Nasze Miśki - custom COLT by pawela
pawela - 18-02-2009, 13:33
męczy mnie jeszcze od kilku dni coś takiego:
nie mam fotki z maską i dokładką z przodu jeszcze ale o co chodzi:
Mam 2 zderzaki, wiec ramiona wyciąć z jednego i wkleić do drugiego przenosząc tablicę na dokładkę.
Co myślicie?
Oczywiście żadnego siatexu
tak ori dla porównania:
szkoda, że jest ten plastik na wlocie, tak operacja byłaby znacznie prostsza
rosomak1983 - 18-02-2009, 13:34
pawela napisał/a: | śmiał się z mojego przycisku wstecznych świateł |
to nie znalazles tego czujnika???
pawela napisał/a: | może zabrać dowód za zapinki maski |
chodzi o to ze to wystajace czesci zagrazajace pieszym w czasie ewentualnej kolizji???
tzn ostre czesci..
rosomak1983 - 18-02-2009, 13:38
pawela napisał/a: | męczy mnie jeszcze od kilku dni coś takiego: |
dla mnie bez róznicy... A juz myslałem ze bedziesz malował maske na srebrno
pawela - 18-02-2009, 13:41
rosomak1983 napisał/a: | pawela napisał/a: | śmiał się z mojego przycisku wstecznych świateł |
to nie znalazles tego czujnika???
pawela napisał/a: | może zabrać dowód za zapinki maski |
chodzi o to ze to wystajace czesci zagrazajace pieszym w czasie ewentualnej kolizji???
tzn ostre czesci.. |
znalazłem, ale nie wiem czemu dalej nie działa, więc zrobiłem na razie tak
z zapinkami dokładnie o to chodzi
rosomak1983 napisał/a: | pawela napisał/a: | męczy mnie jeszcze od kilku dni coś takiego: |
dla mnie bez róznicy... A juz myslałem ze bedziesz malował maske na srebrno |
z całym szacunkiem... W ŻYCIU
pawela - 19-02-2009, 10:38
na mój temat swoich kłótni nie przenoście
Tymczasem zmieniłem koła z powrotem na zimowe, pojechałem jeszcze raz, wielka kłótnia, bo nie chcieli ustawić, zacząłem powoływać się na znajomość praw konsumenta to zmiękli, ustawili na +0.02/+0.02 i nic nie ściąga
pawela - 19-02-2009, 11:44
aaaa i myślałem jeszcze o prostokątnej tablicy z przodu, ale jednak jest ogromna, zakrywa znacznie więcej niż myślałem:
cns80 - 19-02-2009, 14:37
pawela napisał/a: | męczy mnie jeszcze od kilku dni coś takiego:
nie mam fotki z maską i dokładką z przodu jeszcze ale o co chodzi:
Mam 2 zderzaki, wiec ramiona wyciąć z jednego i wkleić do drugiego przenosząc tablicę na dokładkę.
Co myślicie?
Oczywiście żadnego siatexu
tak ori dla porównania:
| Myślę że to będzie pierwszy element jaki zostawisz w ewentualnej zaspie lub głębszej wodzie
pawela - 23-02-2009, 16:05
dokładka przednia przyklejona na klej do szyb, i złapana na 4 śruby ale wstawie foto już na aucie.
Miałem też niespodziewany przypadek: w sobote colciak stracił ładowanie, z 14,3V spadło do 8,9V, a spod maski wyło - czyli padł alternator, wróciłem z pracy do domu tylko na akumulatorze, ze świeczkami zamiast świateł. Dziś 1,5h roboty i zamontowany alternator z GTi. Napięcie na wyłączonym silniku ok 13,6V, na włączonym ok 14,3V, wszystko znów działa
rosomak1983 - 26-02-2009, 13:30
Musze sie pochwalic ze jezdziłem ta bestia
Jestem pod duzym wrazeniem. Silniczek naprawade w stanie igła (wczesniej cały czas na automacie) ładnie sie wkreca na obroty. Tłumik mugen ahhh piekny dzwiek... mówie wam. I ta skrzynia to naprawde ciekawy pomysł. TO POTWÓR!!! Naprawde przyspieszenie jest mega dobre. Skrucone przełozenia i jakies cos tam biegi chodza dokładniutko. Sprzegło newka AISIN bierze rewekacja
londolut - 28-02-2009, 17:48
cns80 napisał/a: | Myślę że to będzie pierwszy element jaki zostawisz w ewentualnej zaspie lub głębszej wodzie | No właśnie teraz to zauważyłem. Przecież ex-Colt Śruby a teraz Colt Cezara ma rejestrację umiejscowioną nisko bo w grillu jest siatex.
O właśnie:
Cezar - 28-02-2009, 18:00
londolut napisał/a: | Colt Cezara ma rejestrację umiejscowioną nisko bo w grillu jest siatex. |
Rejestracja trzyma sie na 2 malych srubkach i jedynie jest lekko zadrapana (w jednym miejscu) od wysokiego kraweznika na koncu mojego parkingu
Cezar - 28-02-2009, 18:08
Edit:
A to fotka mojego Colta
Lipne spasowanie, bo foto robione kilka dni po przytuleniu sie do slupka
pawela - 01-03-2009, 10:53
to teraz już nie wiem... Chyba jednak nie będę robił na siłę 'tjuningu' i zostawie jak jest
pawela - 07-03-2009, 10:33
podgrzewam atmosfere
Nie patrzcie na spasowanie, wszystko siedziało 'na słowo', czyli na wcisk Stein pomagał w montażu
Mam prośbę, mógłby mi ktoś w pierwszym i ostatnim zdjęciu wirtualnie pomalować dokładkę i progi w 2 opcjach? :
- pod kolor nadwozia
- na czarno
rafq - 07-03-2009, 10:54
Będzie kozak Miny Bartka bezbłędne
|
|
|