Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
Anonymous - 08-08-2007, 22:08
Cytat: | zrobil niesamowite postepy. oby tak dalej (bo mlody jeszcze jest) to opusci rodzinne gniazdo i daleko zawedruje... |
Jak będzie miał dobrego menagera
akbi - 10-08-2007, 10:33
moze to dotyczy jeszcze niższych frontów, niemniej jednak jak to właśnie przeczytałem to się lekko wystraszyłem ... co to będzie za rok w tej polskiej lidze.
Otóż, pod tabelą drużyn grającej w III lidze regionu północno zachodniego (w innych regionach też tak jest oczywiście) widnieje poniższe objaśnienie:
Zwycięzca ligi uzyska awans do nowej I ligi.
Zespoły z miejsc 2-4 uzyskają awans do nowej II ligi.
Zespoły z miejsc 5-8 zagrają w nowej II lub III lidze w zależności od liczby spadkowiczów z II ligi z terenu makroregionu drugiego.
Zespoły z miejsc 9-16 zagrają w nowej III lidze.
będzie ciekawie
sruba - 22-08-2007, 11:53
dzisiaj w II lidze fajne meczyki sie szykuja (przede wszystkim pod wzgledem kibicowskim):
Arka Gdynia - GKS Katowice
Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk
Odra Opole - Motor Lublin
akbi - 30-08-2007, 16:28
Cytat: | Były reprezentant Polski, Dariusz Kubicki został trenerem drugoligowej Lechii Gdańsk - poinformował PAP prezes gdańskiego klubu, Maciej Turnowiecki.
Turnowiecki zastrzegł jednocześnie, że uchyli się od wszelkich komentarzy co do osoby trenera i kontraktu do czasu piątkowej konferencji prasowej.
Kubicki ma 44 lata, w reprezentacji Polski rozegrał 36 meczów, na boisku występował jako obrońca. Reprezentował barwy m.in. Stali Mielec, Legii Warszawa, Aston Villi Birmingham, Sunderlandu, Wolverhampton. Jako trener z Legią Warszawa zdobył tytuł mistrza Polski, wywalczył też Puchar Polski. |
no i już się nie mogę doczekać meczu Lechia-Arka
sruba - 27-09-2007, 20:30
Pary 1/8 Pucharu Polski:
Cracovia - Arka
Ruch Chorzów - Widzew
Odra Opole - Zagłębie Lublin
Polonia Warszawa - zwyciesca meczu Korona - Zagłębie Sosnowiec
Lechia Gdańsk - Wisła Płock
GKS Tychy - Wisła Kraków
Groclin - Stal Stalowa Wola
Legia Warszawa - ŁKS
kilka ciekawych zestawow sie porobilo...
Lechijka dobrze wylosowala.
niech Wisła, albo Legia czeka na nas w finale
Anonymous - 27-09-2007, 22:09
Nooo oczywiście Wisła i mecz przyjaźni w Gdańsku
akbi - 28-09-2007, 09:19
Sruba napisał/a: | Lechia Gdańsk - Wisła Płock |
Nooo ... widzę szansę na 1/4 PP
sruba - 04-10-2007, 23:06
no to nam zrobili prezent przed derbami z Arką...
Kafarski trenerem
i już wszyscy o tym trąbią
Anonymous - 05-10-2007, 09:54
Cenzura na Łazienkowskiej?
autor: KRZYSZTOF LECH, mz, 2007-10-04, Ostatnia aktualizacja: 2007-10-04
–Od początku sezonu na stadionie Legii trwa protest kibiców przeciwko polityce władz klubu. Nie dopingują, ale... chwilami głośno wykrzykują hasła, których treść nie podoba się działaczom. Inicjatorów tych okrzyków chcą usunąć ze stadionu.
Tradycją meczów na stadionie przy ul. Łazienkowskiej był „dialog” prowadzony pomiędzy trybunami krytą i odkrytą. Kibice z jednej pytali, a druga strona odpowiadała. Teraz widzowie na trybunie odkrytej przez większą część spotkań milczą w proteście przeciwko polityce władz klubu, które m.in. zakazały wstępu na stadion osobom odpowiedzialnym za oprawy meczowe. Czasami jednak skandują różne hasła.
Obraźliwa morda?
„Walter? Co? Mordo ty moja”! – taki „dialog” trybun miał miejsce podczas ostatnich meczów Legii z PGE GKS Bełchatów i Borussią Dortmund. Okrzyki nie spodobały się właścicielom klubu (Mariusz Walter jest jednym z nich) i dlatego dyrektor ds. bezpieczeństwa KP Legia Stefan Dziewulski wezwał do siebie kibica, który je intonował.
– Usłyszałem, że panowie Walter i Dziewulski nie życzą sobie, aby padały takie epitety – mówi Karol, wokół którego powstało całe zamieszanie. – Jeśli jeszcze raz będę intonował podobne okrzyki, zostanę pozbawiony możliwości wejścia na stadion. Dziwne, przecież nie były one ani wulgarne, ani obraźliwe. To parafraza motywu ze spotów wyborczych trwającej właśnie kampanii, a nawiązująca do sporu toczonego między kibicami a współwłaścicielem koncernu ITI – twierdzi kibic.
