Nasze Miśki - My Blu Gal by M6riano
Owczar - 17-10-2011, 13:33
m6riano, jakie tam dałeś diody? Ja potrzebuje takie same tylko ciepła biel Mam fluxy, ale nie mam rezystorków :/
Tą techniką można zrobić jeszcze inny fajny patent Jeśli będą zadowalające efekty to opiszę o co chodzi
Hugo - 17-10-2011, 13:55
Owczar napisał/a: | Tylko podświetlenie po zapłonie | A ja Wam powiem, że pieprzyć to podświetlenie, oddałbym wiele za przeróbkę taką, aby była możliwość otwierania szyb w dowolnej chwili po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Jak mnie to denerwuje, że działają tylko kilkanaście sekund... Dla mnie jest to kompletnie bez sensu.
Owczar - 17-10-2011, 13:57
Ale taka przeróbka to też żaden rocket science Mi akurat to nie przeszkadza. Szyb używam tylko gdy płacę przez szybę lub przykładam kartę do czytnika przy szlabanie
Tomek - 17-10-2011, 14:03
Owczar napisał/a: | Ale taka przeróbka to też żaden rocket science Mi akurat to nie przeszkadza. Szyb używam tylko gdy płacę przez szybę lub przykładam kartę do czytnika przy szlabanie |
a zimny łokieć to niet??
m6riano - 17-10-2011, 14:06
Hugo napisał/a: | była możliwość otwierania szyb w dowolnej chwili po wyjęciu kluczyka ze stacyjki |
Nie ty jeden...;-)
Owczar - 17-10-2011, 14:07
Cytat: | a zimny łokieć to niet?? |
No właśnie niet Szyba za wysoko
A tak poważnie to nie otwieram, bo strasznie głośno. Poza tym klimę mam zawsze włączoną. Zresztą do zimnego łokcia i tak włączamy zapłon
m6riano - 17-10-2011, 14:10
Owczar, a po co chcesz ciepły biały, przecież masz HC, nie lepiej ci wszystko pojechać w zimny biały?
SPIDER-ek - 17-10-2011, 14:10
właśnie, do zimnego łokcia trzeba muzy, a do tego muszę radia które działa po przekręceniu kluczyka. Mi też nie przeszkadza.
Tylko że mogły by same się zamykać jak po 5 minutach nie ma nikogo w samochodzie
Owczar - 17-10-2011, 14:13
Cytat: | Owczar, a po co chcesz ciepły biały, przecież masz HC, nie lepiej ci wszystko pojechać w zimny biały? |
HC to biały ciepły wbrew pozorom Taki bardziej na pograniczu, ale bliżej ciepłego niż zimnego.
Wracając do otwierania szyb bez zapłonu to w zasadzie już chyba wiem jak to przerobić, ale będzie jeden mały problem. Sterownik będzie zużywał pewną ilość prądu.
Hugo - 17-10-2011, 15:02
Owczar napisał/a: | Szyb używam tylko gdy płacę przez szybę lub przykładam kartę do czytnika przy szlabanie | Przecież nie gasisz wtedy silnika.
Owczar - 17-10-2011, 15:06
No właśnie Dlatego nie przeszkadza mi, że działają tylko po zapłonie
Hugo - 17-10-2011, 15:43
No a ja chciałbym nieraz opuścić szybę jak auto stoi na w słońcu i go przewietrzyć lub zamknąć szybę gdy zacznie padać deszcz i trzeba przekręcic kluczyk na zapłon i cofnąć. Albo wracam z pracy, wjeżdżam do garażu i zostawiam uchyloną szybę aby auto się przewietrzylo (bo lubię sobie zapalić jak jadę), później idę go pozamykać i znów kluczyk na ON.
Tomek - 17-10-2011, 15:59
Hugo napisał/a: | No a ja chciałbym nieraz opuścić szybę jak auto stoi na w słońcu i go przewietrzyć lub zamknąć szybę gdy zacznie padać deszcz i trzeba przekręcic kluczyk na zapłon i cofnąć. Albo wracam z pracy, wjeżdżam do garażu i zostawiam uchyloną szybę aby auto się przewietrzylo (bo lubię sobie zapalić jak jadę), później idę go pozamykać i znów kluczyk na ON. |
musisz sobie pociągnąć stałe napięcie i po problemie
Hugo - 17-10-2011, 17:06
tomek84 napisał/a: | musisz sobie pociągnąć stałe napięcie i po problemie | Faktycznie to może być proste i pewnie wystarczy tylko do panelu kierowcy, ale nie musiałbym odłączyć tego fabrycznego podtrzymania napięcia?
areksz121 - 17-10-2011, 20:19
W Galach E5xA w panelu kierowcy jest też centralka zamka, więc +12 zawsze jest, a tylko jeden przewód trzeba podpiąć pod owe +12 zamiast po zapłonie. Jak pamiętam był u nas szary kabelek. Banał U siebie też tak zamierzam zrobić, ale dodatkowo wsadzić pomiędzy przekaźnik, żeby jednak po zamknięciu samochodu pilotem/kluczem rozłączało to napięcie...Co by w samochodzie nie było, stałe podłączenie tego panela pod napięcie jest pewnym ułatwieniem dla potencjalnych "oglądających"
Potem już prosta droga do automatycznego domykania szyb, a mam już centralkę z takim wyjściem, w wolnej chwili pewnie się pobawię
|
|
|