Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 24-02-2010, 19:39
W Navi/Setup/System resetujesz odbiornik GPS. zapamiętaj gdzie jest plik z językami bo ustawi się na chiński a trzeba ustawić ponownie na angielski.
jest tam też łamany polski
[ Dodano: 24-02-2010, 19:56 ]
Głośność już znalazłem jest Ok ta jak mówisz na 32-33
Dzwoniłem dziś do AM po instrukcjach jakie dostałem będzie chyba Ok tzn.najprawdopodobniej chińczyk jest na Windows CE 4.2 i najnowsza AM 6.1.0 zaktualizowana w 2010 gubi sygnał GPS co minutę.Kazano mi wyłączyć opcję pobierania czasu z GPS cofnięcia daty w Navi/Setup/System o rok na 2009.Zrobiłem tak przejechałem ze 20 kiloskow i miał cały czas sygnał GPS.
Powiedzcie jak ustawicie czas/datę w Navi/Setup/System to da się go jakoś zatwierdzić ?
Bo u mnie ustawię czas/datę włączam NAVI i sam automatycznie przeskakuje o 7 godzin do przodu , podejrzewam czas Chiński.I poz niej w NAVI przy aktywnej trasie czas dojazdu wskazuje o te 7 godzin do przodu czyli np.12+7 - wskazuje 19/przy wyłączonym pobieraniu czasu z GPS/
mitsu00 - 24-02-2010, 20:07
13zbyszek13 napisał/a: | najprawdopodobniej chińczyk jest na Windows CE 4.2 i najnowsza AM 6.1.0 zaktualizowana w 2010 gubi sygnał GPS co minutę. |
Chińczyk chodzi na Windows CE 5.0
13zbyszek13 napisał/a: | Kazano mi wyłączyć opcję pobierania czasu z GPS cofnięcia daty w Navi/Setup/System o rok na 2009.Zrobiłem tak przejechałem ze 20 kiloskow i miał cały czas sygnał GPS. |
?????????
13zbyszek13 napisał/a: | Powiedzcie jak ustawicie czas/datę w Navi/Setup/System to da się go jakoś zatwierdzić ?
Bo u mnie ustawię czas/datę włączam NAVI i sam automatycznie przeskakuje o 7 godzin do przodu , podejrzewam czas Chiński.I poz niej w NAVI przy aktywnej trasie czas dojazdu wskazuje o te 7 godzin do przodu czyli np.12+7 - wskazuje 19/przy wyłączonym pobieraniu czasu z GPS/ |
Masz na bank zaptaszoną jakąś pierdołę. Ja jak ustawiłem czas w listopadzie to działa mi do dzisiaj......
13zbyszek13 - 24-02-2010, 20:10
czy wiecie jak się ustawia i czy w ogóle się ustawia minimalną głośność przy połączeniu telefonicznym.Chodzi mi o to że gra radio na głośności 15 dzwoni telefon przez BT żeby dobrze było słychać głos z telefonu pogłaśniam na 25.Kończąc rozmowę przez BT przy 25 czy da się powrócić z automatu do 15 na radiu.Czy trzeba pamiętać i szybko ściszać ręcznie bo inaczej głośno ryknie radio
[ Dodano: 24-02-2010, 20:15 ]
mitsu o którym czasie mówisz o tym w set-upie który widać na panelu radia czy o tym który jest Navi/Setup/System . Pierwszy ustawiam i jest Ok drugi ustawiam i przeskakuje o + 7.Co ciekawe jak przestawiłem rok na 2009 to i tak przeskoczył na 2010 a godzina o +7
mitsu00 - 24-02-2010, 20:27
Cytat: | mitsu o którym czasie mówisz o tym w set-upie który widać na panelu radia czy o tym który jest Navi/Setup/System . Pierwszy ustawiam i jest Ok drugi ustawiam i przeskakuje o + 7.Co ciekawe jak przestawiłem rok na 2009 to i tak przeskoczył na 2010 a godzina o +7 |
Musialbym zejść do auta i pogmerać. Nie pamiętam jak te ustawienia wyglądają. Jutro sprawdzę i odpowiem co i jak.....
rezon - 24-02-2010, 22:51
Korzystając z pobytu w mieście Kraka przez 3 dni zleciłem w końcu montaż ROF-a do swojego Outka w Autodio. Gra wg mnie lepiej niż ori Rockford jakby złapał oddech (zwłaszcza wysokie tony), a telefon to w ogóle przepaść na korzyść ROF, ale muszę doczytać isntrukcje o strojeniu radyjka, bo mi coś zbiera śmieci z innych kanałów chwilami trzeszczy przez ułamek sekundy jakby coś się nakładało.
13zbyszek13 - 25-02-2010, 09:09
Sprawdziłem po wyłączeniu opcji pobierania czasu z GPS AM jest wszystko Ok,nie gubi sygnału .Działa bez zarzutu przejechałem tak 100 kilosów .Pozostaje problem ustawienia czasu w setup NAVI
BartreK74 - 25-02-2010, 10:42
Przyłączam się do tematu. Posiadam Outlanderka i właśnie przymierzam się do zakupu takowej stacji multimedialnej. Mam na oku dwa chinole:
http://www.bazarek.pl/pro...-rockforda.html
http://www.allegro.pl/ite..._outlander.html
Może coś powiecie na ich temat, a może zaproponujecie coś innego.
