[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
gzesiolek - 08-02-2010, 09:01
Pinio1969 napisał/a: | Dodam tylko, że w salonie wsiadłem do sedana i niezbyt dużo oglądając wysiadłem |
To tak jak ja z SB
A jako ze ja juz jestem stateczny mlody czlowiek, ale jeszcze nie w wieku kiedy musze sie odmladzac, wiec widzac wielkosc "daszka" nad tylna szyba SB stwierdzilem, ze to najlepiej bedzie szlo w parze z daszkiem nad przednim czolem kierowcy i stwierdzilem ze ja sie na takiego nie nadaje... no i SB jakos tak mi nie pasił do ewentualnego garnituru
Pinio1969 - 08-02-2010, 21:00
gzesiolek napisał/a: | Pinio1969 napisał/a: | Dodam tylko, że w salonie wsiadłem do sedana i niezbyt dużo oglądając wysiadłem |
To tak jak ja z SB |
dobre
gzesiolek napisał/a: |
A jako ze ja juz jestem stateczny mlody czlowiek, ale jeszcze nie w wieku kiedy musze sie odmladzac... |
kolega sugeruje że ze mnie stary ramol ))) ??
gzesiolek napisał/a: |
... no i SB jakos tak mi nie pasił do ewentualnego garnituru |
owszem, w garniturze nie często chadzam, raczej na luźno stąd lepiej w Sportbacku
Hubeeert - 08-02-2010, 21:04
gzesiolek napisał/a: | o i SB jakos tak mi nie pasił do ewentualnego garnituru |
No żesz cholercia a ja sądziłem, że krawaciarze to z Warszawy
Pinio1969 napisał/a: | kolega sugeruje że ze mnie stary ramol | Ja to mu wybaczę, ale moja kobieta nie bardzo bo to ona wybierała. gzesiolek szykuj się na bana - ja chcę mieć spokój w domu
Pinio1969 - 08-02-2010, 21:13
Hubeeert napisał/a: | Ja to mu wybaczę, ale moja kobieta nie bardzo bo to ona wybierała. gzesiolek szykuj się na bana - ja chcę mieć spokój w domu |
gzesiolek - u bracie podpadłeś
gzesiolek - 08-02-2010, 21:16
Hubeeert napisał/a: | Ja to mu wybaczę, ale moja kobieta nie bardzo bo to ona wybierała. |
Stawiam ze zdecydowala estetyka wnetrza bagaznika
Za to moja kobieta w 100% poparla moja niechec do spojlerow itp. a ze do bagaznika jej nie dalem zagladnac...
Jestem zagotowany na bana...
Hubeeert - 08-02-2010, 21:32
gzesiolek napisał/a: | Stawiam ze zdecydowala estetyka wnetrza bagaznika | No własnie nie. Stwierdziła, że w sedanie tył nadwozia jest paskudny
gzesiolek napisał/a: | Za to moja kobieta w 100% poparla moja niechec do spojlerow itp. | I zrozum tu kobiety
gzesiolek napisał/a: | Jestem zagotowany na bana... |
Najpierw niech przeczyta Potraktuj to jako odroczenie
nieuchronnego
marmach - 11-02-2010, 09:34
Jak dla mnie najlepiej byłoby, gdyby do Sedana wszczepić przód SB. SB - przód super, tył - ...
Trik - 11-02-2010, 14:15
marmach napisał/a: | gdyby do Sedana wszczepić przód SB |
Właśnie nad tym myślałem, bo miałem zderzak do wymiany. Ale po namyśle stwierdziłem że w zyciu tego nie uczynię kochanemu sedanowi .
MARIO 100 - 11-02-2010, 18:26
marmach napisał/a: | Jak dla mnie najlepiej byłoby, gdyby do Sedana wszczepić przód SB. SB - przód super, tył - ... | podzielam Twoje zdanie ale to jedna z wad projektanckich,problem w sedanie to ze niema jak otwozyc tylnej klapy,brak jakiej kolwiek klamki,niedokonca przemyslana sprawa-kazdy mi to przyzna.Trzeba drapac pazorkami od spodu by ja otwozyc.
rupert - 11-02-2010, 18:47
Dla mnie liczyła się funkcjonalność. Miałem i mam hatchback'i i SB bardziej mi się podoba od sedana.
jaca71 - 11-02-2010, 18:59
rupert napisał/a: | Dla mnie liczyła się funkcjonalność. |
Jeśli funkcjonalność = brak bagażnika, to dokonałeś dobrego wyboru
rupert - 11-02-2010, 19:02
jaca71 napisał/a: | rupert napisał/a: | Dla mnie liczyła się funkcjonalność. |
Jeśli funkcjonalność = brak bagażnika, to dokonałeś dobrego wyboru |
Pogadamy jak przewieziesz taczki w sedanie
jaca71 - 11-02-2010, 19:04
rupert napisał/a: | jaca71 napisał/a: | rupert napisał/a: | Dla mnie liczyła się funkcjonalność. |
Pogadamy jak przewieziesz taczki w sedanie |
A po co mi taczki w bagażniku?
Pinio1969 - 11-02-2010, 19:17
jaca71 napisał/a: | rupert napisał/a: | jaca71 napisał/a: | rupert napisał/a: | Dla mnie liczyła się funkcjonalność. |
Pogadamy jak przewieziesz taczki w sedanie |
A po co mi taczki w bagażniku? |
Mam wrażenie, że w tym temacie nie o to chodziło aby się łapać za słówka.
jaca71 - 11-02-2010, 19:24
Pinio1969 napisał/a: | Mam wrażenie, że w tym temacie nie o to chodziło aby się łapać za słówka. |
E tam słówka...
Dla każdego funkcjonalność znaczy co innego. Do sedana takiego jak cordoba nie byłem w stanie wsadzić monitora 17 calowego CRT (samochód kumpla). Ani przez drzwi na tylną kanapę nie wchodził, ani do bagażnika. Do corsy (poprosił o pomoc mnie) wszedł bez problemów mimo że cordoba ma 2x większą pojemność.
To dokładnie jak z taczkami. Jak urządzałem mieszkanie to w corsie woziłem płyty gips-karton cięte na pól po długości. Do Lancera by nie weszły. Ale obecnie potrzebuje w miarę rozsądnego wnętrza i obszernego bagażnika. Model rodziny 2+2. Wielkość otworu załadunkowego ma marginalne znaczenie, ważniejsza była pojemność. Dlatego szukałem sedana.
|
|
|