To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 25-11-2013, 09:40

ANDREW napisał/a:
nigdy więcej Monroe
Kiedyś kupiłem do Sporta na tył właśnie Monroe. Od początku jechało się fatalnie, po ich demontażu okazało się, że są szmelc. Zachowywały się gorzej niż kilkunastoletnie oryginały Kayaba.
ANDREW napisał/a:
Hugo u mnie na nierównościach większych też "brzdęka" więc chyba będzie to samo co u Ciebie.
U mnie na nierównościach nic nie "brzdękało". Tylko podczas kręcenia kierownicą na postoju i podczas ruszania z miejsca. Przyczyn może być mnóstwo...
Owczar - 25-11-2013, 09:58

Mój na monroe z tyłu śmiga tak samo jak na nowych KYB. A KYB po trzech latach powiedziały dość- czyli po ok 40kkm. Jak dla mnie porażka.
Hugo - 25-11-2013, 10:54

Zraziłem się do Monroe, następne jeśli nie Kayaby to będą Bilsteiny.
robertdg - 25-11-2013, 12:27

ANDREW napisał/a:
Hugo u mnie na nierównościach większych też "brzdęka" więc chyba będzie to samo co u Ciebie.
Albo pęknięta spręzyna
Hugo - 25-11-2013, 13:29

robertdg napisał/a:
Albo pęknięta spręzyna
Dokładnie, pomyślałem o tym samym, ale dopiero po napisaniu postu :wink:
fj_mike - 25-11-2013, 21:29

Hugo, nic nie stoi na przeszkodzie aby przełożyć nivo ;)
Różnica między nivo do sedana i kombi jest tylko w sprężynach.
Sam amortyzator jest taki sam.
Po przełożeniu, sedan wypnie się tyłem.

Hugo - 25-11-2013, 22:07

fj_mike napisał/a:
Po przełożeniu, sedan wypnie się tyłem
No i tego się boję czy nie będzie tak wysoko, ze aż koła staną w pozytywie i będzie ciąć opony. Niby można zamontować i sprawdzić, ale trochę szkoda czasu na takie próby...
fj_mike - 25-11-2013, 22:08

Hugo, na pewno będzie za wysoko.
Hugo - 26-11-2013, 12:01

:? No i z moich planów nici. Dzięki, że napisałeś zanim się za to zabrałem.

Cholerka chciałem jeszcze przed zimą wymienić kopułkę aparatu zapłonowego i palec no i nigdzie nie ma. Pytałem w sklepie motoryzacyjnym u mnie w mieście, gdzie zamawiam zawsze części no i dupa. Dowiedziałem się, że z zamienników jest tylko kopułka Blueprint, a stany magazynowe obecnie wszędzie na 0. Cena 90 zł. Palce są dostępnie od ręki w kilku hurtowniach. Rano na zimnym silniku (im zimniej tym bardziej to czuć) auto podczas pierwszego przyśpieszania jedzie pulsacyjnie (jedzie, zwalnia, jedzie, zwalnia tylko na pierwszych dwóch biegach), jak wskoczy 3 bieg już nie czuć. Dzisiaj rano miałem zamarznięte szyby, więc po odpaleniu silnika ok. 2 minuty postałem aż wycieraczki oczyściły szybę i podczas przyśpieszania jechał idealnie płynnie. Ciekawe... Świece sprawdzałem na głowicy tej z przodu, są jak nowe, kolor idealny. Przewody wysokiego napięcia sprawdzone, jeszcze oryginalne YAZAKI 2001, ale zero iskrzenia. Pozostaje kopułka i palec.
Jak sprawdzałem ich stan wczesną wiosną tego roku to grafit na środku kopułki był zacięty, a styk palca ukruszony w 50% :P

Fragu - 26-11-2013, 12:09

Hugo, nie masz gdzies dostepu to IC ? Jak patrze to po moich znizkach kopulka jakies 180zl YEC, palec FACET z 20zł.
Tomek - 26-11-2013, 12:35

Hugo, na allegro masz i BP i oryginał
Hugo - 26-11-2013, 13:22

Fragu napisał/a:
kopulka jakies 180zl YEC
Drogo. Wolałbym już dołożyć 70 zł i mieć oryginał Mitsu.
tomek84 napisał/a:
Hugo, na allegro masz i BP i oryginał
Tak, tylko idzie kupić taniej :wink:
Tomek - 26-11-2013, 13:24

Hugo napisał/a:
Tak, tylko idzie kupić taniej :wink:

no to czekaj aż ci tani uzupełnią magazyny, a jak padnie w między czasie to rowerem
bez przesady 20-30 zł to nie majątek

Rafal_Szczecin - 26-11-2013, 13:35

z tego co sie orientuje YEC to tylko naklejka, na oryginalnym opakowaniu MMC, w srodku rowniez jest produkt OE

yec dostepny w IC . w calej polsce zostalo 11 szt

po 1 szt w :

Warszawie
Łodzi
Myslowicach
Wroclawiu
Kielcach
Krakowie
Lublinie
Radomie
Szczecinie

oraz 2 szt w Komornikach

Hugo - 26-11-2013, 14:03

Rafal_Szczecin napisał/a:
z tego co sie orientuje YEC to tylko naklejka, na oryginalnym opakowaniu MMC, w srodku rowniez jest produkt OE
Faktycznie tak jest: http://www.motointegrator...lonu-yec-k15017
Mamy zniżki w IC?