Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
jacek11 - 20-11-2013, 21:42
I to mi się podoba
fergul11 - 20-11-2013, 22:37
koszmarek napisał/a: | Kicio bedzie zyl |
...bo już mi palce posiniały
Yoshiko - 21-11-2013, 09:44
lubicie krówki HAND MADE ?????
polecam artykuł http://wyborcza.pl/1,87648,14968821.html
Marcin-Krak - 21-11-2013, 19:30
Yoshiko napisał/a: | lubicie krówki HAND MADE ????? |
Nic nie jeść, nic nie pić
Jak żyć Panie premierze
fergul11 - 26-11-2013, 02:34
No dzisiaj to Obama mnie wkurzył !!!
Nie wystarczy im Merkel , to jeszcze mnie szpiegują ?
Koło południa wyskoczył komunikat że serwer potrzebuje Hasło
Następnie ruter się zawiesił , połączenie "po kablu" i wi fi było ale sygnału z internetu nie .
Reset i nic , wyłączenie i też nic , po godzinie wróciłem do lapka, sygnał już był.
Ale każdorazowe kliknięcie w link otwierało jego dwie zakładki
To na szybko jakiś skan anti malwarem i....167 infekcji
Potem czyszczenie rejestru , CCC,odkurzacz i takie do cookie i raz jeszcze pełny skan i jeszcze jednego znalazł
Taką to rekreację dziś miałem z moim lapkiem , jutro / dzisiaj sprawdzę pozostałe komp. w domu , są zsieciowane , chyba nic nie przelezie ?
Tomek - 26-11-2013, 08:34
tomek84 napisał/a: | Koleżanka kupiła auto rok temu, od gościa, który sobie go sam sprowadził z DE i jeździł nim jakiś czas.
Teraz przyszła jej decyzja p cofnięciu postanowienia o rejestracji auta (czy jakoś tak), bo rejestracja została wydana na podstawie wadliwego (poprzedniego) dowodu rejestracyjnego (bo gość rejestrując samochód) posłużył się prawdopodobnie lewym zaświadczeniem od opłaceniu opłaty recyclingowej 500 zł.
Tak więc cofnęli jemu rejestrację, a mojej koleżance przy okazji, no bo skoro on nie powinien był mieć zarejestrowanego, to skąd ona ma mieć dowód rej. do tego samochodu?
Ma 14 dni na oddanie dowodu i tablica, albo odwołanie.
Co za kraj ... |
Marcin-Krak napisał/a: | tomek84, napisz później jak się sprawa rozwiąże.
Mam nadzieję, że jednak uda się to jakoś szybko i bezboleśnie rozwiązać.
Swoją drogą - aż tyle czasu potrzebowali żeby do tego dojść Ciekawe w ogóle jak to się im udało. |
tomek84 napisał/a: | póki co skończyło się tak, że poszła do WK odebrać decyzję i popytać co i jak
gość był ponoć mało rozgarnięty i zdziwiony w ogóle o co jej chodzi
powiedział, że trzeba się odwołać, a efekt odwołania ciężki do przewidzenia, bo jedne podobne sprawy się kończą tak, inne inaczej
pół biedy, bo można by jeszcze wpłacić te 500 zł, za tamtego pana, ale z jednej strony jakim prawem?? z drugiej to też proceduralnie bardziej zawiłe
poleciłem jej skontaktowanie się z jakimś znajomym prawnikiem, ale mówiła, że już działa w tym temacie |
mały update do historii
koleżanka inteligentnie poczekała do 14-stego dnia ze złożeniem odwołania, żeby maksymalnie przedłużyć czas, w którym cieszy się samochodem
po około 1-2 tygodniach dostała polecony ZPO, więc też podejrzewała, że to z urzędu, zwlekała z jego odebraniem, w końcu odebrała, rzeczywiście z UM Krakowa, napisali jedynie, że przyjęli jej pismo, ale nie ma jeszcze rozwiązania, bo oni muszą działać teraz wspólnie z UM Wrocławia,
będę wiedzieć jak się sprawa zakończy to napiszę
[ Dodano: 26-11-2013, 08:38 ]
Otwieram właśnie maila i co tam czytam??
niejaka Mrs Teresa Au (adres: martti.nurminen@pp.inet.fi) pisze:
Cytat: | Hello,
Please can you help me re-profile fund? I am Ms Teresa Au, HSBC Hong Kong,
head of corporate sustainability Asia pacific region. A sum of
(USD$23,200,000.00) (Twenty three million, two Hundred Thousand dollars)
Million was deposited by our Late customer who died without declaring any
next of kin before his death in 2006.
