Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
mjsystem - 30-07-2015, 15:29
mkm napisał/a: | Jest też opcja, że żarówka była krzywo założona i "przypiekła" górę - tak jak tu: | Fakt. Bardziej myślałem o żarówce 100/100W Bo takie też były kiedyś pomysły
Bizi78 - 30-07-2015, 20:09
Lampa nie była na 100% rozklejana.
Czy żarówka była krzywo założona, raczej też nie bo stało się to już po zakupie a wymieniałem tylko raz żarówki.
Co do żarówek +1000% to już napisałem, że nie używam .
Bizi78 - 09-09-2015, 10:20
W sobotę została przeprowadzona obdukcja podwozia w Żabie u fachowca na wiosce.
Roboty podobno na tydzień i koszt około 1000zł, jeśli nic dodatkowo nie dojdzie .
Trzeba zdemontować: wydech, zbiornik paliwa, przewody paliwowe i hamulcowe całe zawieszenie tylne, zderzak.
Fachowiec twierdzi, że albo robi dobrze albo wcale, nie zależy mu na złych opiniach .
Takie podejście mi się podoba .
Teraz tylko czekam na termin, albo zrobi w październiku albo dopiero po nowym roku.
Hugo - 09-09-2015, 11:35
Bizi78 napisał/a: | Fachowiec twierdzi, że albo robi dobrze albo wcale | Super, oby nie bylo tak, że tylko ładnie mówi Pytałeś jakich środków używa? Bizi78 napisał/a: | Teraz tylko czekam na termin, albo zrobi w październiku albo dopiero po nowym roku | A ja bym zarezerwował termin na wiosnę/lato przyszłego roku, przez jedną zimę od razu nie przegnije...
Bizi78 - 09-09-2015, 11:57
Hugo napisał/a: | Pytałeś jakich środków używa? |
Nie do końca, bo wyrwałem gościa z lakierni i miał mało czasu na dyskusje i oględziny .
Coś napomknął o podkładzie antykorozyjnym śnieżki unikor, całego procesu technologicznego nie omawialiśmy .
Hugo napisał/a: | A ja bym zarezerwował termin na wiosnę/lato przyszłego roku, przez jedną zimę od razu nie przegnije... |
Ale w lutym na przeglądzie diagnosta znowu będzie psioczył .
Chcę to zrobić póki mam kasę i nic innego nie wypadło (tfu tfu) .
Mam tylko nadzieję, że pogoda w październiku będzie łaskawa.
mjsystem - 09-09-2015, 17:00
Bizi78 napisał/a: | Chcę to zrobić póki mam kasę | Kurczę, Rafał, nie przepij
Bizi78 - 09-09-2015, 17:48
Najgorsze jest to, że okazja do przepicia pod koniec września a robota prawdopodobnie dopiero w październiku .
Dzisiaj zamówiłem gumy drążka stabilizatora przód w ASO 24zł/szt, miałem jeszcze zamówić bardziej potrzebne na tył ale cena mnie odstraszyła 84,00zł/szt .
Na allegro ktoś mnie wyprzedził i wyrwał ori na tył po 12zł, została tylko jedna .
Tak tylko dodam, że ta sama guma kosztująca u nas 84zł poza kontynentem kosztuje 5,88$ czyli około 22,50zł .
Bizi78 - 11-09-2015, 21:18
Gumy drążka stabilizatora przód odebrane i lekki szok, Made In Poland .
Zawsze części OE które kupowałem były: France, Germany lub Japan .
Teraz pozostaje czekać do końca miesiąca na tylne ori po 35zł/szt poza ASO .
Bizi78 - 04-10-2015, 16:37
Nadal czekam na gumy tylnego stabilizatora, trzeba chyba jakiegoś maila skrobnąć do sprzedawcy .
Po problemie z wrzucaniem biegu 1 i R została wymieniona tulejka wybieraka (ta na końcu lewarka) i problem znikł .
Trzeba pomyśleć i dorobić z brązu na poczet przyszłej wymiany.
Na dniach muszę się skontaktować z fachowcem, który ma mi robić podwozie czy znajdzie w tym miesiącu czas .
mjsystem - 07-10-2015, 13:00
Bizi78 napisał/a: | Na dniach muszę się skontaktować z fachowcem, który ma mi robić podwozie czy znajdzie w tym miesiącu czas | No i?
Bizi78 - 07-10-2015, 16:08
mjsystem napisał/a: | No i? |
Mam dzwonić po 15 bo fachowiec zarobiony .
Bizi78 - 19-10-2015, 18:02
Dzisiaj w końcu przyszły gumy stabilizatora tył .
Uaktywnił się problem z lewą nową, używaną przednią lampą, zaczęła parować .
Trzeba będzie na wiosnę wyrwać oko Żabie .
Prawdopodobnie trzeba będzie rozkleić i ponownie skleić.
Jakieś propozycje co do kleju takiego jak był stosowany w oryginale.
Termin co do roboty podwozia ustalony na pierwszy tydzień listopada .
Trochę późno ale patrząc na pogodę to ma być jeszcze powyżej 12°C, dodatkowo garaż ogrzewany.
mjsystem - 19-10-2015, 19:17
No niby późno... Ale jak mówią; lepiej późno, niż wcale Trzymam kciuki.
Ale dlaczego lampa paruje? Dziwne....
Bizi78 - 19-10-2015, 20:17
mjsystem napisał/a: | Ale dlaczego lampa paruje? Dziwne.... |
Nie mam pojęcia ale pewnie jest jakaś nieszczelność .
Najlepiej będzie ją zdemontować i sprawdzić.
Na początek jeszcze sprawdzę dekiel z uszczelką od żarówek, może go kiepsko dokręciłem .
mjsystem - 19-10-2015, 20:22
Tak czy inaczej, przykra sprawa, to jednak sprawa bezpieczeństwa
|
|
|