Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
cns80 - 04-07-2011, 08:47
wojzi napisał/a: | Może nie jest z Ciebie jednak taki ogier jak Ci się zdaje . |
jaca71 napisał/a: | Może jak będą wyznaczone na skrzyżowaniu odpowiednie pole positon jak nie ma to nie może stanąć przed samochodem
Znaczy wyprzedzać z prawej może ale stawać przed samochodem nie | To Cię będzie tak wyprzedzał że jak się zapali zielone to on będzie przed Tobą Przecież on są mistrzami w jeździe bez zatrzymania
wojzi - 05-07-2011, 20:03
mystek napisał/a: | Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa |
mystek napisał/a: | zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie! |
mystek napisał/a: | może wyczuła, że jestem monogamistą |
Sorry, a co monogamia ma do tego? To gdzie miała Cię niby wpuszać ?
krzychu - 11-07-2011, 10:53
A tu jest "fajny" filmik...
http://moto.wp.pl/kat,895...,wiadomosc.html
Ile razy ja miałem taką akcję... Teraz rzadko bo ruch taki że nie ma gdzie wyprzedzać
stary alfer - 11-07-2011, 16:17
Z cyklu:
- kultura: gówniarz mało nie rozjechał mnie dziś na chodniku. Pędził po nim na rowerze. Otarł się o mnie. Byłby naprawdę widowiskowy wypadek gdyby we mnie uderzył
Generalnie piesi mają gorzej A występowałem w roli pieszego
- nowomoda: dziś widziałem młodego człowieka w malutkim samochodzie ze słuchawkami na uszach.
cns80 - 12-07-2011, 08:49
stary alfer napisał/a: | - kultura: gówniarz mało nie rozjechał mnie dziś na chodniku. Pędził po nim na rowerze. Otarł się o mnie. Byłby naprawdę widowiskowy wypadek gdyby we mnie uderzył | U mnie tak jeżdżą na skuterach po lesie. Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki
stary alfer - 12-07-2011, 08:52
cns80 napisał/a: | Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki |
Czytałem gdzieś o tym. Tam są jakieś pola magnetyczne czy jakoś tak.
jaca71 - 12-07-2011, 11:07
cns80 napisał/a: | To Cię będzie tak wyprzedzał że jak się zapali zielone to on będzie przed Tobą Przecież on są mistrzami w jeździe bez zatrzymania |
Wczoraj zrobiłem dokładnie tak jak piszesz - jak się zapaliło zielone byłem na pole position stojąc na pedałach a omijałem ich z lewej strony - z prawej nie zostawili nic a właściwie stanęli złośliwie przy krawężniku gdy mnie zobaczyli zbliżającego się w lusterkach A była to droga trzy pasmowa dwu jezdniowa
Tomek - 12-07-2011, 12:02
jaca71, chcieli Ci zostawić szerokie miejsce w lewej
Mr V - 13-07-2011, 00:23
stary alfer napisał/a: | cns80 napisał/a: | Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki |
Czytałem gdzieś o tym. Tam są jakieś pola magnetyczne czy jakoś tak.
|
Żyła wodna
stary alfer napisał/a: | - nowomoda: dziś widziałem młodego człowieka w malutkim samochodzie ze słuchawkami na uszach. |
Dzisiaj widziałem dziewczynę, która tak jechała. oczywiście karetkę za nią usłyszała dopiero w ostatniej chwili...
Swoją drogą, ja dostrzegłem inną modę. Ostatnio w Krakowie zauważyłem, że ludzie przestali z migaczy korzystać.
Tomek - 13-07-2011, 07:59
Mr V napisał/a: | Dzisiaj widziałem dziewczynę, która tak jechała. oczywiście karetkę za nią usłyszała dopiero w ostatniej chwili... |
mój kolega z 10 lat temu stał tak przed karetką dobre kilkadziesiąt sekund - na światłach na jednokierunkowej
Mr V napisał/a: |
Swoją drogą, ja dostrzegłem inną modę. Ostatnio w Krakowie zauważyłem, że ludzie przestali z migaczy korzystać. |
też to dzis zauważyłem
prąd coraz droższy, to sie oszczedza
gzesiolek - 13-07-2011, 07:59
Mr V napisał/a: | Ostatnio w Krakowie zauważyłem |
albo miales szczescie, albo malo spostrzegawczy jestes
odkad jezdze po Kraku (tak stale to od 2003, wczesniej okazyjnie bo nie mialem auta) to jest tutaj tendencja do oszczedzania zaroweczek
najlepiej wlaczac tylko przy lewoskrecie...
a jesli juz wlaczac przy innym manewrze to w trakcie lub po , nigdy wczesniej...
i nawet chyba wiem dlaczego (poza wrodzona oszczednoscia rodowitych...:D) ...
jak ja sygnalizuje zmiane pasa tak jak zwyklem to robic czyli z wyprzedzeniem a nie w ostatniej chwili, to w 8 na 10 przypadkow ten na drugim pasie, ktory jest za mna, przyspiesza miast zwolnic...
ale ogolnie lubie po Kraku jezdzic... przywyklem, a poza tym milo jest jak ten choc 1 z 10 okaze sie kulturalny i wtedy czlowiek to docenia
krzychu - 13-07-2011, 09:02
Blokowania drogi ciąg dalszy. Dzisiaj widziałem TIR-a, który zaraz za skrzyżowaniem zatrzymał się na lewym pasie i zostawił z 500m wolnego pasa na 2 pasmówce bo bawił się w szeryfa (na końcu jest lewoskręt, a z prawego jest wahadło).... Następnym razem wykręcę jakiś numer 997 albo 112 i to zgłoszę.
Tomek - 13-07-2011, 09:11
krzychu napisał/a: | Następnym razem wykręcę jakiś numer 997 albo 112 i to zgłoszę. |
jestem bardzo chętny tak zrobić za każdym razem jak to widze
tylko, że zanim policja przyjedzie, was (nas) oby juz nie ma
jedyne rozwiazanie, to nagrac na kamere i donos na policje
krzychu - 13-07-2011, 09:13
tomek84 napisał/a: |
jedyne rozwiazanie, to nagrac na kamere i donos na policje |
Znaczy ja przeważnie jadę w drugą stronę i tak sobie myślę wezmę aparat zatrzymam się, otworzę szybę, wyciągnę aparat i strzelę fotę, potem normalnie odjadę.
Znaczy jechałem tam ostatnio 3 razy i za każdym razem jakiś tir bawił się w szeryfa.
Tomek - 13-07-2011, 09:15
krzychu napisał/a: | wezmę aparat zatrzymam się, otworzę szybę, wyciągnę aparat i strzelę fotę, potem normalnie odjadę. |
zrob tak, zeby nie utrudniac ruchu i nie stwarzac zagrozenia i bedzie git
|
|
|