To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

Marcin-Krak - 13-05-2009, 11:50

Hubeeert napisał/a:
Czy jesteśmy w stacji TV?
Nie? Naprawdę?

Hubercie - to nie tylko TVN, to również inne stacje, to również prasa i internet.

Hubeeert - 13-05-2009, 12:04

Marcin-Krak napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Czy jesteśmy w stacji TV?
Nie? Naprawdę?

Hubercie - to nie tylko TVN, to również inne stacje, to również prasa i internet.

Jest to wulgaryzm. Twoje szczęście, że edytowałeś.
Ale indywidua w typie Wojewódzkiego nie będą wyznaczały dla mnie kanonów poprawności językowej i tego co jest a co nie jest wulgaryzmem.
TV pogardzam, gazetom nie wierzę a internet - :D jasne może jeszcze Forum Onet.pl? :finga:

Marcin-Krak - 13-05-2009, 12:17

Hubeeert napisał/a:
Ale indywidua w typie Wojewódzkiego nie będą wyznaczały dla mnie kanonów poprawności językowej i tego co jest a co nie jest wulgaryzmem.

Problem w tym, że to nie tylko przypadłość Twojego ziomka :wink:
A tak w temacie to:
Cytat:
Z*****y kiep
– Z****cie? To słowo jest obrzydliwe i pochodzi od paskudnego czasownika na „jot”. Dostaję gęsiej skórki! – krzyczy profesor Miodek. – I to już nawet nie o to chodzi, że mamy przyzwolenie społeczne na jego używanie i wszyscy wymawiają je z uśmiechem, jakby nie wiedzieli, od jakiego wyrazu pochodzi! To słowo jest tak obrzydliwe fonetycznie, że nawet gdyby znaczyło aksamitny, to bym go nienawidził! – profesor nie może się uspokoić. Będzie jeszcze bardziej poruszony, gdy się dowie, że studenci prof. Ewy Kołodziejek z Uniwersytetu Szczecińskiego powołują się na jego autorytet w sprawie przyjęcia za*****o do oficjalnego języka. – Dla mnie to ciągle jest wulgaryzm, choć studenci próbują mnie przekonać, że nawet prof. Miodek już to słowo zaakceptował. A ja wtedy cierpliwie tłumaczę, że to nieprawda – skarży się prof. Kołodziejek.

Newsweek 19/2009

Hubeeert napisał/a:
Jest to wulgaryzm. Twoje szczęście, że edytowałeś.

Przepraszam Ojcze Dyrektorze, biję się w piersi i obiecuję wpłacić coś na geotermię - jak tylko minie mi żal z powodu braku Euro w Krakowie :P

cns80 - 13-05-2009, 12:52

Marcin-Krak napisał/a:
Przepraszam Ojcze Dyrektorze, biję się w piersi i obiecuję wpłacić coś na geotermię - jak tylko minie mi żal z powodu braku Euro w Krakowie
Lepiej wpłać na to żeby hubertowy Mirage nie dymił :) Podać numer konta ?
rosomak1983 - 13-05-2009, 13:46

Grześku napisał/a:
bo osobie publicznej na stanowisku nie wypada używać słów niecenzuralnych.

Nie wypada ,nie wolno ,nie należy... Kto Ci to powiedział ??? :lol: :lol: :lol:

Fragu - 13-05-2009, 13:56

..że w Bydgoszczy zamontowali "interaktywny znak" przy szkolnym przejściu dla pieszych. Z daleka pokazuje ile się jedzie, jak za dużo to każe zwolnić, a jak się zwolni to wyskakuje "DZIĘKUJE". Teraz za przestrzeganie przepisów już dziękują, niedługo po lizaku każdy dostanie :rolleyes:
michalp - 13-05-2009, 19:44

kupiłem działkę tuż pod punktem IDEXU (skrzyżowanie dróg lotniczych UP851 i UL735, w pobliżu UP733). Teraz pozostaje tylko siedzieć na dachu z laptopem i patrzyć, co leci :)
Chooper - 13-05-2009, 20:11

michalp napisał/a:
kupiłem działkę tuż pod punktem IDEXU

ciekawe jaki masz tam ruch, bo mapa mówi, że w okolicy tłoczno nie jest ;)

koszmarek - 13-05-2009, 20:14

mnie zarażono :shock: niby Anime jeszcze nie widziałam, ale piosenka mnie powaliła. http://szymen.wrzuta.pl/a...ng_of_my_castle
Ja normalnie nie słucham tego gatunku, no ale zdarza się coś co potrafi wbić mnie w fotel :D

michalp - 13-05-2009, 21:00

Chooper napisał/a:
ciekawe jaki masz tam ruch, bo mapa mówi, że w okolicy tłoczno nie jest

nie jest najgorzej. Ostatnio zrobiłem fotkę trzech smug kondensacyjnych przecinających się prawie w jednym punkcie.

rosomak1983 - 13-05-2009, 21:43

koszmarek napisał/a:
ale piosenka mnie powaliła. http://szymen.wrzuta.pl/a...ng_of_my_castle
Ja normalnie nie słucham tego gatunku, no ale zdarza się coś co potrafi wbić mnie w fotel :D

koszmarek ten kawałek jest stary jak świat.... :roll: Ale jest swietny kojarzy mi sie ze starymi dobrymi czasami...

Grześku - 14-05-2009, 07:44

rosomak1983 napisał/a:
Nie wypada ,nie wolno ,nie należy... Kto Ci to powiedział ??? :lol: :lol: :lol:

rosomak1983, patrz podpis - kojarzysz :twisted:

tomusn - 14-05-2009, 09:02

koszmarek napisał/a:
mnie zarażono :shock: niby Anime jeszcze nie widziałam, ale piosenka mnie powaliła. http://szymen.wrzuta.pl/a...ng_of_my_castle

hehe
anime i piosenki z nich rzadzą , ja mam w telefonie kawałki z "Naruto" - taki Japan rock czy jakoś...
np telefon od Mitsumaniaka - Naruto Fighting Dreamers :D

Kibloo - 14-05-2009, 10:25

tomusn napisał/a:
taki Japan rock czy jakoś...
raczej J-POP, bo j-rock to zazwyczaj spiewają panowie poprzebierani za panie (tak sie w Nippon wyznacza rozdział międzygatunkowy), ale to co tam jest POP, u nas kwalifikują jako punk albo heavy...

ale muzyczka niczego sobie

pozdro

Maretzky85 - 14-05-2009, 11:28

rosomak1983 napisał/a:
koszmarek ten kawałek jest stary jak świat....

Ale to młode pokolenie jest i nie zna ;)
Tzn już zna, ciekawe czy jej się anime spodoba :P