[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
Hugo - 30-05-2011, 15:11
Owczar napisał/a: | Ja sie zastanawiam czy da radę go wcisnąć w zegary HC... | To by bylo po prostu genialne.
Owczar - 30-05-2011, 15:12
Zhan, o którym miejscu myślisz?
Kontrolki będzie można łatwo przenieść bo jest sporo nieużywanych, tylko nie wiem jak w HC wygląda tarcza i czy da radę przenieść symbol kontrolki. W zwykłych nie ma z tym problemu. Umieszczenie w miejscu zegarka jest według mnie zupełnie nie ergonomiczne. W ostateczności dałbym w ramce zegarów. Wtedy nawet przyciski byłyby pod ręką.
Będę się bawił jak już odbiorę, a przede wszystkim jak uruchomie auto
m6riano, to jak robimy?
Zhan - 30-05-2011, 15:30
Owczar, myślę o obrotomierzu pod wskazówką.
nerus - 30-05-2011, 15:36
Owczar napisał/a: | Wejdzie. Ja sie zastanawiam czy da radę go wcisnąć w zegary HC... |
może i wejdzie do zegarów HC....ale pytanie czy bedzie go widać
Owczar - 30-05-2011, 15:37
Też o tym myślałem, tylko czy nie będzie przeszkadzało podświetlenie? Gdzieś czytałem, ze tam jest zatopiona podłużna żarówka, a ktoś inny pisał, że półokrągła i sam nie wiem jak to jest zrobione w końcu Orientujesz się jakie w tym miejscu są kontrolki?
[ Dodano: 30-05-2011, 15:46 ]
kaczart, a dużym problemem byłoby dodanie funkcji licznika przebiegu?
Wtedy wrzuciłbym to zamiast standardowego licznika, tym bardziej, że będę miał zegary od anglika i przebieg w milach. Zresztą wielu posiadaczy zwykłych zegarów chętnie by zastąpiło analogowe wskaźniki elektronicznymi. W zwykłych zegarach miejsca tam jest dużo, nie wiem jak w HC. To według mnie najodpowiedniejsze miejsce na komputer.
m6riano - 30-05-2011, 15:49
Cytat: | m6riano, to jak robimy? |
W takim razie może najpierw pozbieramy kase od MitsuWawiaków, reszte ja dorzuce i możemy jutro podjechać, jakoś wieczorkiem ok 20.
nerus - 30-05-2011, 15:52
Owczar, a bedzie widać taki wyświetlacz w zegarach HC ?
mar111cin - 30-05-2011, 15:55
nie boisz się że potem zostaniesz z kilkoma komputerkami ?;) będziesz miał najlepiej poinformowane auto ze wszystkich na forum
PS nie wiem jak Wy, ale ja się już we wszystkie potrzebne elementy zaopatruję dyktę do wyciecia ramki na lcd, wtyki do wpinania w kable, kabel lpg odszukany, znaleziona rozpiska ECU
PS2 kaczart na niektórych wtykach podajesz że ma być sygnał 12V, oczywiście sygnał 13,8V czy też 14,5V to całkiem normalne prawda? bo w większości wypadków właśnie takie napięcia są jednak w samochodzie (vide sygnał lpg)
Owczar - 30-05-2011, 16:03
nerus3 napisał/a: | Owczar, a bedzie widać taki wyświetlacz w zegarach HC ? |
Myślę, że spokojnie. W końcu wskaźnik km też widać
m6riano napisał/a: | W takim razie może najpierw pozbieramy kase od MitsuWawiaków, reszte ja dorzuce i możemy jutro podjechać, jakoś wieczorkiem ok 20. |
Zanim kasa dotrze na Twoje konto, to jednak trochę czasu minie... Umów się jakoś z tymi, którzy chcą żebyś odebrał i dla nich, daj im dane do przelewu, termin. Zrobią Ci przelew, a wtedy odbierzesz i przekażesz na spocie.
SPIDER-ek - 30-05-2011, 16:25
m6riano, w jakim banku masz rachunek? Jeżeli ktoś będzie miał w tym samym, to kase masz odrazu on-line.
m6riano - 30-05-2011, 16:28
mBank
nerus - 30-05-2011, 16:35
m6riano, dawaj dane na pw.. dojade do domu za pół godziny to zaraz przelew zrobie
SPIDER-ek - 30-05-2011, 16:40
m6riano, jak będziecie jechać jutro, to mogę się z wami przejechać jak chcecie, bo Owczar mieszka obok mnie, więc będzie okazja się spotkać:)
Owczar - 30-05-2011, 16:58
Tak, tylko że ja mam czas tylko dzisiaj Resztę tygodnia mam już zajętą, więc raczej po ten komputerek nie pojadę, chyba że coś wyleci to wtedy nie ma problemu. W ogóle to zrobił się bałagan.
m6riano, na początku deklarował, że odbierze komputery dla wszystkich i prześle, potem, że tylko dla osób z Wawy. Najpierw, że nie potrzebuje kasy i potem się rozliczy, a teraz, że jednak trzeba wpłacić.
Ja nie deklarowałem pośrednictwa w tym zakupie, bo nie mam na to czasu, a swojej kasy zakładać też nie mam zamiaru, bo sami wiecie jak potem jest. Ludzie rezygnują, a potem zostaje z towarem i się bujam. m6riano zapytał czy z nim pojadę, więc się zgodziłem. Nikt nic ze mną nie ustalał.
Żeby było jasne, umowa z kaczart była na zamówienie grupowe i my jako klub zgodziliśmy się na to za pośrednictwem m6riano. Więc żeby nie być gołosłownym zróbmy tak jak było umówione.
m6riano, prześlij osobom z listy dane do przelewu. Osoby z Wawy przelewają kasę za sam komputerek, a osoby spoza Wawy komputer plus wysyłka. Koszt wysyłki i opakowania przekaże m6riano na PW razem z danymi do przelewu. Czas na wpłatę ustalmy do środy, więc przelewy powinny wyjść najpóźniej w środę do 6 rano. Kto nie prześle kasy jest skreślany z listy.
m6riano - 30-05-2011, 17:08
OK. tak zróbmy.
|
|
|