Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Hugo - 25-11-2013, 09:40
ANDREW napisał/a: | nigdy więcej Monroe | Kiedyś kupiłem do Sporta na tył właśnie Monroe. Od początku jechało się fatalnie, po ich demontażu okazało się, że są szmelc. Zachowywały się gorzej niż kilkunastoletnie oryginały Kayaba. ANDREW napisał/a: | Hugo u mnie na nierównościach większych też "brzdęka" więc chyba będzie to samo co u Ciebie. | U mnie na nierównościach nic nie "brzdękało". Tylko podczas kręcenia kierownicą na postoju i podczas ruszania z miejsca. Przyczyn może być mnóstwo...
Owczar - 25-11-2013, 09:58
Mój na monroe z tyłu śmiga tak samo jak na nowych KYB. A KYB po trzech latach powiedziały dość- czyli po ok 40kkm. Jak dla mnie porażka.
Hugo - 25-11-2013, 10:54
Zraziłem się do Monroe, następne jeśli nie Kayaby to będą Bilsteiny.
robertdg - 25-11-2013, 12:27
ANDREW napisał/a: | Hugo u mnie na nierównościach większych też "brzdęka" więc chyba będzie to samo co u Ciebie. | Albo pęknięta spręzyna
Hugo - 25-11-2013, 13:29
robertdg napisał/a: | Albo pęknięta spręzyna | Dokładnie, pomyślałem o tym samym, ale dopiero po napisaniu postu
fj_mike - 25-11-2013, 21:29
Hugo, nic nie stoi na przeszkodzie aby przełożyć nivo
Różnica między nivo do sedana i kombi jest tylko w sprężynach.
Sam amortyzator jest taki sam.
Po przełożeniu, sedan wypnie się tyłem.
Hugo - 25-11-2013, 22:07
fj_mike napisał/a: | Po przełożeniu, sedan wypnie się tyłem | No i tego się boję czy nie będzie tak wysoko, ze aż koła staną w pozytywie i będzie ciąć opony. Niby można zamontować i sprawdzić, ale trochę szkoda czasu na takie próby...
fj_mike - 25-11-2013, 22:08
Hugo, na pewno będzie za wysoko.
Hugo - 26-11-2013, 12:01
No i z moich planów nici. Dzięki, że napisałeś zanim się za to zabrałem.
Cholerka chciałem jeszcze przed zimą wymienić kopułkę aparatu zapłonowego i palec no i nigdzie nie ma. Pytałem w sklepie motoryzacyjnym u mnie w mieście, gdzie zamawiam zawsze części no i dupa. Dowiedziałem się, że z zamienników jest tylko kopułka Blueprint, a stany magazynowe obecnie wszędzie na 0. Cena 90 zł. Palce są dostępnie od ręki w kilku hurtowniach. Rano na zimnym silniku (im zimniej tym bardziej to czuć) auto podczas pierwszego przyśpieszania jedzie pulsacyjnie (jedzie, zwalnia, jedzie, zwalnia tylko na pierwszych dwóch biegach), jak wskoczy 3 bieg już nie czuć. Dzisiaj rano miałem zamarznięte szyby, więc po odpaleniu silnika ok. 2 minuty postałem aż wycieraczki oczyściły szybę i podczas przyśpieszania jechał idealnie płynnie. Ciekawe... Świece sprawdzałem na głowicy tej z przodu, są jak nowe, kolor idealny. Przewody wysokiego napięcia sprawdzone, jeszcze oryginalne YAZAKI 2001, ale zero iskrzenia. Pozostaje kopułka i palec.
Jak sprawdzałem ich stan wczesną wiosną tego roku to grafit na środku kopułki był zacięty, a styk palca ukruszony w 50%
Fragu - 26-11-2013, 12:09
Hugo, nie masz gdzies dostepu to IC ? Jak patrze to po moich znizkach kopulka jakies 180zl YEC, palec FACET z 20zł.
Tomek - 26-11-2013, 12:35
Hugo, na allegro masz i BP i oryginał
Hugo - 26-11-2013, 13:22
Fragu napisał/a: | kopulka jakies 180zl YEC | Drogo. Wolałbym już dołożyć 70 zł i mieć oryginał Mitsu. tomek84 napisał/a: | Hugo, na allegro masz i BP i oryginał | Tak, tylko idzie kupić taniej
Tomek - 26-11-2013, 13:24
Hugo napisał/a: | Tak, tylko idzie kupić taniej |
no to czekaj aż ci tani uzupełnią magazyny, a jak padnie w między czasie to rowerem
bez przesady 20-30 zł to nie majątek
Rafal_Szczecin - 26-11-2013, 13:35
z tego co sie orientuje YEC to tylko naklejka, na oryginalnym opakowaniu MMC, w srodku rowniez jest produkt OE
yec dostepny w IC . w calej polsce zostalo 11 szt
po 1 szt w :
Warszawie
Łodzi
Myslowicach
Wroclawiu
Kielcach
Krakowie
Lublinie
Radomie
Szczecinie
oraz 2 szt w Komornikach
Hugo - 26-11-2013, 14:03
Rafal_Szczecin napisał/a: | z tego co sie orientuje YEC to tylko naklejka, na oryginalnym opakowaniu MMC, w srodku rowniez jest produkt OE | Faktycznie tak jest: http://www.motointegrator...lonu-yec-k15017
Mamy zniżki w IC?
|
|
|