To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.

sveno - 06-10-2014, 22:01

jAZZMAN napisał/a:
na którym przewodzie krańcówki pojawia się +12V po wyciśnięciu jej (otworzeniu drzwi)
oszczędzę szukania i powiem, że na żadnym. Do krańcówki drzwi idą 2 kable, krańcówka zwiera je obydwa do masy. Jeden kabel zapala lampkę pod lusterkiem, a drugi światełko w drzwiach/tylnym słupku, zależy które drzwi.
jAZZMAN - 07-10-2014, 09:47

sveno, Dziękuję za sprostowanie ;)
2pac - 16-11-2014, 17:24

A tu jaka żarówka siedzi? Nie widziałem jej w wykazie.

Hugo - 16-11-2014, 18:06

2pac napisał/a:
A tu jaka żarówka siedzi?
W5W.
2pac - 24-11-2014, 06:38

Hugo napisał/a:
2pac napisał/a:
A tu jaka żarówka siedzi?
W5W.

dzięki - przydało się :lol: , akurat będąc w Tesco (w sobotę spiesząc się - a miałem mieć demontowane boczki) i nie mogąc to sprawdzić była mi potrzebna informacja

jAZZMAN - 24-11-2014, 15:02

Polecam wsadzić w to miejsce "coś" ledowego, u mnie wygrzane są gniazda mocowania oprawki żarówki i ona "dyndała" w tym kloszu przypalając wszystko do okoła.
Problem pojawiał się za każdym razem, gdy drzwi były dłużnej otwarte.

gms - 31-01-2015, 15:35

WItam,
instrukcja bardzo pomocna. Złamałem tylko jeden uchwyt (górny) od kratki gdzie trzeba dostać się do przełączników od przeciwmgielnych :D

Dziś latałem po mieście w celu wymiany kpl żarówek od całego kokpitu (przycisków, climatronik itd)

Znalazłem zamienniki ale nie mogę dostać jednej żaróweczki - od przełącznika wysokości świateł. Ona jest w takim prostokątnym "stelażu".
Pomyślałem i kupiłem zwykłą żarówkę z wąsami ocynkowanymi (taka do wlutowania w płytkę) . Zawinąłem wąsy jak były i nie działa. Teraz szukam gdzie mogę dostać oryginalną żarówkę (w ASO nie mają jej w programie - jest tylko cały przełącznik) albo niech mi ktoś powie czy to tylko kwestia braku dobrego styku? Bo już nie mam pomysłów

Hugo - 31-01-2015, 21:06

gms napisał/a:
Złamałem tylko jeden uchwyt (górny) od kratki gdzie trzeba dostać się do przełączników od przeciwmgielnych
Nie ma się czym martwić, kratka trzyma się równie dobrze bez niego. Bardzo często się łamie, jest strasznie uparty i zawsze trzyma jako ostatni :wink:
gms napisał/a:
czy to tylko kwestia braku dobrego styku?
Dokładnie tak. Któryś wąs nie dotyka do blaszki. Spróbuj nawinąć jeszcze raz i przy okazji sprawdź czy żaróweczka nie jest czasem spalona (nowa też może być).
gms - 01-02-2015, 13:14

Zapomniałem dodać ze bez tego zaczepu trzyma się jak piszesz -elegancko.
Bede dzialac w wolnej chwili bo dojście latwe. Dam znać jak coś wymysle ;)

[ Dodano: 02-02-2015, 16:18 ]
Proszę o pomoc w złożeniu przełącznika regulacji wysokości świateł mijania.

Rozebrałem przełącznik w celu wymiany żarówki. Niestety nie mogę dojść czemu nie działa podświetlenie. Złożyłem przełącznik bez żarówki i nie działa regulacja.

Ma ktoś rozpiskę jaki styk z jakim powienien być "zamknięty" na danej wartości wysokości światła?

drexvs - 16-02-2015, 11:37

Czy ma ktoś w galu zrobione czerwone podświetlenie ? Chodzi mi o przyciski climatronika, przeciwmgłowe, popielniczka itp.
Posiadam radio które ma czerwone przyciski a sam wyświetlacz jest biały i nie wiem jak ugryź temat, aby jakoś się to komponowało :/

carbon11 - 16-02-2015, 19:57

drexvs napisał/a:
Czy ma ktoś w galu zrobione czerwone podświetlenie ? Chodzi mi o przyciski climatronika, przeciwmgłowe, popielniczka itp.
Posiadam radio które ma czerwone przyciski a sam wyświetlacz jest biały i nie wiem jak ugryź temat, aby jakoś się to komponowało :/

Ja takie posiadam właśnie ze względu na radio i wskazówki od HC :mrgreen:

drexvs - 16-02-2015, 21:03

Wrzuć zdjecie ! Proszę cie.
carbon11 - 16-02-2015, 22:37

drexvs - 17-02-2015, 13:27

Zdjęcie nie chodzi ;/
carbon11 - 18-02-2015, 08:25

już nie pamiętam który link się kopiuje :mrgreen: a teraz ?