To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

Krzyzak - 02-12-2013, 21:15

generalnie radia nie słucham, tv nie oglądam, ale dawno temu jak chciałem włączyć muzykę w aucie (a nie miałem nic innego jak radio) to wolałem Polskie Radio program 1 - już wolałem słuchać o ilości kwintala z hektara lub pogłowia tuczników niż milionowego wykonania umbrella w ciągu 1 dnia...
Marcin-Krak - 02-12-2013, 21:31

koszmarek napisał/a:
a radio roxy też już nie gra?

Gra, ale to jakby nie to ;)

Trójka ma ok muzykę w większości i duży szacun za promowanie nowych, młodych. Ale jak dla mnie, o czym już kiedyś pisałem, przegadane radio.
Dziś w rankingu mocno awansowało ChilliZet.

Wczoraj ER skończyła o północy Doorsami The End ... a potem poleciała Abba... a dziś rano obudziło mnie disco prosto z pola - jakiś dramat :roll:
A okazuje się, że pojawienie się vox fam zmieniło też profil radia plus i ludzie też się wkurzają, bo pozamieniali prowadzących. Co za kraj ...

Się radiowo zrobiło :P

JCH - 02-12-2013, 22:05

Marcin-Krak napisał/a:
Się radiowo zrobiło :P
....
Trójka ma ok muzykę w większości i duży szacun za promowanie nowych, młodych. Ale jak dla mnie, o czym już kiedyś pisałem, przegadane radio.
Puścić kawałek to, za przeproszeniem, każdy głupi potrafi, w zasadzie to małpa mogłaby siedzieć i naciskać PLAY. Ale puścić ten kawałek dlatego, że..... i przy tym powiedzieć coś mądrego..... Oj.... :roll:
Marcin-Krak - 02-12-2013, 22:19

JCH napisał/a:
Puścić kawałek to, za przeproszeniem, każdy głupi potrafi, w zasadzie to małpa mogłaby siedzieć i naciskać PLAY. Ale puścić ten kawałek dlatego, że..... i przy tym powiedzieć coś mądrego..... Oj.... :roll:

Ale mi nie o to chodzi, a o audycje z cyklu co w mowie piszczy, salony polityczne itp itd. Wiem, że każdemu się nie dogodzi, ale formuła Eski Rock mi odpowiadała po prostu.
Ciekawe co dalej działać będą Ci których wyrzucili/odeszli?
Bo niestety, ale nie wróżę przyszłości ER w obecnym formacie. 7 radio pod względem słuchalności w PL do niedawna :roll:

Marcino - 02-12-2013, 22:26

Ja tam z rana w drodze do pracy to RMF MAXX słucham, od 7.30 do 8.00.
JCH - 02-12-2013, 22:35

Marcin-Krak napisał/a:
Ale mi nie o to chodzi, a o audycje z cyklu co w mowie piszczy, salony polityczne itp itd. Wiem, że każdemu się nie dogodzi.....
Jak widać na przykładzie naszego Forum audycja "Co w mowie piszczy" powinno być obowiązkowa :!: Codziennie, dla każdego przed włączeniem komputera. Po starcie Windows powinna się uruchamiać audycja i jak nie wysłuchasz, i nie odpowiesz na pytanie nie ma korzystania z kompa. Szlaban :) :)
Nie dalej jak w ub. tygodniu dowiedzieć się można było, że np. tak popularny zwrot jak "póki co" (dla niektórych pouczających "puki co" - chyba od "puk, puk", żeby się w głowę stuknęli ;) ) jest niepoprawny :) Pewnie za niedługo zostanie uznany za dopuszczalny jako sformułowanie potoczne, itp. itd. :(
Nie wspominając już o "tę, tą", odmianie liczebników, nazwach miesięcy, pisowni zaimków dzierżawczych..... :?

Ale....
Jeśli chcesz słuchać "hitów" to zdaje się, że jest takie coś jak ZET Gold - może to Ci przypasuje :)

Marcin-Krak - 03-12-2013, 18:29

JCH napisał/a:
Po starcie Windows powinna się uruchamiać audycja i jak nie wysłuchasz, i nie odpowiesz na pytanie nie ma korzystania z kompa. Szlaban :) :)

Może by to opatentować i niezła kapucha by z tego była :D
JCH napisał/a:
Nie dalej jak w ub. tygodniu dowiedzieć się można było, że np. tak popularny zwrot jak "póki co" (dla niektórych pouczających "puki co" - chyba od "puk, puk", żeby się w głowę stuknęli ;) ) jest niepoprawny :) Pewnie za niedługo zostanie uznany za dopuszczalny jako sformułowanie potoczne, itp. itd. :(

Ale też i o smartfonie i tabletu ;)
JCH napisał/a:
Jeśli chcesz słuchać "hitów" to zdaje się, że jest takie coś jak ZET Gold - może to Ci przypasuje :)

:P :P:P:P
PÓKI CO :p wolę TĄ stację ;)

No :mrgreen:

JCH - 03-12-2013, 18:49

Marcin-Krak napisał/a:
Ale też i o smartfonie i tabletu
Widzę kolega w temacie :) na bieżąco ;)
Marcin-Krak napisał/a:
wolę TĄ stację ;)
Ja wolę TAMTĄ :)
Uwex - 03-12-2013, 19:55

... ja słucham stację :D
gadają po czesku, ale mne to ne vadi :lol:
Tylko, że odbieram ją na radiu, ale czasem gdy jestem na forum to w sieci. Fajne jest też to, że gdy się je włączy online, to można poskakać po innych radiach i wybrać sobie różne style muzyki.

mjsystem - 03-12-2013, 19:56

Telewizja kłamie?
http://niezalezna.pl/4905...-propagandystow
Może i źródło niezbyt godne zaufania ale fakt pozostaje faktem...

fergul11 - 04-12-2013, 01:24

Co tam media , macie już prezenty dla swoich bliskich ,?
Kurde ja żadnego pomysłu nie mam :!:
Jak by co to dam żonie chrom pakiet do jej żuka :mrgreen:
No cie choroba pustynia , nic nul zero , wrzućcie coś :wink:

misjonarz. - 04-12-2013, 06:20

no nie wiem? może taki prezent do odpakowania za 9 miesięcy? :twisted: :twisted:
Krzyzak - 04-12-2013, 07:54

mjsystem napisał/a:
Telewizja kłamie?
Nie zaczynaj ;) - to jest jasne.
fergul11 - 04-12-2013, 07:55

misjonarz. napisał/a:
może taki prezent do odpakowania za 9 miesięcy?
:gib:
,,,tia teraz w modzie jest świadome rodzicielstwo , ale nie jak się ma "po 40ce" , szybciej bym się bociana u córki spodziewał jak u mnie :mrgreen:

misjonarz. - 04-12-2013, 08:24

no, a świstak siedzi... :P :twisted: