Off Topic - Chcę powiedzieć, że...
akbi - 12-05-2009, 01:48
aby nie robić OT w temacie o InterCarsie, cytuję tutaj:
cns80 napisał/a: | O ile mnie pamięć nie myli to rabaty liczy się od ceny netto i dopiero potem dolicza VAT. Wtedy z twoich wyliczeń dla tylnych klocków wyjdzie jakieś 27% z groszami czyli tak jak pisał akbi. |
Patryś ... przyjacielu ... ale żeś mnie prawie zabił z tym liczeniem rabatów w IC ...chory jestem, katar mam i zielonym laptopa oplułem ze śmiechu
ps' ładnie Szczecin wygląda nocą z A6
Kibloo - 12-05-2009, 07:00
Berni, Koszmarek, MCD jest tylko z największej konieczności, ale to jak jedzenie tynku ze sciany przy obiadkach Mamy-Koszmarka...
pozdro
stary alfer - 12-05-2009, 07:22
akbi napisał/a: | ps' ładnie Szczecin wygląda nocą z A6 |
Kolejny minus... Jeszcze tylko jeden i Krzysztof Jerzyna ze Szczecina będzie miał ręce pełne roboty
akbi daj znać!
cns80 - 12-05-2009, 07:53
Berni napisał/a: | dla mnie Krakowiaka (nie mylic z Krakusem) | Zawsze ciekawiła mnie różnica Możesz to opisać ?
Berni - 12-05-2009, 09:40
cns80 napisał/a: | Zawsze ciekawiła mnie różnica Możesz to opisać ? |
Oczywiście.. . Chciałem Ci odpowiedziec "prosto z mostu" ale częśc moich krajanów mogła by się poczuc urażona więc trochę polukruje.
Krakusem trzeba się "urodzic" czyli Twoja rodzina musi mieszkac w Krakowie od jakiejś tam liczby pokoleń-dokładnie nie pamiętam obecnie mówi się chyba o trzech(chociaż spotkałem się też z liczbą 10)
Natomiast Krakowiacy jest to ludnośc terenów około krakowskich - czytaj napływowa.
Sam zaliczam się do Krakowiaków ale zachodnich (połowa mojej rodziny pochodzi z...Brzeska , druga z Żywca - tam czy tam to ciągle Krakowiacy) wg podziałów Galicyjskich- bo żeby było jeszcze śmieszniej to podział jest jeszcze na zach. i wschodnich- podziały te są chyba jeszcze starsze jak Galicja-
obecne dzielnice Krakowa takie jak Mogiła, Krowodrza były kiedyś podkrakowskimi wsiami więc podział na Krakusów i Krakowiaków obecnie się zaciera
Hubeeert - 12-05-2009, 10:15
1.nareszcie dostałem jakieś ostrzeżenie. Może teraz odstosunkują się zwolennicy teorii spiskowych.
2. dziś pierwszy raz od początku istnienia Forum nie zaczałem dnia od Forum. Mam szczerze dość:
- awantur o byle odchody
- przystosunkowywania się o byle odchody
- wszechobecnego OT
- pretensji o byle odchody
- zarzutów o stronniczość i nierówne traktowanie
3. wszystkim, którzy mają pretensje do sposobu w jaki zarządzane i moderowane jest Forum proponuję żeby do wyboru:
- napisali coś konkretnego jak ma byc lepiej ale z rozwiązaniem "problemu" bo same postulaty MA BYĆ DOBRZE są do dolnej części pleców
- wzięli rozpęd i z całej siły przystosunkowali głową w ścianę co skutecznie powstrzyma ich twórczość a mnie uwolni od konieczności odpowiadania na postosunkowane żale i pretensje.
Ten post jest obraźliwy więc prosze o kolejne ostrzeżenie.
Grześku - 12-05-2009, 10:26
Cytat: | Ten post jest obraźliwy więc prosze o kolejne ostrzeżenie. |
eee, nie - zrób sobie "wakacje" od administrowania. Po tygodniu wszyscy Ci 'nadpobudliwi':
a) odejdą w piżu, czyli tam gdzie ich miejsce
b) zamkną się wreszcie i docenią ciężką pracę
c) wymyślą coś konstruktywnego zakładając przy okazji ankietę
Berni - 12-05-2009, 10:27
Hubeeert napisał/a: | dziś pierwszy raz od początku istnienia Forum nie zaczałem dnia od Forum |
Powiem tyle że miałem taki miesiąc że na forum udawało mi się zaglądac -minimalistycznie nie wiem jak Wy trzymający "w kupie to forum" ogarniacie to czasowo-pozdrawiam
Hubeeert - 12-05-2009, 10:30
Berni napisał/a: | Powiem tyle że miałem taki miesiąc że na forum udawało mi się zaglądac -minimalistycznie |
chodzi raczej o to, że nie chciałem bo czułem wstręt do zaglądania tu.
cns80 - 12-05-2009, 10:30
Berni, dzięki. Faktycznie to skomplikowane
Hubeeert, widzę że coś pęka. Olej to. Nie musisz być przez wszystkich lubiany i doceniany. A co najważniejsze chyba tego nawet nie chcesz Ciesz się z tego że twoje (i nie tylko oczywiście) dzieło działa jak działa. Są gorsze
Jassmina - 12-05-2009, 10:52
...że jutro oddaję mojego Hultaja w ręce blacharza się martwię bardziej niż przed swoją własną operacją na wyrostek....
Kibloo - 12-05-2009, 11:05
Hubeeert, nic do serca wszystko do bani! się nie przejmuj... piwko sobie walnij, wakacje sobie zrób... i... tyle, a BTW na zlocie Konradek będzie, to sobie humorek ppoprawisz.
pozdro
Krzyzak - 12-05-2009, 12:45
Hubeeert napisał/a: | Berni napisał/a: | Powiem tyle że miałem taki miesiąc że na forum udawało mi się zaglądac -minimalistycznie |
chodzi raczej o to, że nie chciałem bo czułem wstręt do zaglądania tu. |
trzeba bylo zrobic to, co mowilem po ostatnim Zlocie...
pewnie i tak nas to czeka - zobaczymy w tym roku...
Uwex - 12-05-2009, 13:25
Hubeeert - matką Teresą i tak nie zostaniesz choćbyś robił nie wiem co ! Dlatego twierdzę , że na takich forach trzeba trochę zamordyzmu - zasad trzymać się ostro i nie tłumaczyć się ze swoich działań na każde pierdnięcie tych niby pokrzywdzonych . Admin ma dosyć do roboty , więc pw tylko w naprawdę ważnych sprawach , a na forum też nie musi się tłumaczyć z każdego kroku . Kto tego nie rozumie - bycie tu nie jest obowiązkowe , a każdy zaakceptował regulamin .
akbi - 12-05-2009, 14:06
stary alfer napisał/a: | akbi daj znać! |
niestety ja nigdy nie wiem dokąd dojadę w drodze powrotnej
Co prawda wczoraj chciałem (drogą pośrednią) napisać Wam, że będę ok północy pod Szczecinem, ale kolega mieszał z hotelami do ostatniej chwili i nie wiedziałem gdzie wyląduję ... w końcu dzień zakończyliśmy w Goleniowie.
Następny wypad za 2 lub za 4 tygodnie ...też w poniedziałek ...
Jak Wam pasuje Spot o północy to fajnie ...napiszę Tobie na gg wcześniej.
|
|
|