Co do sprowadzania z USA to nie jestem pewien.
Z góry dzięki za pomoc
Dora - 25-02-2010, 11:04
BartreK74 napisał/a: | Przyłączam się do tematu. Posiadam Outlanderka i właśnie przymierzam się do zakupu takowej stacji multimedialnej. Mam na oku dwa chinole:
http://www.bazarek.pl/produkt/0/299696/outlander-z-systemem-rockforda.html
http://www.allegro.pl/item930618378_nawigacja_gps_multimedia_mitsubishi_outlander.html
Może coś powiecie na ich temat, a może zaproponujecie coś innego.
Co do sprowadzania z USA to nie jestem pewien.
Z góry dzięki za pomoc |
Przeczytaj cały wątek, ja zamawiałem w rofaudio i jestem zadowolony.
Może interfejs nie jest w 100% dopracowany (nie ma rzeczy doskonałych) ale spełnia moje wymagania.
13zbyszek13 - 25-02-2010, 11:07
koledzy a może ktoś wie jak przestawić strefę czasową w chinczyku na polską
mitsu00 - 25-02-2010, 11:10
13zbyszek13 napisał/a: | koledzy a może ktoś wie jak przestawić strefę czasową w chinczyku na polską |
Przecież napisalem ci wczoraj że sprawdzę i dam ci znać.....
13zbyszek13 - 25-02-2010, 11:11
Ok czekam
mitsu00 - 25-02-2010, 14:27
13zbyszek13 napisał/a: | koledzy a może ktoś wie jak przestawić strefę czasową w chinczyku na polską |
Siedzę właśie w autku na Al. ujazdowskich w warszawie i z tą strefą czasową to u mnie jest tak: Faktycznie w Menu GPS/Setup/Time pojawia mi sie na dole strefa +8h i cos tam po chińsku blablablabla........ nawet jak ustawie strefę na GMT+1 jak jest u nas to czas będzie od czapy. Obeszłem to jednak w banalny sposób: na górze ekranu znajduje sie aktuala godzina uwzględniajaca wybraną strefe czasową. Zmieniam po prostu godzine na właściwą strzałkami góra/dół i po kłopocie. na dole nadal jest GMT+8 a godnina po ustawieniu pozostaje niezmieniona
13zbyszek13 - 25-02-2010, 15:26
jestem w Menu GPS/Setup/Time na pierwszym ekranie jest 6 ikon Nawigacja,Zdjęcia,Ustawienia,Muzyka,Film, Exit w górnym prawym rogu mam napis Kontrolery 22:16 i co dalej/język mam ustawiony polski/
[ Dodano: 25-02-2010, 15:37 ]
wchodzę w Ustawienia i mam znów 6 ikon Nawigacja,Ekran doty,Screen Adjust,GPS monitor,Języki,Tom . Po lewej i prawej strzałki kursora do przesunięcia na drugi ekran stymże w lewo niemożna zmienić ekranu a w prawo przechodzę na następny ekran i znów mam 6 ikon Screen Adjust,God i data,Display,Tom,System,Zoom.Na obydwu tych ekranach u góry w prawym rogu jest napis Ustawienia
mitsu00 - 25-02-2010, 18:07
ciekawe......., gdzie ustawiłeś sobie język polski? ja nic takiego nie mam. jest ang., niem., ruski, czeski, norweski etc. jeszcze raz: wchodzisz w Navi/settings/strzałka w prawo i Time (lub wariant polski godzina data czy coś takiego). tam dopasowujesz sobie datę i godzię do tego co uważasz za stosowne, niezależnie od wyboru strefy czasowej.
Pozdr.
[ Dodano: 25-02-2010, 18:12 ]
A odnośnie Ipoda i badziewnego kabla załączonego w zestawie, tp olałem sprawę z zamiennikiem. Jest emulator kenwooda ale za 400 zł. Nie uwazam że to warto. Wziołem i podłączyłem Ipoda do Chińczyka przez oryginalny Apple-owski Aux In i tyle. Gra dobrze i teraz mam 160 GB muzy jak tyle wgram na razie zdążyłem zapełnić 40 GB. Ipoda mam na uchwycie brodita na lewym wlocie powietrza od strony ekranu i mogę sam manewrować biblioteką muzyki bezpośrednio z Ipoda. wydaje mi się że to jest optymalnym rozwiązaniem tego problemu i kosztowało mnie 0 dodatkowych zł za podłączenie, bo wykorzystałem kabelek z zestawu Ipoda.
Pozdr.
Grzesq - 25-02-2010, 18:46
W jaki sposób płaciliście w Rofaudio za zakupy, bo chcą ode mnie przelewu z Western Union, wy też tak samo mieliście ?
|
|
|