To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

wanmic1 - 15-02-2016, 19:06

Ok, dzięki za informację. Postaram się to jakoś załatwić.

Pozdrawiam, Michał

Iluzjonist4 - 15-02-2016, 22:26

Up. Mówiłem , że na taśmę 3M dwustronną te listwy jak i inne dodatki.
Ja natomiast mam inne pytanie czy i jakie (przykłady) cat backi pasują do lancera sb? Tutaj niby gość ma, ale coś ciężko znaleźć źródło czy to nie ulter tłumik.
https://youtu.be/qmAtciX5lhQ

lurek - 16-02-2016, 12:38

co do progów, to można też zamontować na klej do szyb 8)
Tomek92 - 04-03-2016, 23:50

Witam wszystkich :) Chciałem zapytać fachowców o opinie. Przymierzam się do kupna spoilera na klapę do lancera. Znalazłem 2 modele i mam pewien dylemat. Który wg was pasuje bardziej ? Wykonane są podobno z ABS'u, nie z włókna szklanego. Poniżej zdjęcia.
1

Drugi ma tak jakby inną podstawe?

marcink - 05-03-2016, 17:54

Tomek92, ma się podobać przedewszystkim tobie ;)
Ja mam taki jak ten pierwszy, oryginalny od MMC, lakierowany i jestem zadowolony z jego jakości - trzyma się klapy pewnie, przy 170-180 (na niemieckiej autostradzie oczywiście) nie zmienia kształtu.
Tutaj jest pokazany sposób jego montażu: http://youtu.be/qfZJujPQGKc

Może odbijać światło w ostrym słońcu, ale mnie to nie przeszkadza (przyciemnione szyby tylne).
Jest na takiej wysokości, że przy moim średnim wzroście znajduje się w lusterku wstecznym na wysokości świateł dostawczaka, dzięku czemu te mnie nie oślepiają jadąc tuż za mną.
Przy bardzo osolonej tylnej klapie nie muszę zbierać soli z jej krawędzi przy każdym jej otwieraniu - mogę sobie pomóc chwytając za spoiler (który praktycznie się nie brudzi).

czasem przy dojeździe do świateł ze strzałką nie widzę czy gość za mną ma włączony kierunek, jeśli jest już bliżej (staram się nie blokować prawoskrętu gdy zamierzam jechać prosto). jak nie wrzucisz koerunku za wczasu, to niestety nie odczytam twoich zamiarów i będziemy stali oboje..

Jego kształt prawdopodobnie przypomina symbol, który ewidentnie ma jakieś pejoratywne znaczenie w języku koreańskim, pewnie coś o matce, bo sporo matizów i lanosów wyzywa mnie na pojedynek spod świateł..

Pierwszy wzór występuje w niektórych wersjach jako standardowe wyposażenie, w europie, poza wersją ralliart, jest dostępny jako akcesorium na zamówienie.

Drugi wzór występuje tylko w evolution. http://www.forcegt.com/ca...r-evolution-10/
Nie wiem czy jego montaż przy naszych silnikach nie byłby profanacją ;)

Tomek92 - 06-03-2016, 14:31

Dzięki wielkie za odpowiedź :) Myślę że zdecyduję się faktycznie na ten pierwszy. Zastanawia mnie tylko jakość tego zamiennika. Gdzieś na forum czytałem że spoilery z abs'u wyglądają znacznie lepiej niż te z włókna. Chciałem was zapytać o jeszcze jedną nurtującą mnie sprawę. Nie wiecie może czy klamki zewnętrzne w lancerze da sie ściągnąć bez rozbierania boczków drzwi ? Chciałem klamki pomalować na biało tylko nie wiem jak się do tego zabrać :?
megauchuch - 29-03-2016, 23:53

wiewioor napisał/a:
Taki o to "tuning" wpadł do wozu a mianowicie pomalowałem koła na ciemny kolor:

Obrazek

Obrazek

Wiewior jak pomalowałeś dekielki?

