[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
sveno - 06-10-2014, 22:01
jAZZMAN napisał/a: | na którym przewodzie krańcówki pojawia się +12V po wyciśnięciu jej (otworzeniu drzwi) | oszczędzę szukania i powiem, że na żadnym. Do krańcówki drzwi idą 2 kable, krańcówka zwiera je obydwa do masy. Jeden kabel zapala lampkę pod lusterkiem, a drugi światełko w drzwiach/tylnym słupku, zależy które drzwi.
jAZZMAN - 07-10-2014, 09:47
sveno, Dziękuję za sprostowanie
2pac - 16-11-2014, 17:24
A tu jaka żarówka siedzi? Nie widziałem jej w wykazie.
Hugo - 16-11-2014, 18:06
2pac napisał/a: | A tu jaka żarówka siedzi? | W5W.
2pac - 24-11-2014, 06:38
Hugo napisał/a: | 2pac napisał/a: | A tu jaka żarówka siedzi? | W5W. |
dzięki - przydało się , akurat będąc w Tesco (w sobotę spiesząc się - a miałem mieć demontowane boczki) i nie mogąc to sprawdzić była mi potrzebna informacja
jAZZMAN - 24-11-2014, 15:02
Polecam wsadzić w to miejsce "coś" ledowego, u mnie wygrzane są gniazda mocowania oprawki żarówki i ona "dyndała" w tym kloszu przypalając wszystko do okoła.
Problem pojawiał się za każdym razem, gdy drzwi były dłużnej otwarte.
gms - 31-01-2015, 15:35
WItam,
instrukcja bardzo pomocna. Złamałem tylko jeden uchwyt (górny) od kratki gdzie trzeba dostać się do przełączników od przeciwmgielnych
Dziś latałem po mieście w celu wymiany kpl żarówek od całego kokpitu (przycisków, climatronik itd)
Znalazłem zamienniki ale nie mogę dostać jednej żaróweczki - od przełącznika wysokości świateł. Ona jest w takim prostokątnym "stelażu".
Pomyślałem i kupiłem zwykłą żarówkę z wąsami ocynkowanymi (taka do wlutowania w płytkę) . Zawinąłem wąsy jak były i nie działa. Teraz szukam gdzie mogę dostać oryginalną żarówkę (w ASO nie mają jej w programie - jest tylko cały przełącznik) albo niech mi ktoś powie czy to tylko kwestia braku dobrego styku? Bo już nie mam pomysłów
Hugo - 31-01-2015, 21:06
gms napisał/a: | Złamałem tylko jeden uchwyt (górny) od kratki gdzie trzeba dostać się do przełączników od przeciwmgielnych | Nie ma się czym martwić, kratka trzyma się równie dobrze bez niego. Bardzo często się łamie, jest strasznie uparty i zawsze trzyma jako ostatni gms napisał/a: | czy to tylko kwestia braku dobrego styku? | Dokładnie tak. Któryś wąs nie dotyka do blaszki. Spróbuj nawinąć jeszcze raz i przy okazji sprawdź czy żaróweczka nie jest czasem spalona (nowa też może być).
gms - 01-02-2015, 13:14
Zapomniałem dodać ze bez tego zaczepu trzyma się jak piszesz -elegancko.
Bede dzialac w wolnej chwili bo dojście latwe. Dam znać jak coś wymysle
[ Dodano: 02-02-2015, 16:18 ]
Proszę o pomoc w złożeniu przełącznika regulacji wysokości świateł mijania.
Rozebrałem przełącznik w celu wymiany żarówki. Niestety nie mogę dojść czemu nie działa podświetlenie. Złożyłem przełącznik bez żarówki i nie działa regulacja.
Ma ktoś rozpiskę jaki styk z jakim powienien być "zamknięty" na danej wartości wysokości światła?
drexvs - 16-02-2015, 11:37
Czy ma ktoś w galu zrobione czerwone podświetlenie ? Chodzi mi o przyciski climatronika, przeciwmgłowe, popielniczka itp.
Posiadam radio które ma czerwone przyciski a sam wyświetlacz jest biały i nie wiem jak ugryź temat, aby jakoś się to komponowało :/
carbon11 - 16-02-2015, 19:57
drexvs napisał/a: | Czy ma ktoś w galu zrobione czerwone podświetlenie ? Chodzi mi o przyciski climatronika, przeciwmgłowe, popielniczka itp.
Posiadam radio które ma czerwone przyciski a sam wyświetlacz jest biały i nie wiem jak ugryź temat, aby jakoś się to komponowało :/ |
Ja takie posiadam właśnie ze względu na radio i wskazówki od HC
drexvs - 16-02-2015, 21:03
Wrzuć zdjecie ! Proszę cie.
carbon11 - 16-02-2015, 22:37
drexvs - 17-02-2015, 13:27
Zdjęcie nie chodzi ;/
carbon11 - 18-02-2015, 08:25
już nie pamiętam który link się kopiuje a teraz ?
|
|
|