To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

Hugo - 23-12-2011, 11:28

SPIDER-ek napisał/a:
Zawsze można kupić sobie drugie auto - coś gorszego i docenić Gala:)
To nie byłoby takie łatwe :mrgreen:
robertdg - 23-12-2011, 16:08

Hugo napisał/a:
SPIDER-ek napisał/a:
Zawsze można kupić sobie drugie auto - coś gorszego i docenić Gala:)
To nie byłoby takie łatwe :mrgreen:
Jak chcesz spróbować, to znam pare takich fajnych młodych śmiesznych samochodzików, jeżeli tylko jesteś gotów podjąc wyzwanie, to gwarantuje Ci, że 15tyś samych inwestycji w przeciągu roku Ci braknie, nie licząc w tych wydatkach ceny zakupu auta ;-) :P
Hugo - 23-12-2011, 19:35

robertdg napisał/a:
Jak chcesz spróbować, to znam pare takich fajnych młodych śmiesznych samochodzików, jeżeli tylko jesteś gotów podjąc wyzwanie, to gwarantuje Ci, że 15tyś samych inwestycji w przeciągu roku Ci braknie, nie licząc w tych wydatkach ceny zakupu auta
Wiem, wiem, nie miałem na myśli kilkuletnich rupci tylko stare, dobre auta.
Jackall - 24-12-2011, 15:04

tomek84 napisał/a:
wczoraj padła antena, Hugo miał racje, to padlina
No bez przesady, niedziałająca antena to nie koniec świata :P
Cezar - 26-12-2011, 15:28

Jackall napisał/a:
tomek84 napisał/a:

To oznaka ze trzeba juz niestety szukac szrotu zeby zezlomowac auto :P
:lol: :lol: :lol: :wink:

m6riano - 27-12-2011, 00:33

Cezar napisał/a:
Jackall napisał/a:
tomek84 napisał/a:

To oznaka ze trzeba juz niestety szukac szrotu zeby zezlomowac auto :P
:lol: :lol: :lol: :wink:

Tak to już jest z tymi galami...dziś antena..jutro hamulce..a w przyszłym tygodniu benzyny zabraknie i nie odpali...;-)

Tomek - 27-12-2011, 09:46

Hugo napisał/a:
tomek84 napisał/a:
Hugo miał racje, to padlina
Jakaś zaczepka czy mi się wydaje?

albo Ci się wydaje, albo zaczepka, ale tylko taka mała

fj_mike napisał/a:
Straszne rzeczy :shock:

dawidoski13 napisał/a:
Hmm, współczuje na pewno załamka konkretna :wink:

wy się śmiejcie, a ja 3 noce nie spałem

Jackall napisał/a:

jw.

Jackall napisał/a:

chodzi mi to po głowie, ale swoim zwyczajem, po prostu zrobię go na części

m6riano napisał/a:

Tak to już jest z tymi galami...dziś antena..jutro hamulce..a w przyszłym tygodniu benzyny zabraknie i nie odpali...;-)

nie ma mowy, hamulce mam nowe, a benzyny zatankowałem 15 litrów

A tak już zupełnie na poważnie, to dziękuje za wszystkie słowa wsparcia wszelkimi drogami komunikacji i za wszystkie wpłaty pieniężne na rzecz nowej anteny, czy to na konto, czy też przekazem, ale prosze już nie przesyłajcie, bo zebrało się tego tyle, że nowego Galanta by kupił (o ile by był w salonie).