Pod kolor felg? czy zostawiłeś srebrne?

wiewioor - 27-04-2016, 17:27

Dekielki poszły również w kolor felg. Jak byłby malowane ? Tak samo jak same alu czyli baza + bezbarwny z tym że na dekiel poszedł jeszcze podkład do plastików.
robertrz - 30-04-2016, 21:18

Chłopaki chciałbym zmienić wydech w sportbacku ale tez dokupić jakiś dyfuzor czy spojler pod zderzak bo naprawde głupio wyglada jak widać te bebechy ma ktoś jakieś fotki swojego lancerka sportback??? i Lampy tylne czytałem że nie można dostać żadnych innych. Szkoda bo widziałem gdzieś w necie ledowe po prostu rewelacja ale to nie na polskich stronach i nie do kupienia :(
rolnikon - 01-05-2016, 02:10

robertrz, wystarczy że pomalujesz tą puchę na czarno i już całkowicie inne auto, z tego co pamiętam z dyfuzorem jest trochę zabawy
robertrz - 01-05-2016, 10:19

Patrzyłem też na wydechy Ulter ten podwójny ale w zderzaku jest jedne delikatne wycięcie pod rurkę i nie wiem czy to nie będzie tak chamsko wyglądać. Jak macie powysyłajcie mi fotki waszych samochodów chodzi mi o tył. Musze coś z tym zrobić. Przód taki piękny agresywny a tył płakać mi się chce że tak to odwalili. PS gdzie znajdę w samochodzie nr. lakieru muszę kupić puszeczkę i porobić zaprawki po tych odpryskach
Iluzjonist4 - 01-05-2016, 14:55

Dyfuzor tylny możesz kupić koszt w aso ok 1600zł. Zamienników brak jak szukałem. Któryś z użytkowników niedawno wstawił u siebie 2x podwójnego wydechu, nie pamiętam czy miał wycięcie w dyfuzorze czy jak.
Tyku może podesłać Tobie fotki jak wygląda dyfuzor bo ma u siebie.
Co do tłumika ja u siebie planuję go pomalować na czarno i faktycznie nie rzuca się w oczy. Chciałem wymienić tłumik na ulterowski, ale w sumie teraz rozmyśliłem się. Kupię jedynie jakąś ozdobną końcówkę, aby to "jakoś" wyglądało, póki co nie ma nic.

robertrz - 01-05-2016, 20:37

no właśnie lipa że nic nie ma. a w aso te ceny daj spokój nie na moją keszeń. A na czarno jak będziesz malował to zwykłą farbą puszka czarny mat. czy jakaś do wydechów jest specjalna(żeby nie odpadła pod wpływem ciepła)
brylekVFR - 01-05-2016, 22:05

Sam sobie odpowiedziałeś z tą farbą :mrgreen:
Dyfuzory tak na szybko:
http://allegro.pl/zderzak...5086552132.html
http://allegro.pl/mitsubi...6070427172.html
Wystarczy poszukać

.swat. - 04-05-2016, 10:36

brylekVFR napisał/a:

Dyfuzory tak na szybko:.....
Wystarczy poszukać
Akurat te to nie do końca. Trzeba uważać, w jednym z ogłoszeń sprzedający wprowadza w błąd. Jeśli dyfuzor do Sportbacka -to nie do Evo czy Ralliarta. Oryginalny podwójny wydech od Ralliarta czy Evo X ma inny- węższy, rozstaw rur, niż te produkowane przez Ultera ( ten ma rozstaw 1065mm). Nie można stosować dyfuzorów Ultera do Ralliarta czy Evo, bo nie pasują. Ten dedykowany do Sportbacka pasuje idealnie pod Ultera. Jeśli chce się podwójny trzeba delikatnie wyciąć w plastiku. Jeżeli zrobi się to dokładnie będzie jak fabryczny, nic nie widać.

robertrz napisał/a:
Jak macie powysyłajcie mi fotki waszych samochodów chodzi mi o tył. Musze coś z tym zrobić.

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30