To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!

macieekg - 23-03-2012, 19:53

Pokaż to na aucie lepiej :P
pawela - 24-03-2012, 22:43

nie mam czasu na fotki, pyknę któregoś dnia

BeNeK napisał/a:
Fajny kolorek :) Fakt w słońcu podchodzi mi delikatnie pod ciemny fiolet albo wiśnię tak jak piszesz :D Mi ogólnie bardzop się podoba :P
Zaciski i nakrętki malujesz na jaki kolor ?

nakrętki zostają fioletowe, zaciski w żółto
Rafal_Szczecin napisał/a:
Paweł sam malowałeś felgi ?

tak, jak zawsze ;)

pawela - 25-03-2012, 22:10

szybkie foto na nowy sezon, bez obrabiania

Jak ktoś mi powie, że kolor się nie zmienił, to chyba jest daltonistą :badgrin:

plan na najbliższe dni: zaciski w żółto, zakup odbojów tylnych amorków, bo posypały się podczas wymiany i zakup ramki pod tablicę z przodu, bo znów ktoś w niej zaparkował...

pawela - 30-04-2012, 21:14

dziś przymierzałem OEM dokładkę z EK9 (VIg TypeR) i jestem w szoku, bo pasuje idealnie ;) założyłem ją na swoją dokładkę i wypchnęła rogi, ale to do ogarnięcia.
No i teraz nie wiem czy się na nią nie skuszę

brać?

Poza tym Hanka dostała dziś Motula 6100, a w zeszłym tygodniu nowe tulejki w tylnym zawiasie bo po zmianie amorków zaczęło pukać... I teraz po wymianie gum puka jeszcze mocniej... Odboje i gumy w mocowaniu górnym też zmienione, zdurniałem już...

rosomak1983 - 01-05-2012, 15:49

pawela, dokładka ludzaco podobna do tej co miałes w colcie :D
Hugo - 02-05-2012, 14:26

pawela napisał/a:
w zeszłym tygodniu nowe tulejki w tylnym zawiasie bo po zmianie amorków zaczęło pukać... I teraz po wymianie gum puka jeszcze mocniej... Odboje i gumy w mocowaniu górnym też zmienione, zdurniałem już...
Geometria ustawiona? Poza tym jakie amortyzatory zamontowałeś?
pawela - 08-05-2012, 22:28

wszystko poustawiane, dziś znalazłem przyczynę, zamontowałem stary amor, ten suchy i nastała cisza. Jutro reklamuję.

A zamontowałem gazowe sachsy. I tak, przepompowałem je przed montażem

Leeo - 08-05-2012, 22:59

No ładne mody :) ale Ty wyciągaj lepiej bzyka z garażu :D
Hugo - 09-05-2012, 22:30

pawela napisał/a:
dziś znalazłem przyczynę, zamontowałem stary amor, ten suchy i nastała cisza
Dokładnie to samo co u mnie w Galancie. Po montażu starych amorków cisza.
pawela napisał/a:
Jutro reklamuję
Też muszę.
pawela napisał/a:
przepompowałem je przed montażem
Co?
johny09990 - 09-05-2012, 23:32

Gdyby po bokach aż tak nie wystawała to mooooże, ale tak jak teraz wygląda średnio. Mugen wg mnie byłby ładniejszy :)
BeNeK - 10-05-2012, 16:54

Widzę że upalało się na torze w lublinie :P Chyba że to nie Twoja 'hąda' :D

pawela - 10-05-2012, 21:18

Cytat:
No ładne mody :) ale Ty wyciągaj lepiej bzyka z garażu :D

bzyk lata i ma się dobrze ;)
Hugo napisał/a:
pawela napisał/a:
przepompowałem je przed montażem
Co?

amorki gazowe przed montażem powinno się parę razy wcisnąć, inaczej mogą stukać. Takie info jest też zawarte w instrukcji montażu. Moje, jak się okazało, leżały na magazynie od 2005r, więc sam sobie wystawię korektę...

