To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

robertdg - 09-02-2019, 08:06

gulgulq napisał/a:
Skrzynie po 150 tyś. do remontu
Standard, tendencja od lat niezmienna :badgrin:
mkm napisał/a:
Po pierwsze musisz podbić wygląd czegoś co już wygląda dobrze.

Dobrze, w sensie poprawnie, na Mayhachu tak samo:
https://www.youtube.com/watch?v=H2burJu3Ock

joujoujou - 09-02-2019, 09:02

Doberek. :)

robertdg napisał/a:
tendencja od lat niezmienna
Co ciekawe, starsze skrzynie sypały się dużo częściej niż nowsze, co wynikało najprawdopodobniej z innej konstrukcji łożysk. No i oczywistą oczywistością jest to, że styl jazdy również ma niebagatelny wpływ na żywotność łożysk. 8)

No, ale tymczasem kawa. :D

mkm - 09-02-2019, 12:50

robertdg, a potem każdy chce "efekt Maybacha" na aucie po dwunastu właścicielach i czterech lakiernikach :roll:

Czasem jak ktoś dojrzał do "efektu lustra" lub lakiernik tak spartolił, że inaczej się nie da to uwielbiam porzeźbić w lakierze, tak aby uzyskać jak najmniej zniekształcone odbicie :mrgreen:

Krzyzak - 09-02-2019, 20:14

mkm napisał/a:
najlepszego deironizera na rynku... Iron-X
mam i ja, ale trzeba pamiętać, że litr koło stówy kosztuje - dla większości jest to zbyt wiele, szczególnie gdy się patrzy na spraje do felg za 15zł lub taniej
robertdg - 09-02-2019, 23:26

mkm napisał/a:
robertdg, a potem każdy chce "efekt Maybacha" na aucie po dwunastu właścicielach i czterech lakiernikach
Ależ ja pisze o funkiel nówkach, znajomy kupił od pierwszego własciciela po 2latach z opisana historia, ogladam to auto i mówie że spartolone to malowanie na kawałku formatu 20x40cm dopatrzylem sie 3 wtracen w lakierze - kolor bialy, pomijam efekt skóry pomaranczy, tak wyszlo z fabryki. super, jak widzisz i Maybacha trzeba wrzucic w korekte (auto z bagatela kase) :?
jacek11 - 10-02-2019, 00:03

robertdg, bo to może od Tadeusza było kupione :P :mrgreen: a tam różne rzeczy dziać się mogły :mrgreen:
joujoujou - 10-02-2019, 13:59

Dzień dobry i kawa dobra. :)
Marcino - 11-02-2019, 06:48

gulgulq napisał/a:
mkm napisał/a:
gulgulq, normalne 1.6 w benzynie. Skrzynia ok. Mnie się nie podoba zestopniowanie, ale matka nie narzeka :D
W porównaniu do poprzedniej poprawili znacząco właściwości jezdne - nowa się "nie przewraca" na zakrętach. Dużo gorsza jest jakość wykonania i niestety widać oszczędności.

U mnie w rodzinie były 2 tojki - Auris starszej generacji i Corolla, oba 1.4 diesel. Skrzynie po 150 tyś. do remontu :evil:

Kuzynka też miała problem ze sktzunią w Corolli..:)
A zeby było śmieszniej to wczoraj kolega mnie poprosił zebym dzić pojechał z nim do salonu Toyoty... rozważa wyoprzedażowego Aurisa TS Kombi 1.6 lub druga opcja to Seat Leon Kombi...

Krzyzak - 11-02-2019, 08:41

Marcino napisał/a:
problem ze sktzunią w Corolli
to są chyba te skrzynie składane w PL w Tychach? zła fama ciągnie się za każdym modelem, gdzie robili skrzynie w PL

Marcino napisał/a:
rozważa wyoprzedażowego Aurisa TS Kombi 1.6
ja zrezygnowałem w toyoty bo jak automat to tylko hybryda a w trasie hybryda się nie opłaca, szkoda mi było wywalać dodatkowe 30 tys. na baterie
poza tym toyota nie wygląda... no brzydka jest

Bizi78 - 11-02-2019, 09:24

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
jacek11 - 11-02-2019, 12:23

Bry :)
joujoujou - 11-02-2019, 14:02

Brybry. :)

Krzyzak napisał/a:
te skrzynie składane w PL w Tychach?
Ja miałem problem ze skrzyniami składanymi w Japonii.

Wymieniałem średnio raz w roku (używka/używka). W końcu się wkurzyłem, wysłałem szóstą skrzynię do Polski, gdzie wymienili łożyska na nówka funkiel, z aso toyoty a jakże i od tej pory zero problemów. Tyle że buda zardzewiała i się trzeba było maszyny pozbyć. A szkoda, bo nie do zdarcia była.

Marcino - 11-02-2019, 21:28

Krzyzak napisał/a:
zkoda mi było wywalać dodatkowe 30 tys. na baterie

NIby kiedy wydajesz tą kasę?
On nie chce automatu

Bizi78 - 12-02-2019, 05:24

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Hubeeert - 12-02-2019, 10:31

Dzień dobry :coffee2: