[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wypięcie sworznia wahacza
marcinzam - 21-04-2013, 11:03
malina_drizzt napisał/a: | mohinder napisał/a: | Powiedzcie mi proszę dlaczego wahacz z tej aukcji tyle ma kosztować. Nie rozumiem dlaczego miałbym za niego tyle zapłacić. Czy to jakaś super firma? Cena wydaje mi się bardzo wysoka.
http://allegro.pl/wahacz-...3145544376.html |
TO jest klasyczne polowanie na jelenia. |
wysyłka mogłaby być gratis
Krzyzak - 22-04-2013, 09:01
mohinder napisał/a: | Wydaje mi się że nie ma znaczenia lewy czy prawy. | masz rację - wydaje się
różnice były już opisywane - tuleja w środku jest inaczej zamontowana (pod innym kątem) - to jest 7*, więc różnica niewielka, ale widoczna
mohinder - 23-04-2013, 00:11
Dziękuję bardzo za odpowiedz. Czyli w samym kształcie wahacza nie ma różnic jak widać. Albo może i nie. Bo sama tuleja chyba jest taka sama więc aby włóżyć ją pod odpowiednim kątem to otwór w wahaczu musi byc pod kątem. W takim razie jak zabiorę się za regenerację to nie musze zwracac uwagi który lewy czy prawy.
To mi troche wyjasniło.
Pozdrawiam
robertdg - 23-04-2013, 08:40
Lepiej zwróć uwagę na to który jest lewy który prawy, najprostsza metoda to postawić denkiem sworznia na kawałku prostego stołu i wsadzić pręt w tuleje na końcu wahacza - bardzo fajnie widac róznice pomiędzy jednym a drugim.
Tomek - 23-04-2013, 08:50
mohinder napisał/a: |
Dziękuję bardzo za odpowiedz. Czyli w samym kształcie wahacza nie ma różnic jak widać. Albo może i nie. Bo sama tuleja chyba jest taka sama więc aby włóżyć ją pod odpowiednim kątem to otwór w wahaczu musi byc pod kątem. W takim razie jak zabiorę się za regenerację to nie musze zwracac uwagi który lewy czy prawy.
To mi troche wyjasniło.
Pozdrawiam |
nie martw się, nie musisz opisywać który jest który
nie zamontujesz na odwrót, chyba, że nagniesz konstrukcję auta
tak jak pisze robertdg, włożyć pręt czy nawet ołówek i już widać różnice
robertdg - 23-04-2013, 09:01
tomek84, Byli tacy którym się udawało montować na odwrót, wbrew pozorom nie wymaga to wielkiego wysiłku
Tomek - 23-04-2013, 09:03
robertdg napisał/a: |
tomek84, Byli tacy którym się udawało montować na odwrót, wbrew pozorom nie wymaga to wielkiego wysiłku |
to tylko pogratulować siły i sprytu
Marcino - 23-04-2013, 09:24
tomek84 napisał/a: | nie martw się, nie musisz opisywać który jest który
nie zamontujesz na odwrót, chyba, że nagniesz konstrukcję auta |
A się ostanio zastanawiałem czy można pomylić przy montażu..:D
To na której tulei ma być kąt 7" na środkowej jak pisze Krzyżak czy na tylnej jak pisze robertdg zeby sprawdzić?
Krzyzak - 23-04-2013, 11:11
Marcin - na środkowej
znam osobiście taki warsztat w Gdańsku, gdzie im się udało założyć proste odwrotnie
mohinder - 24-04-2013, 14:07
No dobrze, powiedzmy, że znajdzie się sprytny który założy odwrotnie to jak będzie sieto zachowywało, jaki będzie efekt?
Marcino - 24-04-2013, 21:04
inny kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy.. czyli.... na zakretach bedzie ścianać opony pewnie
robertdg - 24-04-2013, 22:18
Auto będzie się dziwacznie prowadzić, ale kąty WSZ rzadko kiedy bywają w normach przy starszych autach - one decydują o stabilności auta w zakrętach i przy wyższych predkościach, mają mniej wspólnego z zuzyciem opon niż katy PK.
Vtec88 - 25-04-2013, 21:05
jak przy skrecaniu w miejscu strzela i przy wjechaniu w dziure mocno puknie to bedzie sworzen wachacza prostego ? czy banan ?
fj_mike - 25-04-2013, 22:50
Vtec88, wymacać je dokładnie brechą i będzie wiadomo. Jak nie to wstrzyknij w podejrzany oliwy pod osłonę
Jak się uciszy to masz winnego.
Vtec88 - 25-04-2013, 23:02
ale on nie skrzypi tylko tak strzela( puka)
|
|
|