[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
apikus - 02-10-2017, 07:54
shinji01pl napisał/a: | a co do odprawy celnej w sieci poczytalem ze clo mozna ominac nadajac etykiete jako prezent i zeby wartosc dedykowana nie przekroczyla 150 euro.... ja dogdalem sie z na deklarowane 120$
mam nadzieje ze w pl nie beda az tak dociekliwi zeby cos tam narzucic od siebie... |
Chyba prezent do 23USD jest bez cła. Ale jak dałeś 120USD to DHL powinien to odprawić bez problemów. Do mnie doszło w 15 dni razem z ocleniem.
grzesiopol - 02-10-2017, 18:13
Do 22 euro nie ma VATu. od 22 do 45 euro nie ma VATu za paczki oznaczone GIFT, teoretycznie wszystkie packi z chin są tak opisane, powyżej 45 euro jest 23 % VAT. Do 150 euro nie ma cła na paczki, powyżej 150 euro cło jest w wartości zależnej od tego co zakupiliśmy, na niektóre artykuły wogóle nie ma cła. Wartości celne są dostępne na ISZTAR ale prawde mówiąc trudno się połapać co jest co, lepiej sobie wygooglować wartości dla poszczególnych towarów.
shinji01pl - 02-10-2017, 21:00
grzesiopol napisał/a: | Do 150 euro nie ma cła na paczki, powyżej 150 euro cło jest w wartości zależnej od tego co zakupiliśmy, na niektóre artykuły wogóle nie ma cła. Wartości celne są dostępne na ISZTAR ale prawde mówiąc trudno się połapać co jest co, lepiej sobie wygooglować wartości dla poszczególnych towarów. |
moja paczka teoretycznie dostala deklarowana cene 120$... wiec ponizej 150 EU... wiec teoretycznie cla nie bedzie... a co do VATu to sie nie w tym panstwie niedlugo bedziemy placic VAT od powietrza ( zreszta juz tak jest w niektorych regionach tzw oplata klimatyczna )
jak kurier przyniesie to sie okaze ile trzeba dolozyc do interesu i czy bylo to oplacalne...
nie ma co gdybac ... pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i tyle...
grzesiopol - 03-10-2017, 13:17
Jeżeli celnik uzna, że wartość przedmiotu może być wieksza niż zadeklarowana (tam nie siedzą idioci) to poprosi cię o przysłanie wszystkich dowodów zakupu, w przypadku aliexpress wystarczający jest zrzut ekranu aukcji z ceną zakupu, dodatkowo potwierdzenie zapłaty (ja zrobiłem screen z aukcji z miejsca gdzie była kwota z przelewów i wpios zapłacono) oraz podałem im dane osobowe (żądali ksero dowodu co jest chore w dobie dzisiejszego internetu i wycieku danych - ale im napisałem, że nie mam gdzie zrobić ksera). Wszystko wysłałem na e-maila podanego w piśmie z celnego.
Słuchajcie jak kupujecie radyjko na aliexpressie to zawsze szykujcie się, że będziecie płacić VAT i cło i warto mieć przygotowane pieniądze. Lepiej się mile zaskoczyć (gdy celnik przepuści paczkę) niż niemile rozczarować.
Dodatkowo to że paczka vbędzie wysłana z magazynu z niemiec nie daje gwarancji, że nie będzie naliczone cło bo liczy się kraj z którego był najpierw wysłany sprzęt, chyba, że były opłaty zrobione w kraju UE w co bardzo wątpię.
shinji01pl - 03-10-2017, 20:42
ksero dowodu?? co im po dowodzie jak tam jest tylko nazwisko bez adresu??? (przynajmniej na tych nowych dowodach...) licze sie z tym ze moze mnie to nie ominac... jak sie uda to fajnie ... a jak nie to trudno ... wazne zeby sprzed byl wart tego wszystkiego...
tyku - 03-10-2017, 21:03
Panowie proszę Koniec z tematem cel i opłat. Dziękuję
shinji01pl - 08-10-2017, 16:56
Dostalem dziś maila od sprzedawcy z CHIN z propozycja wysłania innego sprzetu niz zamowilem w tej samej cenie ...
mianowicie sam kombajn wygladal by tak samo jedynie procesor bylby 8 rdzeniowy i system andro 7.1
chyba milo z ich strony ze proponuja taka podmianke nie sadzicie??
Gregix - 08-10-2017, 19:47
jak ma 2gb ramu to bierz
shinji01pl - 08-10-2017, 20:03
https://pl.aliexpress.com/item/4G-Android-6-0-Car-dvd-gps-player-for-MITSUBISHI-LANCER-2008-2015-9-10-headunit/32811882447.html?trace=msiteDetail2pcDetail
zamowilem cos takiego
a sprzedawca wyszedl z propozycja ze po tej samej cenie wysle mi sprzet wygladajacy tak samo jak ten ktory zamowilem z ta tylko roznica ze procek bedzie 8 rdzeniowy i andro 7.1
tomek30f - 09-10-2017, 09:39
Jestem juz po udanej instalacji radyjka.