My suggestion to you is to stand as the next of kin to Fadel Ahmed. We
shall share in the ratio of 50% for me, 50% for you. Please contact me via
this e-mail: mrs_tere@126.com. Thanks
Regards
Mrs Teresa Au. |
chytra baba (pewnie z Radomia) 50% chce,'
biedny wujek Fadal Ahmed się teraz pewnie w grobie przewraca
może ktoś obeznany powie mi jak przejąć ten spadek
Krzyzak - 26-11-2013, 08:49
tomek84 napisał/a: | może ktoś obeznany powie mi jak przejąć ten spadek | napisz mu, że Twój wujek zostawił Ci 300 milionów USD i że się podzielisz z nim 20/80 jak wpłaci kaucję - powiedzmy - 300 000 USD
po co się zajmować 23 milionami, jak można mieć 10x więcej
pamar - 26-11-2013, 09:15
Najgorsze jest to, że skoro te emaile przychodzą to znaczy, że są na świecie tacy co dają się na to nabrać... przerażające
Tomek - 26-11-2013, 09:28
pamar napisał/a: | Najgorsze jest to, że skoro te emaile przychodzą to znaczy, że są na świecie tacy co dają się na to nabrać... przerażające |
są, są
znam osobiście takich
tylko jeszcze lepiej, bo dali się przerobić jakimś tam znajomym
nie śledzę historii, ale tak na 7-8 lat temu to zainwestowali w czyjś spadek około 100 tyś USD
i tak jak to jest w tych wszystkich historiach, nie możesz przestać dopłacać do interesu, bo:
- jak przestaniesz to nie dostaniesz nic
- jak nie przestaniesz to też nic nie dostaniesz, ale przynajmniej masz nadzieję
[ Dodano: 26-11-2013, 09:28 ]
z jednej strony żal mi tych ludzi, ale z drugiej strony to wszystko przez pazerność
gulgulq - 26-11-2013, 09:54
ee tam,
ja wczoraj dostałem takiego sms:
"I w końcu się udało!. Wygrywasz Gwarantowaną nagrodę w grze o 400.000 zł. Po odbiór nagrody odeślij darmowy sms Nagroda na nr 8064. WOW! Gratulacje!
SMSQuiz.pl"
ciekawe co to jest ta gwarantowana nagroda - użyte słowa nie wskazują że to wygrałem 400.000 zł , może to długopis
ciekawe gdzie sa odpowiednie służby, z regulaminu:
"2. Organizatorem Quizu jest PlayTheGame Limited z siedzibą na Malcie, Office M5, Tigne Place, Tigne Street, Sliema, Malta, zarejestrowana pod numerem C 57080, zwana dalej „Organizatorem”.
to samo tylko inna spółka:
http://di.com.pl/news/483...blad_SMS-y.html
Tomek - 26-11-2013, 09:58
141 tys. zł kary, które zarobił UOKiK, a naciągnięci stracili pewnie parę milionów
czyli oszuści są do przodu i tak sporo, a UOKiK ma kasę na swoją wspaniałą działalność, wszystko zgodnie z planem
jakby ktoś raz, czy drugi nakazał takiej firmie wypłatę nagród zgodnie z deklaracjami, to by się następnym odechciało
fergul11 - 27-11-2013, 11:01
...a ja znam takich co za większą część majątku nakupili złota od przygodnie poznanych cyganów
Niech ktoś mi to wytłumaczy , wszedł facet do sklepu (mały spożywczak),
spojrzał na kasjerkę ta otworzyła szufladę kasy i oddała mu wszystkie pieniądze
Nie znają się,nie groził jej, pół godziny po zajściu jeszcze nie wiedziała o co kaman
Na nagraniu z dźwiękiem wszystko jest ok. Nawet nie ma z czym na policję iść ,bo oddała dobrowolnie
(to dobra koleżanka więc kitu mi nie wciska)
gulgulq - 27-11-2013, 11:03
fergul11 napisał/a: | Niech ktoś mi to wytłumaczy , wszedł facet do sklepu (mały spożywczak),
Nie znają się,nie groził jej, pół godziny po zajściu jeszcze nie wiedziała o co kaman |
hipnoza ??
Yoshiko - 27-11-2013, 12:54
gulgulq napisał/a: | Po odbiór nagrody odeślij darmowy sms Nagroda na nr 8064. |
darmowy jak wyślesz heheh
poetm będą przychodziły do Ciebie smsy za jedyne 10 zł na Twój koszt
gulgulq napisał/a: | fergul11 napisał/a:
Niech ktoś mi to wytłumaczy , wszedł facet do sklepu (mały spożywczak),
Nie znają się,nie groził jej, pół godziny po zajściu jeszcze nie wiedziała o co kaman
hipnoza ?? |
przerażające
misjonarz. - 28-11-2013, 10:33
córka tak się nabrała. Na fejsie reklam że darmowe doładowania telefonu. Córka zrobiła jak tam było, a za tydzień mówi że ma zero na koncie. Sprawdzam telefon i okazuje się że są jakieś dziwne smsy. Sprawdzam, a te kosztują ponad 6 zł. Poszedłem do operatora i zablokowałem wszystkie smsy premium. Teraz to sobie mogą przysyłać
|
|
|