BeNeK napisał/a:
Widzę że upalało się na torze w lublinie :P Chyba że to nie Twoja 'hąda' :D

Obrazek

moja moja ;) Rozpoczęcie sezonu HTL. Ale upalaniem bym tego nie nazwał.
Chciałem i mogłem jechać szybciej, ale kto ze mną jeździł widział co się działo - eibach jest tak miękki i niski, że gdy tylko mocniej atakowałem zakręt, najpierw szurałem chalapaczami - to jeszcze przeboleję, ale jak już wpadłem na pełnym gazie, to przerażało mnie ghrghrghrghr - opona rwała o nadkola, a wywinięcia blachy na błotniku bym nie chciał.
Musiałem więc przyjąć równe tempo rekreacyjne :roll:

Zgrałem sobie filmy i porównałem je z rozpoczęcia sezonu HTL z 2010. Wtedy latałem tu jeszcze Colciakiem.
W Colcie zawias spięty, niski, sztywny negatywy porobione, tam gdzie w hondzie odpuszczałem, w miśku bardziej deptałem gaz :/ czas wtedy też oscylował wokół ~55s. Teraz wykręciłem 'marne' 59,1 s.

Heh, tak mi się marzy jeszcze mieć kiedyś hot hatcha do upalania ;)

Za to dolot brzmi genialnie, słychać mnie było w każdym miejscu na torze, chyba najbardziej darł jape ;) wydech dla kontrastu jest niesłyszalny.
widać na foto, jak tre chlapaczem po asfalcie

[/list]

pawela - 27-06-2012, 18:59

po kilku tygodniach zmagań wreszcie mogę stwierdzić: KLIMA DZIAŁA AŻ MIŁO!
Nie obyło się niestety bez przygód, niby działała, ale z kratek 10', wysokie ciśnienie ok 20 barów, sprężarka pracowała non stop.
Doszliśmy jednak co i jak i z rzeczy nie planowanych:
- trzeba było regenerować sprężarkę (dzięki ciachu i pitu),
- skraplacz był przypchany, poszedł nowy,
- a na sam koniec jeszcze parownik z deski trzeba było rwać, bo okazał się być klejony poxipolem, więc też nowy został zamontowany

Na chwilę obecną z kratek na obiegu zamkniętym dmucha powietrze o temp 1-2' na otwartym ok 3'. Sprężarka pracuje cyklami, czyli wszystko gra. Ciśnienia jeśli pamiętam LP 4 i HP ok 14.
Uprzedzając pytanie: w B16 nie czuję jakiegoś spadku mocy na klimie, sam moment zapięcia sprężarki na obrotach idzie poznać bo bardziej basowym brzmieniu wydechu (obciążenie), za to przy ruszaniu trochę mulasto, szczególnie jak mi się dziś sprężarka na półsprzęgle włączyła i niemal mi nie zgasł :P

Moto sprzedane, wszystko już na wyposażenie chaty przepuściłem, więc civic zostaje. Teraz polujemy na grzane fotele i tempomat :)

Poza tym wszyscy walą oczojebnie, to ja idę w klasykę - felgi poszły w steel gray + 200ml brokatu pod bezbarwny. Komórka nie bardzo chce to uchwycić, w każdym razie w słońcu mienią się jak posypane drobinkami diamentów. Kolor też z dupy na zdjęciach, ale cóż.
Taki set up zostaje. Hania ma wyglądać nie tuningowo, a jak 'wypasiona' seria.

pawela - 15-08-2012, 22:14

Pare świeżych fotek

Szkoda mi jej jak cholera, ale chyba czas już na coś młodszego... Nie chce przegapić momentu kiedy EG9 jest jeszcze w cenie.
Z drugiej strony, od jakiegoś czasu wcale nie tanieją...
Ciągle bije się z myślami, czy sprzedać, czy kupić coś za 3k i jeździć w zimie, a tego w garaż...

danino88 - 15-08-2012, 22:27

dawaj go w garaż, a jak sprzedaż będziesz żałował :)