to zrobić rowerzysta
jaca71 - 01-07-2011, 18:31
cns80 napisał/a: | W nowych przepisach może to zrobić rowerzysta |
Może jak będą wyznaczone na skrzyżowaniu odpowiednie pole positon jak nie ma to nie może stanąć przed samochodem
Znaczy wyprzedzać z prawej może ale stawać przed samochodem nie
mystek - 01-07-2011, 19:34
zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! A kiedy się z nią zrównałem, to udawała, że mnie nie widzi . Także Jaca miał rację
wojzi - 01-07-2011, 22:04
mystek napisał/a: | zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! A kiedy się z nią zrównałem, to udawała, że mnie nie widzi |
mystek napisał/a: | Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa |
Może nie jest z Ciebie jednak taki ogier jak Ci się zdaje .
mystek - 02-07-2011, 07:33
#Wojzi - może wyczuła, że jestem monogamistą
krzychu - 02-07-2011, 09:04
mystek napisał/a: | nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! |
Bo to była pani przedstawiciel handlowy, a nie kobieta. Moim zdaniem jest na pewno w TOP3 pod względem niebezpieczeństwa na drodze i kultury, a raczej jej braku.
|
|
|