Mialem podobna sytuacje jak kolega wyzej, kupilismy nawet na tej samej aukcji
Zamawialem 4 rdzenie 2GB ram 16 GB rom Android 6.0
Dostalem 8 rdzeni 2GB ram 32 Gb rom Android 7.1
Mialem niby czekac dluzej ale po dwuch tygodniach od zamowienia mialem juz sprzet w domu.
Sama instalacja radia jest bardzo prosta. Najwiecej czasu zeszlo mi sie na instalacji kamery cofania. Ta chinska z aukcji niby dedykowana do samochodu jednak u mnie nie pasowala. Za malo wystawala z za maskownicy przez co na ekranie byl taki 2cm pasek na gorze. Troche rzezby i udalo mi sie ja wpasowac.
Stracilem tez sporo czasu na ciagniecie przewodu a wlasciwie zdejmowanie plastikow. Wspieralem sie tym postem http://forum.mitsumaniaki...t=98228&start=0
Zdjec nie bede wrzucal bo jest ich sporo w inetnecie.
Generalnie jestem zadowolony, dobra jakosc wykonania, cena nienajgorsza.
Gregix - 11-10-2017, 22:42
Ktoś wie czy te radia mają power out?Ewentualnie jeśli - czy to może być kabelek z opisem SW?
Są jeszcze brake, no i reverse, ale ten ostatni do kamery mam podłączony.
Kupiłem suba i mam zonka czy podłączyć oba przewody do zapalniczki czy może do radia jeden się da.
Masę wystarczy do fotela (śruba mocująca)czy tam nie będzie masy?Bo okolice pomalowane ;/
jacek63 - 12-10-2017, 17:50
Brake jest do ręcznego jeśli chcesz zablokować video podczas jazdy. Do czego jest SW nie wiem.
lborek - 05-11-2017, 00:30
Przypadkiem trafiłem na forum xda gdzie siedzą deweloperzy tych pudełek :
https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-discussion-questions-development
Jest też wątek z firmwerami. Może komuś się przyda.
Zainstalowałem dzisiaj kamerkę LINK. I troche bieda. Po pierwsze mocowanie gryzie się z czujnikiem deszczu, trzeba ją montować z boku. Po drugie apka której trzeba się naszukać ma chińskich stronach (na szczęście późnej jest po angielsku). Po trzecie jak karta sd jest w środku to nie działał tryb konfiguracji i kamerka się restartowała. Po czwarte po 30 minutach zabawy miga czerwone światło i całość wisi.
Plusem całości jest możliwość podglądu na ekranie, ale bije od kamerki tandetą. Na pierwszy rzut oka nie warta swojej ceny. Zobaczymy czy uda mi się ją zreanimować.
apikus - 05-11-2017, 10:02
Gregix napisał/a: | Ewentualnie jeśli - czy to może być kabelek z opisem SW? |
Prawdopodobnie sygnał na Subwoofer.
shinji01pl - 16-11-2017, 20:58
witam ponownie....
po dlugim czasie oczekiwania wreszcie dotarla do mnie stacja multimedialna z chin...
ogolnie mowiac spoko gadzet... wszystkie funkcje telefonu tylko interfejs wgrany dla ulatwienia wyboru aplikacji...
no ale od poczatku... po rozebraniu wszystkiego zdjeciu panelu frontowego radia trzeba przelozyc kratki nawiewu... i tu pierwszy zonk ... kratke nalezy delikatnie przerobic bo jest troche ciasno... trzeba obciac jeden zaczep dolny z kratki nie z obudowy radia... i dolny rog kratki bo sie nie miesci... reszta pasuje idealnie...
podpinamy panel z diodami od pasow i airbag
i tu pojawila sie zagloska bo z sygnalizatora pasow pasazera wychodzi tasiemka podpieta pod radio w chinczyku nie ma gdzie jej wpiac... chyba ze jest gdzies ukryte pod tylna obudowa radia...
nastepnie podpinamy kosteczki i czincze dolaczone w zestawie z radiem do fabrycznej wiazki i tyle radyjko powinno smigac... z kamerka cofania tez nie bylo wiekszych problemow... jedyna roznica jest taka ze nie wpinalem czerwonego kabelka od kamery we wsteczny a w brazowy miedzy czarnaka kostka w radiu a CANBUSem... i kamerka odpalila... minus za to ze wylancza sie radio (muzyka przestaje grac) kiedy przelacza sie na obraz z kamery...a po zrzuceniu biegu to tak jak by przytlumione sie wlanczalo...
kilka slow na temat samego dzialania...
chodzi plynnie... odpala w miare szybko... telefon dziala (plus za kopiowanie kontaktow przez BT)
kierownica po konfiguracji (przypisaniu w systemie ) przyciskow tez dziala...
w zestawie dolaczone sa dwa kabelki usb jeden pod dysk zewnetrzny a drugi pod modem
oba moga sluzyc jako gniazdo ladowania ... z ta roznica ze tylko jeden wykrywa telefon rozpoznaje podpiety telefon
wizualnie radyjko zmienia kokpit ramka nie odstaje kolorystycznie od deski interfejs moglby byc troche bardziej zywy... sztywny szary taki jest... ale moze da sie to jakos zmienic... wkoncu to android...
jak pouzytkuje dluzej to cos dopisze narazie tyle z montazu i obslugi po...
|
|
|