– Dlaczego pokazanie zabawnych i ironicznych zwrotów dotyczących polityków i biznesmenów milionom telewidzów nie oznacza dla ich autorów żadnych konsekwencji, choć odnoszą się do powszechnie znanych postaci, a podobny okrzyk na stadionie w centrum Warszawy grozi ograniczeniem moich swobód? Czy na stadionie Legii obowiązuje prawo RP, w tym szczególnie art. 54 konstytucji? (dotyczący głównie wolności wypowiedzi – przyp. red.) – dodaje Karol.
Rynsztokowy żart
– Na stadionie nie można nikogo obrażać. Stefan Dziewulski ma w zakresie swoich obowiązków dbanie o bezpieczeństwo i o to, by klub nie płacił kar za obrażanie kogokolwiek – tłumaczy Jarosław Ostrowski, członek zarządu KP Legia.
– Krótka rozmowa wychowawcza z kibicem miała podkreślić, że nie jest to najlepsza forma dialogu. To hasło kojarzy się negatywnie. Żart na poziomie rynsztoka. Reklama telewizyjna ma za zadanie obrażać konkurentów politycznych, oznacza też jakieś nielegalne działania. Osoby zwracające się w niej do siebie robią lewe interesy. Kibice wykrzykujący te hasła powinni pójść po rozum do głowy. Tego rodzaju żarty nikogo nie zachęcają, a wręcz przeciwnie – dodaje Jarosław Ostrowski.
poj....... chyba pana z mo i komuszka do końca
akbi - 06-10-2007, 12:46
Sruba napisał/a: | no to nam zrobili prezent przed derbami z Arką...
Kafarski trenerem
i już wszyscy o tym trąbią |
a zaczynało już być tak pięknie
sruba - 06-10-2007, 14:00
spokojnie akbi,
Kuba dalej będzie trenerem.
lechia.gda.pl napisał/a: |
Dariusz Kubicki nie przyznał się do stawianych mu zarzutów, a do czasu wyjaśnienia sprawy postanowił nie pobierać pensji.
W sobotę rano Lechia uzasadniła powody decyzji, w wyniku której oskarżony o korupcję Dariusz Kubicki pozostał na stanowisku trenera pierwszego zespołu.
- Trener składając obszerne wyjaśnienia dobitnie, wiarygodnie i przekonywująco zaprzeczył stawianym zarzutom - powiedział prezes Maciej Turnowiecki. - Wyznajemy zasadę domniemania niewinności. Nie chcemy zastępować wymiaru sprawiedliwości i ferować pochopnych wyroków. Naszym zdaniem tylko takie postępowanie przyczyni się do dalszego budowania wiarygodnego wizerunku klubu, nieskalanego aferami korupcyjnymi trawiącymi polski futbol.
- Nie poddaliśmy się presji, każdego pracownika klubu darzymy zaufaniem i szacunkiem, każdy ma prawo do obrony - oznajmił Turnowiecki. - Podczas rozmowy trener oddał się do dyspozycji zarządu, podkreślając nadrzędny interes klubu. Mimo trudnej sytuacji Dariusz Kubicki zapewnił, że nie zawiedzie zaufania tysięcy fanów biało-zielonych!
Głos zabrał również sam zainteresowany.
- Jestem niewinny i w krótkim czasie tego dowiodę - powiedział Dariusz Kubicki. - Dziękuję zarządowi za zaufanie, a wielu kibicom i przyjaciołom klubu za okazane wsparcie w tych trudnych dla mnie chwilach. Do czasu finalnego wyjaśnienia sprawy nie zamierzam pobierać z klubu jakiegokolwiek wynagrodzenia i tak jak to miało miejsce wczoraj, w każdej chwili jestem gotowy oddać się do dyspozycji zarządu. Od teraz skupiam się na pracy trenerskiej, cele sportowe w Lechii mamy bardzo ambitne.
|
Anonymous - 09-10-2007, 17:09
Lechia Gdańsk - Arka Gdynia
Gdansk, ul.Traugutta 29, sroda 10.10.2007, godz. 15:00
DERBY TROJMIASTA BEDZIE SIE DZIALO
Anonymous - 09-10-2007, 18:55
gdyby ten mecz był w typerze postawiłbym 1 : 2
Olgierd Moskalewicz zaszaleje, mam przeczucie..
Anonymous - 09-10-2007, 19:26
Detlef Ty to lubisz ludzi denerwować co................. ja Ci dam 1:2
Bilety sprzedane, komplet będzie.
Arka władcy północy
Kocham to zdjęcie
inferno - 09-10-2007, 19:56
Hehe. Zdjęcie zaiste fajne. Ale też słyszałem, że Lechia wtopi
|
|
|