To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer [C66A] 1.6 16V - przemiana w GTi.

Zielu - 16-05-2012, 23:03

No kurde, kradziej pomysłów :P

btw. Mithrill, cyknij w międzyczasie fotko z boku samochodu, ciekaw jestem jak wygląda prześwit na Vogtlandach :wink:

Mithrill - 17-05-2012, 12:26

A co, tak samo chcesz zrobić?
No to w takim razie muszę zmienić plany... żeby nie było bliźniaków! :mrgreen:

Ok, cyknę później. Prześwit jest spory. To tylko 3,5 cm mniej... Kiedyś pisałem, że obawiam się zimy z obniżonym zawieszeniem, ale teraz widzę, że nie ma tragedii.
Zobaczymy jak bardzo auto pójdzie w dół po jakimś czasie.

PS. Domagam się aktualizacji wątku o Twoim Lancerze! :P

rosomak1983 - 17-05-2012, 15:50

Mithrill napisał/a:
tym stylu mi chodzi po głowie.

MEGA, jak widze taka fote zbiera mnie na zakup takiego gtika :D

Zielu - 17-05-2012, 16:54

Mithrill napisał/a:
A co, tak samo chcesz zrobić?

Bardzo podobnie. Spoko, będą bliźniaki :P

Mithrill napisał/a:
PS. Domagam się aktualizacji wątku o Twoim Lancerze! :P

Niech no tylko dorwę aparat... :mrgreen:

Anonymous - 17-05-2012, 20:26

oklejaj chromy na czarno :)
mystek - 17-05-2012, 23:37

rosomak1983 napisał/a:
Mithrill napisał/a:
tym stylu mi chodzi po głowie.

MEGA, jak widze taka fote zbiera mnie na zakup takiego gtika :D

Tak samo jaram się tym Lancerem na foto, jak i Ty :) meeeega najpiękniejszy!!

R-Man - 18-05-2012, 00:03

Derpin napisał/a:
Oejaj chromy na czarno :)

okleić to sobie można jajka na święta

Zdzieraj ten buracki chrom i maluj go na czrano, i nie leć w półśrodki jak zaleca Ci Derpin ;)

Zielu - 18-05-2012, 00:14

I po co te ciśnienie...w zwykłej wersji, "chromy" naprawdę nadają temu modelowi elegancji.

btw. to jest prawdopodobnie polerowana nierdzewka :lol: Więc wystarczy przygotować podłoże i pomalować.

Anonymous - 18-05-2012, 00:35

R-Man, te "półśrodki" pozwolą kiedyś w razie chęci wrócić Mithrill'owi do fabrycznego wyglądu, i dobrze oklejone będą nie do poznania, pozatym można okleić carbonem :D
Mithrill - 18-05-2012, 18:32

Pomyślimy nad tymi listewkami. Będzie wypas, obiecuję! :-)

A oto fota dla Ziela, który chciał zobaczyć Lanca z boczku na Vogtlandach.
Tutaj na nierównym podłożu i z mocno dociążonym bagażnikiem (pełne zbiorniki paliwa i LPG + koło zapasowe i sprzęt... normalnie jeżdżę bez tych wszystkich gratów).
Nie ma tragedii, prześwit jest wystarczający.

Zielu - 18-05-2012, 19:01

Jest idealny. Prześwit, Lancer, kolor :mrgreen:
Czysta Japonia.

rosomak1983 - 18-05-2012, 21:58

jest naprawde ok, i pomylslec ze chciałes sprzedawac :roll: :roll: :roll:
Jogurt - 18-05-2012, 22:38

Mithrill, niezły ten Twój dziadek. Kurcze jak mi się C5x/C6X w takim klimacie podobają.
Mithrill - 18-05-2012, 23:06

A dzięki! Dziadek jak to dziadek, ma sporo bolączek, ale ogólnie auto godne polecenia i ciężko jest mi się z nim rozstać (a chciałem sprzedać i kupić Subarynę).

Jakbym miał jeszcze kompletną KLIMĘ (tutaj puszczam oko w stronę mousemana), to byłoby bosko!

Nawet nie wiecie jak mi się marzy zmiana koloru (co pociągnie za sobą remont blacharki) i wsadzenie jakiegoś kozackiego silnika. Na miejscu byłyby też nieco większe progi i zawieszenie na gwincie.
Ech... Kiedyś może się za to zabiorę.
A na razie mogę sobie tylko pogadać.

Mithrill - 01-07-2012, 13:09

Dopadłem kilka nowych partsów.
Udało się zdobyć pokrywę silnika. Prostą, bez wgnieceń i korozji. Pomalujemy i zakładamy.
Zaskoczyło mnie, że maska jest tak lekka!
Jest też grill z Colta GTi. Ale jeszcze rozważam opcję zwykłej atrapy z Lancera.
Miałem nadzieję, że zastanę zaślepki kierunkowskazów w zderzaku, ale oczywiście były tylko dziury, jak u mnie.
Pan na złomowisku stwierdził, że mam tam wstawić siatex i ewentualnie ledy no i będę miał problem z głowy.
Hhehehe... a może ma rację? :doubt:

Wciąż myślę nad wariantem bordo-czarnym. Zastanawiam się, czy nie zrobić w czarnym macie także maski. Wyglądałoby to mniej więcej tak:

Inna opcja to zostawienie srebrnych/białych felg. Pomyślę... ale coś czuję, że kontrastowy kolor felgi (czyli np. biały) jednak zrobi swoje.
Na drugi rok zabieram się za swap na silnik 4G63 150 koni. Być może wtedy koncepcja wyglądu jeszcze bardziej się zmieni. Chciałbym szary, metaliczny lakier, lub całość w czarnej perle z czerwonymi akcentami GTi (jak mój projekt na pierwszej stronie tego tematu)...
Tak wyszło, że nie robię tego jak należy, tylko lecę od końca. :lol:
Trzeba tez zobaczyć z czym wyskoczy Zielu, żeby faktycznie nie okazało się, że będziemy mieli w 100% bliźniacze wozy. :biggrin:

Oficjalnie zaczynam tez szukać Eclipse 2.0 na części.
Nawet stoi taki złom niedaleko mnie, w Namysłowie, ale mam wątpliwości czy będzie się nadawał...[/b]