Nasze Miśki - Elegance by Deejay
fj_mike - 23-03-2011, 01:01
Derpin napisał/a: | w galancie klekota |
Zestaw Galant z dieslem nazywa się Zetor
Anonymous - 23-03-2011, 01:20
edit zrobiony
Owczar - 23-03-2011, 16:11
Derpin napisał/a: | skoro Twój brat instaluje lpg to nie rozumiem dlaczego masz w Zetor'a |
No wiem, wiem. Ale jak kupowałem Galanta to szukałem diesla, bo wtedy ON był tani, a ja nie chciałem psuć bagażnika. Poza tym wtedy opłaty od 2,5 by mnie jadły. Za tego 2.0 płaciłem 1100zł samego OC. Teraz trochę żałuję, ale jak czas pozwoli to naprawię swój błąd
Anonymous - 23-03-2011, 16:37
no rzeczywiście ostatnio już nawet na ON przestaje być opłacalny skoro nowa benzyna spala porównywalne ilości a cena przy dystrybutorze ta sama.. a niech tylko padnie dwumas albo któryś wtryskiwacz to oszczędność szlak trafił...
ogranicza trochę ten zapas, mój zamontuje chyba na dachu albo klapie z tyłu przecież suvy teraz w modzie
Rafal_Szczecin - 23-03-2011, 16:47
albo mozna latac tak jak Rafi
bez zapasu
swinks_UK - 23-03-2011, 17:35
Rafal_Szczecin napisał/a: | albo mozna latac tak jak Rafi
bez zapasu |
Do czasu...
Też byłem tak cwany, dopóki mi nie poszarpało kapcia do stanu nienaprawialności
KaWu - 23-03-2011, 22:58
Derpin napisał/a: | ja właśnie ładuję do siebie stag 300 ... i magicjety |
Derpin, jak dajesz staga 300 i bierzesz MJ to wez lepiej w takiej konfiguracji: Staga 300+ i MJ albo Stag 300 i Hany.
A bedziesz zadowolony.
Owczar napisał/a: | przewód od butli do reduktora na 8mm. Tylko żeby zawór i filtr też dał na 8, |
Wg mnie nie ma sensu na 160 konikow.
Derpin napisał/a: | no widzisz a ja czytałem i słyszałem, że matrixy znowu są bardziej czułe na jakość gazu |
Potwierdzam nasz gaz i zima zweryfikowala co nieco o Matrixach...
deejay napisał/a: | jeszcze nie , a cos polecacie |
Moja opinie znasz - na PW
KaWu - 23-03-2011, 23:01
swinks_UK napisał/a: | Do czasu...
Też byłem tak cwany, dopóki mi nie poszarpało kapcia do stanu nienaprawialności |
NIe musi szarpac. Kupile pierwszy lepszy spray i chcialem potestowac. Niestety nie zlepil dziury. Jak oddawalem w sklepie to od razu zwracali pieniadze bez gadania
Zapas to zapas.
Marcino - 24-03-2011, 09:43
Ja jeżdze be zaspasu, nie miałem jeszce kapcia w galacnie, co prawda mam płyn. Koło wsadzam tylko jak jade na wypad na drugi koniec polski. W pugu mam Vialem i oni daja swój płyn do opony i dio tego kompresorek na 12V. Myśle ze niedogodność butli to najmniejszy problem. Przecież i tak prawie zawsze bagaznik jest pusty..:)
W tak utrzymanym silniku jak tutaj to LPG bedzie smigało jak nic.
POzdrawiam
Anonymous - 24-03-2011, 10:01
KaWu, racja oczywiście mam staga 300plus i MJ, jest jeszcze stag 300 premium ale to do naszych autek nie ma sensu. po pierwszych 100 km jestem zadowolony
KaWu napisał/a: | Owczar napisał/a:
przewód od butli do reduktora na 8mm. Tylko żeby zawór i filtr też dał na 8,
Wg mnie nie ma sensu na 160 konikow. |
ja się nie znam, ale chyba chodzi o to żeby reduktor miał zapewnione takie same ciśnienie przez cały czas. u siebie mam 8mm tak jak pisze Owczar, gazownik sam powiedział, że tak będzie lepiej....
a propo matriksów to kolejny ich minus wg mnie to że występują tylko jako listwy np na 3 gary... nie ma osobnych wtrysków.
deejay - 24-03-2011, 10:19
Więc mam juz wstępnie uzgodnione co pójdzie na montaż . Instalka Stag 300 Plus , wtryski Valteki , najlepiej 34-ki , reduktor Scorpion GT , butla w kole 48 l , tankowanie w klapce paliwa tak jak to miałem w sedanie
stary alfer - 24-03-2011, 10:25
deejay napisał/a: | butla w kole 48 l |
Maleństwo...
deejay - 24-03-2011, 10:26
Osobiscie mi wystarczy na ok 300-350 km
Rafal_Szczecin - 24-03-2011, 10:33
deejay napisał/a: | wtryski Valteki |
Misiek, ja z Valtekow bylem zadowolony
przez chwile
zastanow sie nad Magic Jet'ami
Anonymous - 24-03-2011, 10:39
Rafał te valteki to "34" podobno lepsze od tych co miałeś Ty.
ogólnie to mimo wszystko najsłabszym ogniwem i tak są w tym zestawie wtryski jak już jedziesz na bogato i ładujesz skorpiona to rzeczywiście pokusiłbym się o hany.
a ta butelka to taka malutka że pewnie nawet półki nie będzie trzeba podcinać
|
|
|