To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3

Drzemacz - 27-11-2012, 11:26

Co tu dużo mówić ...
Kozacka Czarna Pantera :wink:

Anonymous - 27-11-2012, 20:14

piękne GTO, ale zmień felgi bo ni jak nie pasują ...
TommiCrazy - 28-11-2012, 01:26

no jakies JDM pewnie kupie, cos ala JDM Rota Drift z GTR, taki wzorek zawsze mi najbardziej sie podobal.. ale puki co nie teraz pojezdze na tych co sa
Serek - 30-11-2012, 15:13

zapytam raz jeszcze - trafiłeś z ogłoszenia czy na aukcji ?
TommiCrazy - 30-11-2012, 21:14

ogloszenie, nic nie licytyowalem
TommiCrazy - 13-02-2013, 15:04

mam takie pytanko czysto techniczne, gdyz nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z mlodszymi autami ktore maja imobilizer, tylko same starocie bez tego ustrojstwa, jak w polsce sobie poradzic jesli ma sie tylko jednek kluczyk i np zaginie... co wtedy sie robi?? i ile to kosztuje
pamar - 13-02-2013, 15:38

Tomku, jedziesz do dobrego punktu gdzie dorabiają kluczyki, oni odczytują jaki jest model imo w środku i dorabiają :) Koszt z tego co pamiętam, to w zależności od imo od 250zł w górę.
m6riano - 13-02-2013, 15:57

Możesz też nowe ECU z IMO+kluczyki ale to droższa zabawa i bardziej pracochłonna..;-)
Jogurt - 13-02-2013, 22:14

TommiCrazy, teraz dopiero doczytałem że 3kgt masz. gratki z zakupu ale:
a) zabieraj się za gala i stariona a nie kasę na dupowozy wydajesz :P
a) zmień te ochydne felgi jak już go masz :)

Owczar - 13-02-2013, 22:18

TommiCrazy napisał/a:
mam takie pytanko czysto techniczne, gdyz nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z mlodszymi autami ktore maja imobilizer, tylko same starocie bez tego ustrojstwa, jak w polsce sobie poradzic jesli ma sie tylko jednek kluczyk i np zaginie... co wtedy sie robi?? i ile to kosztuje

Łatwiej jest dorobić teraz póki masz niż potem. Później nie jest kolorowo i z tego co wiem, to mało kto potrafi temu zaradzić. Przeważnie kończy się kastracją immo jeśli jest taka możliwość.

TommiCrazy - 14-02-2013, 10:35

zmienie felgi zmienie :) panie Jogurt :) puki co mam pare innych wydatkow :) a co do imobbilizera to kwestia suzuki swifta w polsce nalezacego moich rodzicow, przywieziony chyba z holandii jakis czas temu, ale byl z jednym kluczykiem , wiec chcieli dorobic na "wszelki" wypadek.

a co do galanta i stariona, to swoja droga , przygnebiajacy jest ten fakt ze te auta sa w polsce bezczynne a ja "kariere" moge robic wlasnie w angli ... normalnie spac ostatnio niemoglem

TommiCrazy - 15-02-2013, 18:55

jogurt, a ty nie mowiles ze planowales sie wybrac do niemiec na zlot mitsubishi w tym roku??? pamietesz kiedy to mial byc i gdzie dokladnei w niemczech?? musze sobie wolne na to zarezerwowac, i zobacz czy ew przyjade tam starionem z polski czy gto z uk
Jogurt - 15-02-2013, 20:23

TommiCrazy, napewno nie mówiłem bo się nie wybieram. tu masz temat o elbe: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=76171
TommiCrazy - 10-04-2015, 21:18

po praktycznie 2 latach postoju nieruchomo, starion zostal wyciagniety z czelusci , i wkoncu trzeba zrobic z nim porzadek.

Pytanko .. czy silnik stariona 4g63T SOHC , moze byc odbudowany na czesciach z silnika DOHC np z wczesnych evo/eclipse?
czy tloki i korby ktore dedykowane sa dla mlodszych 16V moga byc bez problemu uzyte w 8V?
(pytam bo kiedys zakupilem nowki i dotej pory sa w pudelku, tylko kwestia tereaz czy niezrobilem zbednego zakupu)
Auto jest obecnie u kolegi MIKERA na slasku, i tam zostanie jeszcze przez jakis czas.
czy ktos osobiscie mial wglad w roznice tych dwu generacji dwulitrowek?

rosomak1983 - 11-04-2015, 11:30

TommiCrazy napisał/a:
Pytanko .. czy silnik stariona 4g63T SOHC , moze byc odbudowany na czesciach z silnika DOHC np z wczesnych evo/eclipse?

Z eclipse 1G 89-92 jest szansa sa to 6 bolty, mozliwe ze wał i panewki badz nawet korby beda pasowac. Ale tłoki raczej nie, inne wciecia na zawory kształt góry tłoka, chyba nie ma sensu wsadzac na głowice SOHC tłoki z DOHC bo tłoki z 4g63T SOHC z tego co pamietam sa wypukłe a DOHC turbo wklesłe. A z zadnego evo nie bedzie Ci nic pasowac. Wszystkie evo to 7 bolty inna konsrukcja silnika rozmiary wszystko inne w zasadzie. Chyba ze chcesz zrobic Frankensteina... ale to nie ma sensu.