Nasze Miśki - Czterołapa pantera
danino88 - 04-07-2012, 00:15
Cytat: | Wiem po sobie, ze auto musi w koncu wyjechac, bo im dluzej sie przeciaga grzebanie, tym trudniej dokonczyc projekt. |
też tak miałem jednak projekt, szczególnie mechaniczny dobiega końca i można autem normalnie zacząć jeździć
Krzyzak - 04-07-2012, 06:51
ja bym najpierw pojeździł trochę...
a może w tzw. międzyczasie pojawi się silnik do dłubania na boku i potem zamiast rozkładać obecny, to tylko wrzucisz drugi - zawsze mniej pracy i przyjemniej się dłubie, gdy silnik na wierzchu
rosomak1983 - 04-07-2012, 09:28
Krzyzak napisał/a: | może w tzw. międzyczasie pojawi się silnik do dłubania na boku i potem zamiast rozkładać obecny, to tylko wrzucisz drugi - zawsze mniej pracy i przyjemniej się dłubie, gdy silnik na wierzchu |
Darku ja juz mam ze dwa takie silniki jeszcze wiec jakby co jest w czym dłubac.
Moze i tak zrobie, a np znajde jeszcze kute tłoki.
Dzis chce miske zdjac, ponoc choc raz przy docieraniu trzeba, pozatym cieknie mi z niej jak i z uszczelniacza na dole któregos, tak Corteco
Tylko ta pogoda chora... W dodatku podnosnik hydrauliczny sie zepsuł badziewie zwróce, macie jakis do polecenia mały a dobry ???
rapart - 04-07-2012, 09:59
rosomak1983 napisał/a: | została przepustnica Rapart ile ma ta z GTO czu z czego to zakładałes... |
Nie pamiętam niestety, ale łatwo to obliczyć - ta przepustnica nie posiada żadnej zwężki, więc średnica zewnętrzna minus grubość ścianki. Na zewnątrz jest taka sama jak w 4G92 i pewnie każdym Mitsu. Wyjdzie więc ok. 65mm, ponieważ na zewnątrz powinno być 68mm. Moja jest z GTO/3000GT.
Krzyzak - 04-07-2012, 12:30
rosomak1983 napisał/a: | z uszczelniacza na dole któregos, tak Corteco | znaczy NOK w pudełku? - bo były różne...
Japaneze mówił mi o wyrobieniu wałków - mimo, że guma, to potrafi po latach zrobić rowek
dlatego teraz nabijam ciut płyciej albo głębiej i wtedy nie cieknie... też NOKi biorę, bo jednak nie ma za bardzo alternatywy - POSów nie dostałem (HMC nawet nie odpisało) a THO nie widziałem...
rosomak1983 - 04-07-2012, 12:56
[quote="Krzyzak"]znaczy NOK w pudełku? - bo były różne... Krzyzak napisał/a: | ote="Krzyzak"]Japaneze mówił mi o wyrobieniu wałków - mimo, że guma, to potrafi po latach zrobić rowek |
patrzyłem nie ma zadnego rowka czy zadry.
Krzyzak napisał/a: | też NOKi biorę, bo jednak nie ma za bardzo alternatywy - POSów nie dostałem (HMC nawet nie odpisało) a THO nie widziałem... |
Ajusa testuje własnie same uszczelniacze sa jakby ciasniejsze i porzadnie mi wyglada ta guma.
Piwor - 06-07-2012, 00:51
Krzyzak napisał/a: | Japaneze mówił mi o wyrobieniu wałków - mimo, że guma, to potrafi po latach zrobić rowek |
Miałem tak w Signum 3.2
m6riano - 07-07-2012, 03:49
rosomak1983 napisał/a: | Ajusa |
u mnie spod dekla leci jak z fontanny..po 8tkm
rosomak1983 - 07-07-2012, 07:27
Mówisz o uszczelce pokrywy zaworów czy o uszczelniaczach wałków ???
Krzyzak - 07-07-2012, 23:35
jakoś też ajusa mi się średnio kojarzy - wiem z dobrego źródła, że np. lpg + uszczelka głowicy ajusa = problem po max. roku
generalnie u siebie bym nie zakładał
rosomak1983 - 08-07-2012, 13:08
Krzyzak napisał/a: | wiem z dobrego źródła, że np. lpg + uszczelka głowicy ajusa = problem po max. roku |
tak pod głowice bym nie załozył, no przynajmniej tej grafitowej. Bo ta metalowa jest ponoc bardzo dobra. W kazdym badz razie reszta uszczelek wyglada bardzo solidnie. Na głowice wyglada kiepsko (ta grafitowa)
Jesli mowa o uszczelniaczach, to jak narazie jest ok (w lancerze), a wbijałby sie duzo ciasniej niz Corteco.
m6riano - 08-07-2012, 17:04
rosomak1983 napisał/a: | uszczelce pokrywy zaworów |
rosomak1983 - 22-07-2012, 17:39
Wymiana uszczelniacza wału, pompy oleju a takze uszczelek pod deklem pompy nasaczonych loctite. Uszczelniacze Ajusa, w lancerze suchutko wiec i tutaj trzeba zastapic było bardziewne corteco Powolutku do przodu z powodu zapracowania działam nocami.
Uploaded with ImageShack.us
rosomak1983 - 26-07-2012, 02:45
Auto gałgan olejowy
Uploaded with ImageShack.us
Krzyzak - 26-07-2012, 06:32
dasz znać, jak się sprawują te ajusy
u mnie w bordowym NOK przestał cieknąć - po wymianie oleju na 5W50 Mobila
zresztą nie wiem nawet czy był to uszczelniacz (wymieniany kilkaset km wcześniej), bo nie miałem czasu tego porozkręcać...
|
|
|