To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy

Hugo - 30-05-2011, 15:11

Owczar napisał/a:
Ja sie zastanawiam czy da radę go wcisnąć w zegary HC...
To by bylo po prostu genialne.
Owczar - 30-05-2011, 15:12

Zhan, o którym miejscu myślisz?

Kontrolki będzie można łatwo przenieść bo jest sporo nieużywanych, tylko nie wiem jak w HC wygląda tarcza i czy da radę przenieść symbol kontrolki. W zwykłych nie ma z tym problemu. Umieszczenie w miejscu zegarka jest według mnie zupełnie nie ergonomiczne. W ostateczności dałbym w ramce zegarów. Wtedy nawet przyciski byłyby pod ręką.

Będę się bawił jak już odbiorę, a przede wszystkim jak uruchomie auto :D

m6riano, to jak robimy?

Zhan - 30-05-2011, 15:30

Owczar, myślę o obrotomierzu pod wskazówką.
nerus - 30-05-2011, 15:36

Owczar napisał/a:
Wejdzie. Ja sie zastanawiam czy da radę go wcisnąć w zegary HC...

może i wejdzie do zegarów HC....ale pytanie czy bedzie go widać ;)

Owczar - 30-05-2011, 15:37

Też o tym myślałem, tylko czy nie będzie przeszkadzało podświetlenie? Gdzieś czytałem, ze tam jest zatopiona podłużna żarówka, a ktoś inny pisał, że półokrągła i sam nie wiem jak to jest zrobione w końcu ;) Orientujesz się jakie w tym miejscu są kontrolki?

[ Dodano: 30-05-2011, 15:46 ]
kaczart, a dużym problemem byłoby dodanie funkcji licznika przebiegu?

Wtedy wrzuciłbym to zamiast standardowego licznika, tym bardziej, że będę miał zegary od anglika i przebieg w milach. Zresztą wielu posiadaczy zwykłych zegarów chętnie by zastąpiło analogowe wskaźniki elektronicznymi. W zwykłych zegarach miejsca tam jest dużo, nie wiem jak w HC. To według mnie najodpowiedniejsze miejsce na komputer.

m6riano - 30-05-2011, 15:49

Cytat:
m6riano, to jak robimy?

W takim razie może najpierw pozbieramy kase od MitsuWawiaków, reszte ja dorzuce i możemy jutro podjechać, jakoś wieczorkiem ok 20.

nerus - 30-05-2011, 15:52

Owczar, a bedzie widać taki wyświetlacz w zegarach HC ?
mar111cin - 30-05-2011, 15:55

nie boisz się że potem zostaniesz z kilkoma komputerkami ?;) będziesz miał najlepiej poinformowane auto ze wszystkich na forum ;)

PS nie wiem jak Wy, ale ja się już we wszystkie potrzebne elementy zaopatruję ;) dyktę do wyciecia ramki na lcd, wtyki do wpinania w kable, kabel lpg odszukany, znaleziona rozpiska ECU ;)

PS2 kaczart na niektórych wtykach podajesz że ma być sygnał 12V, oczywiście sygnał 13,8V czy też 14,5V to całkiem normalne prawda? bo w większości wypadków właśnie takie napięcia są jednak w samochodzie (vide sygnał lpg)

Owczar - 30-05-2011, 16:03

nerus3 napisał/a:
Owczar, a bedzie widać taki wyświetlacz w zegarach HC ?

Myślę, że spokojnie. W końcu wskaźnik km też widać :)

m6riano napisał/a:
W takim razie może najpierw pozbieramy kase od MitsuWawiaków, reszte ja dorzuce i możemy jutro podjechać, jakoś wieczorkiem ok 20.

Zanim kasa dotrze na Twoje konto, to jednak trochę czasu minie... Umów się jakoś z tymi, którzy chcą żebyś odebrał i dla nich, daj im dane do przelewu, termin. Zrobią Ci przelew, a wtedy odbierzesz i przekażesz na spocie.

SPIDER-ek - 30-05-2011, 16:25

m6riano, w jakim banku masz rachunek? Jeżeli ktoś będzie miał w tym samym, to kase masz odrazu on-line.
m6riano - 30-05-2011, 16:28

mBank
nerus - 30-05-2011, 16:35

m6riano, dawaj dane na pw.. dojade do domu za pół godziny to zaraz przelew zrobie :)
SPIDER-ek - 30-05-2011, 16:40

m6riano, jak będziecie jechać jutro, to mogę się z wami przejechać jak chcecie, bo Owczar mieszka obok mnie, więc będzie okazja się spotkać:)
Owczar - 30-05-2011, 16:58

Tak, tylko że ja mam czas tylko dzisiaj :) Resztę tygodnia mam już zajętą, więc raczej po ten komputerek nie pojadę, chyba że coś wyleci to wtedy nie ma problemu. W ogóle to zrobił się bałagan.

m6riano, na początku deklarował, że odbierze komputery dla wszystkich i prześle, potem, że tylko dla osób z Wawy. Najpierw, że nie potrzebuje kasy i potem się rozliczy, a teraz, że jednak trzeba wpłacić.

Ja nie deklarowałem pośrednictwa w tym zakupie, bo nie mam na to czasu, a swojej kasy zakładać też nie mam zamiaru, bo sami wiecie jak potem jest. Ludzie rezygnują, a potem zostaje z towarem i się bujam. m6riano zapytał czy z nim pojadę, więc się zgodziłem. Nikt nic ze mną nie ustalał.

Żeby było jasne, umowa z kaczart była na zamówienie grupowe i my jako klub zgodziliśmy się na to za pośrednictwem m6riano. Więc żeby nie być gołosłownym zróbmy tak jak było umówione.

m6riano, prześlij osobom z listy dane do przelewu. Osoby z Wawy przelewają kasę za sam komputerek, a osoby spoza Wawy komputer plus wysyłka. Koszt wysyłki i opakowania przekaże m6riano na PW razem z danymi do przelewu. Czas na wpłatę ustalmy do środy, więc przelewy powinny wyjść najpóźniej w środę do 6 rano. Kto nie prześle kasy jest skreślany z listy.

m6riano - 30-05-2011, 17:08

OK. tak zróbmy.