To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT X

mjsystem - 19-12-2014, 12:35

Dawid, kurczę, współczuję... Trzymam kciuki.
inq napisał/a:
Przydałby się jeszcze ktoś znajomy w monitoringu miejskim...
Jednej rzeczy nie rozumiem - nikt tego mnie widział? Ludzie mają to w :butthead: :?: :?
Seichan - 19-12-2014, 13:14

Sławek, bo ludzie nie chcą mieś potem kłopotów.

Ja kiedyś widziałam z balkonu, jak gość parkując, przyrysował inny samochód, po czym szybko odjechał. Przejeżdżał akurat pod balkonem, na którym stałam, więc spisałam jego numery i jak szłam wsadzić kartkę z informacją za szybę, akurat szedł właściciel zarysowanego samochodu. Po jakimś czasie dzwoniła do mnie policja, zapraszając na rozmowę ;) Musiałam się zwolnić z pracy, pojechać na komendę i złożyć zeznania.
Ludziom się nie chce, bo raz, że to nie ich samochód został przyrysowany, więc co się będą martwić o kogoś, a dwa - zabiera to ich czas.

mjsystem - 19-12-2014, 13:33

Seichan napisał/a:
No tak... zapomniałem w jakim mieszkam kraju... :roll: Albo nadgorliwość albo znieczulica. :?
_Slawek_ - 19-12-2014, 14:24

mjsystem napisał/a:
Seichan napisał/a:
No tak... zapomniałem w jakim mieszkam kraju... :roll: Albo nadgorliwość albo znieczulica. :?

Zapomniałeś Sławku wspomnieć o permanentnym marudzeniu na wszystko włącznie z własnym krajem :P

Dyktator - 19-12-2014, 14:46

Jaro1974 napisał/a:
Przedlifta też można uzbroić w lepsze zaciski i będzie to samo co polifcie. Jak tiptronic to zdecydowanie już po 2002 roku. W środku skóra ma swoje plusy i minusy :wink: klimatronic to raczej standard chyba już w poliftowych, a za drewnem to ja osobiście nie przepadam. Zawsze można na plastik wrzucić folię karbon :twisted: :wink: Ja też swego czasu celowałem w gala i już prawie był ale mój moderator (czyt. żona :twisted: ) zadecydował inaczej i jest outek w skórze :wink:

Właśnie bardziej, niż te hamulce interesuje mnie chwalony tiptronik. Więc dlaczego właśnie tiptronic po 2002? :)

jacek11 - 19-12-2014, 15:46

Dobry :)
bastek - 19-12-2014, 16:12

bry
a ja wrócę do moich kółek, jeśli pozwolicie
jak się ropędzam, to nic nie czuć
jak jadę ze stałą szybkością, najlepiej na luzie: w zakresie 0-50 km/godz nic nie czuć, przy 60 wyraźnie buja, , przy 70 km./godz uspojaja się. potem przy 110-140 leciutko drży kierownica
opony są niewybulone od zew, od wew nie oglądałem
kółka? coś innego?

jacek11 - 19-12-2014, 16:15

Skoro przed zmianą było dobrze,to chyba raczej tutaj trzeba szukać przyczyny 8)
radek79 - 19-12-2014, 16:15

Dyktator napisał/a:
Właśnie bardziej, niż te hamulce interesuje mnie chwalony tiptronik. Więc dlaczego właśnie tiptronic po 2002?

dokładnie od grudnia 2001 roku ma zmieniony wieloklin na wałku na wytrzymalszy

[ Dodano: 19-12-2014, 16:22 ]
bastek, jeżeli to nowe opony to trzeba odwiedzić ponownie wulkanizatora żeby od nowa wyważył koła bo niby przez pierwsze 100km opona się układa

mjsystem - 19-12-2014, 17:46

_Slawek_ napisał/a:
Zapomniałeś Sławku wspomnieć o permanentnym marudzeniu na wszystko włącznie z własnym krajem
Mój kraj to sobie pomarudzę na niego :P Ogólnie ostatnio taki ze mnie smerf maruda 8)
Bry wieczorkiem :wink:

tomasek - 19-12-2014, 18:40

Czołem z wieczorka :mrgreen:
Powoli trzeba by się pakować do domciu :mrgreen:
Jeszcze tylko 2 dni :twisted:

_Slawek_ - 19-12-2014, 18:47

Bujanie przy stałej prędkości, które ustępuje podczas przyspieszania to typowe objawy niedokręconego koła.

radek79 napisał/a:
bastek, jeżeli to nowe opony to trzeba odwiedzić ponownie wulkanizatora żeby od nowa wyważył koła bo niby przez pierwsze 100km opona się układa

I właśnie po 50-100km od wymiany zawsze zalecają dokręcenie kół na wszelki wypadek.

Z tym, że w Twoim przypadku buja/trzęsie tylko przy określonych prędkościach, co by wykluczało niedokręcone koło... :roll:

Dyktator - 19-12-2014, 19:34

Dzięki za pomoc :D

Sprawiał jakieś częste problemy ten wieloklin w wcześniejszej wersji? Jak z awaryjnością właśnie tiptronika względem manuala i automatu przed liftem? :)

mjsystem - 19-12-2014, 19:45

_Slawek_ napisał/a:
Z tym, że w Twoim przypadku buja/trzęsie tylko przy określonych prędkościach, co by wykluczało niedokręcone koło...

Krzywa felga, opona? Z naciskiem na opona? Tak kiedyś miałem, że zwichrowało ją w pionie.
Poza tym ludzie listy piszą... komus kojarzy się szara koperta? 8) :-"

bastek - 19-12-2014, 20:00

opony nie nowe
to gdzie jeździcie w L-nie na wyważanie?
mjsystem napisał/a:
komus kojarzy się szara koperta

z kawałem
do której pan dochtór dziś przyjmuje?
do lewej. prawa już pełna