To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

cns80 - 04-07-2011, 08:47

wojzi napisał/a:
Może nie jest z Ciebie jednak taki ogier jak Ci się zdaje :P .
:occasion5:

jaca71 napisał/a:
Może jak będą wyznaczone na skrzyżowaniu odpowiednie pole positon ;) jak nie ma to nie może stanąć przed samochodem ;)
Znaczy wyprzedzać z prawej może ale stawać przed samochodem nie ;)
To Cię będzie tak wyprzedzał że jak się zapali zielone to on będzie przed Tobą :D Przecież on są mistrzami w jeździe bez zatrzymania :)
wojzi - 05-07-2011, 20:03

mystek napisał/a:
Kobieta woli młodego ogiera wpuścić, wiadoma sprawa :twisted: :P

mystek napisał/a:
zmieniam zdanie o 2 stopnie - nie wpuściła mnie dzisiaj kobieta w leasingowej Pandzie!

mystek napisał/a:
może wyczuła, że jestem monogamistą :mrgreen: :P

Sorry, a co monogamia ma do tego? To gdzie miała Cię niby wpuszać :twisted: ?

krzychu - 11-07-2011, 10:53

A tu jest "fajny" filmik...
http://moto.wp.pl/kat,895...,wiadomosc.html

Ile razy ja miałem taką akcję... Teraz rzadko bo ruch taki że nie ma gdzie wyprzedzać :cry:

stary alfer - 11-07-2011, 16:17

Z cyklu:

- kultura: gówniarz mało nie rozjechał mnie dziś na chodniku. Pędził po nim na rowerze. Otarł się o mnie. Byłby naprawdę widowiskowy wypadek gdyby we mnie uderzył :)
Generalnie piesi mają gorzej ;) A występowałem w roli pieszego :P

- nowomoda: dziś widziałem młodego człowieka w malutkim samochodzie ze słuchawkami na uszach.

:)

cns80 - 12-07-2011, 08:49

stary alfer napisał/a:
- kultura: gówniarz mało nie rozjechał mnie dziś na chodniku. Pędził po nim na rowerze. Otarł się o mnie. Byłby naprawdę widowiskowy wypadek gdyby we mnie uderzył :)
U mnie tak jeżdżą na skuterach po lesie. Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki :P
stary alfer - 12-07-2011, 08:52

cns80 napisał/a:
Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki

Czytałem gdzieś o tym. Tam są jakieś pola magnetyczne czy jakoś tak.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jaca71 - 12-07-2011, 11:07

cns80 napisał/a:
To Cię będzie tak wyprzedzał że jak się zapali zielone to on będzie przed Tobą :D Przecież on są mistrzami w jeździe bez zatrzymania :)

Wczoraj zrobiłem dokładnie tak jak piszesz - jak się zapaliło zielone byłem na pole position stojąc na pedałach :P a omijałem ich z lewej strony - z prawej nie zostawili nic a właściwie stanęli złośliwie przy krawężniku gdy mnie zobaczyli zbliżającego się w lusterkach :P A była to droga trzy pasmowa dwu jezdniowa :P

Tomek - 12-07-2011, 12:02

jaca71, chcieli Ci zostawić szerokie miejsce w lewej
Mr V - 13-07-2011, 00:23

stary alfer napisał/a:
cns80 napisał/a:
Tylko że w Wawrze mamy taki magiczny las w którym czasem skuter gaśnie i trzeba szukać kluczyków, które poleciały w krzaki

Czytałem gdzieś o tym. Tam są jakieś pola magnetyczne czy jakoś tak.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Żyła wodna :D

stary alfer napisał/a:
- nowomoda: dziś widziałem młodego człowieka w malutkim samochodzie ze słuchawkami na uszach.

Dzisiaj widziałem dziewczynę, która tak jechała. oczywiście karetkę za nią usłyszała dopiero w ostatniej chwili...

Swoją drogą, ja dostrzegłem inną modę. Ostatnio w Krakowie zauważyłem, że ludzie przestali z migaczy korzystać.

Tomek - 13-07-2011, 07:59

Mr V napisał/a:
Dzisiaj widziałem dziewczynę, która tak jechała. oczywiście karetkę za nią usłyszała dopiero w ostatniej chwili...

mój kolega z 10 lat temu stał tak przed karetką dobre kilkadziesiąt sekund - na światłach na jednokierunkowej

Mr V napisał/a:

Swoją drogą, ja dostrzegłem inną modę. Ostatnio w Krakowie zauważyłem, że ludzie przestali z migaczy korzystać.

też to dzis zauważyłem
prąd coraz droższy, to sie oszczedza

gzesiolek - 13-07-2011, 07:59

Mr V napisał/a:
Ostatnio w Krakowie zauważyłem

albo miales szczescie, albo malo spostrzegawczy jestes ;)
odkad jezdze po Kraku (tak stale to od 2003, wczesniej okazyjnie bo nie mialem auta) to jest tutaj tendencja do oszczedzania zaroweczek ;)
najlepiej wlaczac tylko przy lewoskrecie...
a jesli juz wlaczac przy innym manewrze to w trakcie lub po , nigdy wczesniej...
i nawet chyba wiem dlaczego (poza wrodzona oszczednoscia rodowitych...:D) ...

jak ja sygnalizuje zmiane pasa tak jak zwyklem to robic czyli z wyprzedzeniem a nie w ostatniej chwili, to w 8 na 10 przypadkow ten na drugim pasie, ktory jest za mna, przyspiesza miast zwolnic... ;)

ale ogolnie lubie po Kraku jezdzic... przywyklem, a poza tym milo jest jak ten choc 1 z 10 okaze sie kulturalny i wtedy czlowiek to docenia :mrgreen:

krzychu - 13-07-2011, 09:02

Blokowania drogi ciąg dalszy. Dzisiaj widziałem TIR-a, który zaraz za skrzyżowaniem zatrzymał się na lewym pasie i zostawił z 500m wolnego pasa na 2 pasmówce bo bawił się w szeryfa (na końcu jest lewoskręt, a z prawego jest wahadło).... Następnym razem wykręcę jakiś numer 997 albo 112 i to zgłoszę.
Tomek - 13-07-2011, 09:11

krzychu napisał/a:
Następnym razem wykręcę jakiś numer 997 albo 112 i to zgłoszę.

jestem bardzo chętny tak zrobić za każdym razem jak to widze
tylko, że zanim policja przyjedzie, was (nas) oby juz nie ma

jedyne rozwiazanie, to nagrac na kamere i donos na policje

krzychu - 13-07-2011, 09:13

tomek84 napisał/a:

jedyne rozwiazanie, to nagrac na kamere i donos na policje

Znaczy ja przeważnie jadę w drugą stronę i tak sobie myślę wezmę aparat zatrzymam się, otworzę szybę, wyciągnę aparat i strzelę fotę, potem normalnie odjadę.

Znaczy jechałem tam ostatnio 3 razy i za każdym razem jakiś tir bawił się w szeryfa.

Tomek - 13-07-2011, 09:15

krzychu napisał/a:
wezmę aparat zatrzymam się, otworzę szybę, wyciągnę aparat i strzelę fotę, potem normalnie odjadę.

zrob tak, zeby nie utrudniac ruchu i nie stwarzac zagrozenia i bedzie git