To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

Hubeeert - 19-05-2009, 14:12

Grześku napisał/a:
akbi napisał/a:
bym przyjechał na ...soczek i "Cię" skonfigurował

gulgulq napisał/a:
taka trauma od rana :twisted: :twisted: :twisted:

i do tego się pogłębia :!:

:twisted:
:shock:
niedobrze mi... :axe: :D

Jackie - 19-05-2009, 20:19

Jesteśmy już wszyscy w domu. Rysiek pierwotnie miał wracać dopiero jutro ale dostał takiej histerii, że nie daliśmy rady go uspokoić. Na szczęście lekarz prowadząca też jest matką więc nas wypisała. Dzieciaki zdrowieją, znaczy nie mają gorączki, wymiotów ani biegunki. I super. Wszystkie objawy teraz mamy my, moi rodzice, teściowa i chyba kot.... Niby ostrzegano nas, że rotawirusa przechodzi cała rodzina ale nie wiedziałem, że to takie cholerstwo... W zasadzie noc spędziłem w pokoju zadumy rozmyślając czy aby na pewno mam jeszcze jakieś wnętrzności... Wiem brzmi śmiesznie ale mnie do śmiechu nie jest. Jestem odwodniony, wykończony, mam gorączkę i Bóg wie co jeszcze. Do tego pobyt w szpitalu to jakaś trauma....Pielęgniarki opryskliwe i dopiero po ustawieniu do pionu (kilka moich ostrych uwag) z trudem hamowały się przed złośliwościami. Ja dostałem łóżko do spania w sali dzieciów. Fajnie, tylko, że było to łóżko dla dzieci (na oko jakieś 1,70m) ja mam nieco więcej... Po 4 dobie na tym łóżku jak padłem na swoje to nie wierzyłem, że można być bardziej szczęśliwym ;) I o tak o.
No dobra nie zanudzam, wszystkim, którzy trzymali kciuki raz jeszcze dzięki. Wychodzimy na prostą (przynajmniej z dzieciami ;) )
Pozdrawiam

JCH - 19-05-2009, 20:34

Jackie napisał/a:
Dzieciaki zdrowieją, znaczy nie mają gorączki, wymiotów ani biegunki. I super. Wszystkie objawy teraz mamy my....
Dacie radę. Ważne, że z dziećmi lepiej :thumbleft:
roch_27 - 19-05-2009, 21:16

Jacek głowa do góry teraz to już będzie tylko lepiej :wink:

pozdro

pamar - 19-05-2009, 21:39

Jackie napisał/a:
Pielęgniarki opryskliwe i dopiero po ustawieniu do pionu (kilka moich ostrych uwag) z trudem hamowały się przed złośliwościami.

A kasy za opryski nie wołały? Łachę choroba robią :evil: Aż mnie trzęsie jak czytam.
Wracajcie Wszyscy do zdrówka :mrgreen:

Krzyzak - 19-05-2009, 21:58

Jackie napisał/a:
W zasadzie noc spędziłem w pokoju zadumy rozmyślając czy aby na pewno mam jeszcze jakieś wnętrzności...

Daaawno temu z okazji jakiejs sraczki :) , po ktoryms tam razie zwyczajnie nie chcialo mi sie juz wracac do lozka - zeby miec blisko, to polozylem sie w wannie...

koszmarek - 19-05-2009, 22:19

Jacek, trzymajcie się koniecznie !!

a ja dzisiaj byłam na zakupach, zlazłam się z rodzicielką jak nie wiem co, ale wynagrodziłam to sobie parą extra bojówek i koszulką z Garfieldem(między innymi) :) a do tego "moją dietę szlag trafił", bo obiadek był w KFC :P

fajny ten wtorek. A jutro mamy nasze święto z Maretzkym, po raz 26 bodaj ;)

a no i mam jagodziankę, wreszcie!!! :D

Marcino - 19-05-2009, 23:05

.. że skonfigurowałem skrzynkę elektryczną na budowie, i jak jutro podłącze się do sąsiada i nie będzie żadnych ale.... to walne sobie browara..:)
sruba - 20-05-2009, 00:04

Hubeeert napisał/a:
Grześku napisał/a:
akbi napisał/a:
bym przyjechał na ...soczek i "Cię" skonfigurował

gulgulq napisał/a:
taka trauma od rana :twisted: :twisted: :twisted:

i do tego się pogłębia :!:

:twisted:
:shock:
niedobrze mi... :axe: :D

akbi... dzięki :lol:
i już wszystko działa :D

Cezar - 20-05-2009, 02:26

.... ze sprzedalem Colta i z tego tytulu wypilem kilka kolejek kamikadze. Oby mnie jutro tylko glowa nie bolala :wink:
Pexu - 20-05-2009, 07:33

...że dzisiaj siedzę w robocie do 15:30 po czym spadam do domu, pakuję niezbędnik do Miśka i mykam na Sulwalszczyznę :D i tak do niedzieli, z dala od zgiełku :-)
stary alfer - 20-05-2009, 07:33

Moja firma w ramach działań optymalizacyjnych zabiera wszystkim odbiorniki radiowe :D
Zdajemy je do 31 maja :)

Komóreczki już przycięte, czekamy na dalsze pomysły :)

[ Dodano: 20-05-2009, 07:38 ]
Jackie napisał/a:
Ja dostałem łóżko do spania w sali dzieciów. Fajnie, tylko, że było to łóżko dla dzieci (na oko jakieś 1,70m) ja mam nieco więcej... Po 4 dobie na tym łóżku jak padłem na swoje to nie wierzyłem, że można być bardziej szczęśliwym ;)

Jackie, w zeszłym roku spędziliśmy z żoną 2 tygodnie w szpitalu śpiąc przy 3 miesięcznej wtedy Zuzi na plastikowym krześle.
Cieszę się, że już po... Dużo zdrówka!!!

gulgulq - 20-05-2009, 07:58

Jackie napisał/a:
Niby ostrzegano nas, że rotawirusa przechodzi cała rodzina ale nie wiedziałem, że to takie cholerstwo...

współczuje Jacku,

moja prawie cała rodzinka przeżywała to samo całkiem niedawno
prawie bo oprócz mnie - jako jedynemu chyba z 20 osób udało mi się wywinąc

i chyba wiem dlaczego:
- tran - regularnie co 2-3 dni - 2 kasułki do kolacji :)
- jak czuje branie lub ktoś z rodzinki zaczyna smarkać to robie sobie żurek-gulgula: wiec torebka żurku knora, głowka dużego czosnku, gotuje, wkrajam - piję na noc, wyjdzie 2.5 kubka,

po takiej dawce każdy wirus :butthead: ze strachu :) :)

KarolS - 20-05-2009, 10:48

ehh, no to teraz ja:

38,5... drgawki, zimne poty, bóle mięśni i gardła...

Weryfikacja u lekarza: Zapalenie gardła :? :doubt:

Dostałem antybiotyk, a w sobotę zapowiada się mega biba... ehh :cry:

Fragu - 20-05-2009, 10:54

..że powróciłem z Międzyzdrojów, w sumie nastukałem ponad tysiąc kilometrów. Colcik szedł jak burza, zresztą jak zwykle :twisted: Pogoda nie była taka zła, przez 4 dni miałem przekrój przez trunki świata :P ..i naszła mnie myśl, że jednak za jakiś czas trzeba kupić większe auto..i o zgrozo..zatęskniłem za jazdą dieslem :?