To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

robertdg - 27-07-2010, 21:10

Kleju, perfekcja, doskonałość, to za słabe określenie, normalnie czarna landryneczka poraża me zmysły i sprawia że potrafie stanąć prawym bokiem przy ścianie na prawej nodze.
Kleju - 27-07-2010, 21:35

robertdg napisał/a:
i sprawia że potrafie stanąć prawym bokiem przy ścianie na prawej nodze

Jak jeszcze umiesz się polizać po łokciu, będziesz moim guru :mrgreen:

Trzeba przyznać ze mleczko 3M Ultrafina Se spisało się. Nie widać żadnych rys, swirlów itp. A tylko na szybko wypolerowałem auto. Ale jak tak poświęce cały dzień na kosmetykę lakieru, będzie jeszcze lepszy efekt 8)

Hubeeert - 27-07-2010, 21:42

Gdzie to robiłeś i ile wzięli?
Może być na PW

robertdg - 27-07-2010, 21:57

Kleju napisał/a:
Jak jeszcze umiesz się polizać po łokciu, będziesz moim guru :mrgreen:
Podejrzewam, że jak zobacze zakończony projekt, to z wrażenia poliże jednoczesnie oba łokcie ;-)
idas - 27-07-2010, 22:06

Szczęka ponownie opadła:] Nie mogę wchodzić na Twój blog bo zbankrutuje u protetyka!:)
emzet - 27-07-2010, 22:26

Kleju napisał/a:
Nie, w miliczu nie ma dobrych lakierników ;) malowałem aż w wielkopolsce.

A można wiedzieć gdzie w WLKP?

Kleju - 27-07-2010, 22:51

Hehe widzę, że dużo zapytań mam na temat lakiernika 8)
Już chyba wcześniej pisałem, że mam wujka lakiernika ;) Więc jestem w dogodnej sytuacji. Z moim pedantycznym podejściem dużo prac robię sam. Bo jak wiecie: "chcesz mieć dobrze, zrób to sam" :D
I w tym przypadku było podobnie (oczywiście nie podważająć autorytetu wujka) Większość prac zrobiłem sam, czyli szlifowanie, szlifowanie, szlifowanie i szlifowanie. Fakt trwało to może z kilka tygodni, ale było warto. Wujek oczywiście zajmował się typowo męskimi rzeczami, typu wspawanie pasa górnego i pomalowanie elementów 8) A ja wszystkie inne prace robiłem pod jego czujnym okiem. Dlatego też nie jestem w stanie napisać ile to kosztuję, gdyż jestem inaczej rozliczany ;)
A on nie ma nigdzie żadnej reklamy, strony internetowej itp. Robi w swoim zakładzie na wsi, robi dobrze, zawsze ma plac pełen aut, dziennie pojawia się kilku nowych klientów, przez kilka najbliższych miesięcy ma już terminy pozaklepywane. Jeśli ktoś potrzebuję więcej informacji, nr tel proszę o PW.

kartomaniak gti - 27-07-2010, 23:04

szyba?
Kleju - 27-07-2010, 23:52

kartomaniak gti napisał/a:
szyba?

Jak masz jeszcze odrobinę cierpliwości... Tres też już mnie ściga za jakieś graty, ojciec mnie ściga żebym pozbył się budy z cyborga bo tylko zawadza. Dzisiaj już wyciagnałem wszystko z cyborga. W piątek prawdopodobnie będę wykręcał już drzwi, klape i szyby wycinał.
Ktoś potrzebuję coś z blacharskich rzeczy? :D Bo buda pójdzie na złom...

mkm - 28-07-2010, 00:10

Jak bedziesz pasował przod to musisz chwile pobawic sie wzmocnieniem błotnika przy kierunkowskazie, bo według mnie blotniki delikatnie sie rozchodza – zwłaszcza lewy.
Kleju napisał/a:
jak tak poświęce cały dzień na kosmetykę lakieru, będzie jeszcze lepszy efekt 8)

Ale poleruj juz po złozeniu i daj mu usiąść.
No i znalazlem jedna skaze... Szyba. Sie niestety odparzyła, a to niestety lubi postepowac, wiec nie chce krakac, ale spod listwy wczesniej czy pozniej wylezie.

Kleju - 28-07-2010, 00:28

mkm napisał/a:
Jak bedziesz pasował przod to musisz chwile pobawic sie wzmocnieniem błotnika przy kierunkowskazie, bo według mnie blotniki delikatnie sie rozchodza – zwłaszcza lewy.

Przód (lampy, kierunkowskazy, zderzak) już był pasowany przy "zabawie" ze wzmocnieniem górnym.

mkm napisał/a:
No i znalazlem jedna skaze... Szyba. Sie niestety odparzyła, a to niestety lubi postepowac, wiec nie chce krakac, ale spod listwy wczesniej czy pozniej wylezie.

Ale odparzyła, czy się rozwarstwia? Pewnie nie ma żadnego sposobu, żeby to zatrzymać...

mkm - 28-07-2010, 00:36

Ja mowie „odparzyła” inni „rozwarstwiła”, jak zwał, tak zwał.
Czy dasz rade to zatrzymac? Raczej nie. Mozesz probowac spowolnic. Dobrze wysusz szybe i zamknij doplyw powietrza. Najprosciej jakims lakierem.

rosomak1983 - 28-07-2010, 12:49

Kleju, niezła robota... tylko Maciek musiał cos wypatrzec hehe :P :P :P

Wiesz juz cos moze w sprawie wiazki GB na EU. Próbowałes cos podłaczac???

Kleju - 28-07-2010, 14:45

rosomak1983 napisał/a:
Wiesz juz cos moze w sprawie wiazki GB na EU. Próbowałes cos podłaczac???

Z jednej strony trzeba przedłużyć 12 kabelków :) . Do kabiny wchodzi wiązka od strony pasażera (tam gdzie jest podłączony komp) i ona zostaje taka sama. Ale tam gdzie wchodzi od strony kierowcy trzeba przedłużyc. I to o dobre 2-3m.

rosomak1983 - 28-07-2010, 15:02

Kleju, ja mysle czy by nie włożyć od strony kierowcy tylko czy tam jest otwór w grodzi ???