A tak już zupełnie na poważnie, to wkurza mnie ta antena, bo pogoda jaka jest to widać, więc nie chce mi się tym bawić, a antena się nie chowa, to jest najgorsze, jest wysunięta prawie cała, bez jakiś 5 cm i nie ma jej jak schować nawet ręcznie, a wiem, że jak stane gdzies w niepewnym miejscu, to znajdzie się jakim yntelygent z gimnazjum, któremu się antena spodoba i sobie przywłaszczy 150 g żelastwa

Marcin-Krak - 27-12-2011, 11:45

tomek84 napisał/a:
to znajdzie się jakim yntelygent z gimnazjum, któremu się antena spodoba i sobie przywłaszczy 150 g żelastwa

Może ułatwisz komuś zostanie królem żelastwa ?:P
A Ty wtedy nie będziesz miał problemu z nie chowającą się anteną :P

sveno - 27-12-2011, 15:51

tomek84 napisał/a:
nie ma jej jak schować nawet ręcznie,
potrzebujesz drugiej osoby, albo musisz bardzo szybko biegać :) zrobisz tak: kluczyk na ON/włącz radio tak zeby antena "wysunęła się" potem kluczyk OFF/radio wyłącz wtedy silniczek anteny będzie starał się ją schować, w czasie kiedy pracuje pchaj antene w dół. Przerwała się żyłka zębata w środku i nie zatrybia, dlatego trzeba jej pomóc zatrybić, jak się schowa to wypnij wtyczkę od anteny i już się skubana nie podniesie :)
Bat od dajewooo kosztuje 40zł przełóż żyłkę ze środka i będzie smigała, tylko uważaj bo są 2 rodzaje i bierz ten bat co ma "ząbki do środka"

Tomek - 27-12-2011, 15:56

sveno napisał/a:
zrobisz tak: kluczyk na ON/włącz radio tak zeby antena "wysunęła się" potem kluczyk OFF/radio wyłącz wtedy silniczek anteny będzie starał się ją schować

próbowałem to, ale chowa się 5 cm
potem opór nie do pokonania, a że to cienkie i słabe to wolałem nie próbować dalej
mam swój włącznik do chowania /wysuwania anteny, więc teraz jest wyłączona i nie próbuje przynajmniej jej zwijać/rozwijać non stop

ten bat to dokładnie od jakiego auta trzeba, jest tej samej długości?
albo pokaż konkretny przykład na allegro

dzienx

sveno - 27-12-2011, 16:06

tomek84 napisał/a:
ten bat to dokładnie od jakiego auta trzeba, jest tej samej długości?
od Lanosa/nubiry, ja to mam u siebie zamontowane i jak widziałeś jest 10cm krótsza od oryginału
tomek84 napisał/a:
pokaż konkretny przykład na allegro
teraz nie widze na allegro, wczesniej wyskakiwało jak wpisywałem "maszt lanos"odbierał mi to brat w warszawie na Pariotów jak chcesz to pogadam z nim i przywiezie mi na sylwestra a w Krakowie bedziesz miał 3 stycznia :)
Tomek - 27-12-2011, 16:08

sveno napisał/a:

od Lanosa/nubiry, ja to mam u siebie zamontowane i jak widziałeś jest 10cm krótsza od oryginału

ale ty masz całą antenę przełożoną, czy tylko żyłkę?

Andrew - 27-12-2011, 16:12

tomek84 napisał/a:
ale ty masz całą antenę przełożoną, czy tylko żyłkę?

Ja mam założony cały maszt z dajewo i działa jak narazie :wink:

sveno - 27-12-2011, 16:13

maszt z żyłką, ale żałuje, że nie przełożyłem samej żyłki, trochę więcej zabawy, ale masz oryginalny maszt, ten od Dajewoo nie chowa się do końca bo ma troszeczkę inny grzybek na końcu.
robertdg - 27-12-2011, 21:21

tomek84 napisał/a:
jest wysunięta prawie cała, bez jakiś 5 cm i nie ma jej jak schować nawet ręcznie, a wiem, że jak stane gdzies w niepewnym miejscu, to znajdzie się jakim yntelygent z gimnazjum, któremu się antena spodoba i sobie przywłaszczy 150 g żelastwa
Optymista :lol: Ciesz się co by Ci tego bata nie złamali i lakiera tym nie potraktowali ;-)