[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie
sla - 06-03-2017, 20:32
Ja co rok zmieniam ubezpieczyciela, na podstawie wyliczenia Rankomatu. Niestety żadna firma nie premiuje lojalności połączonej z bez wypadkowością. Miła pani dzwoni do mnie przed wygaśnięciem ubezpieczenia i sprawdza która firma ubezpieczy mój samochód najtaniej.
JCH - 06-03-2017, 22:23
sla napisał/a: | Niestety żadna firma nie premiuje lojalności połączonej z bez_wypadkowością | Aviva premiuje.
sla - 07-03-2017, 00:44
JCH napisał/a: | Aviva premiuje. |
Byłem w Aviva , może i premiuje, ale na następny rok nawet z ich premią, składka wzrosła, zaproponowano mi inne towarzystwo i tam składka była niższa. Dlatego od paru lat korzystam właśnie z Rankomatu. Zawsze ubezpieczam OC/AC w wersji max. Oczywiście najtaniej jest u dilera, ale to tylko obowiązuje tylko 1 rok. W Toyota/Lexus było 1,99%
marcink - 07-03-2017, 01:25
sla napisał/a: | Oczywiście najtaniej jest u dilera, ale to tylko obowiązuje tylko 1 rok. W Toyota/Lexus było 1,99% |
Bez problemu latem zeszłego roku kupiłem ubezpieczenie na 2 rok w tzw. pakiecie dealerskim (OC/AC/NNW + ulepszenia względem OWU, np. zniesienie udziału własnego) i to nie u dealera gdzie auto kupiłem, tylko tam gdzie je serwisuję.
Za pakiet w PZU wyszło około (nie chcę teraz szukać rachunków) 200-300,- mniej niż rok wcześniej w Allianz, ale to pewnie kwestia utraty wartości auta.
Być może wiele zależy od umowy między marką, a ubezpieczycielem lub tego gdzie konkretnie zapytasz..
Wiem tylko, że rok temu MMC rozwiązało umowę z Allianz i podpisało z PZU, ale czy to Allianz ją zerwał, czy PZU dało lepsze warunki - nie mam pojęcia.
|
|
|