[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sprężyny w Galancie EA
Maximus1005 - 11-10-2014, 16:44
Koledzy a mam takie pytanie czy jest roznica miedzy sprezynami od kombi a sedana chodzi o eibachy?
irekkczek - 12-10-2014, 22:21
tadee_o napisał/a: | Witam,
...z tego co wyczytałem obniżane przednie pasują, ale gdzie dostać same przednie obniżane bo znalazłem tylko w zestawach, ktoś wie? Zastanawiałem się też żeby wsadzić właśnie cały zestaw -30 eibach. Tylko się zastanawiam, czy wtedy tył nie będzie nadal za nisko stał?
|
ja kupiłem przednie Eibachy(2szt. na eibach.pl) i wsadziłem do tyłu. Mam sedana+LPG. Sprężyny pasują bez problemu, są grubsze na zwojach niż te dedykowane na tył. Postaram się na dniach wrzucić fotki jak auto po zabiegu wygląda. Jesli masz seryjne na przodzie i wsadzisz do tyłu przednie Eibachy to będzie git. Ja mam komplet Eibach'a i niestety tył teraz za wysoko stoi. Sprężyny jeszcze siądą, ale nie na tyle, żeby zrównać z przodem i chyba będę musiał ciąć zwój. Jest bardziej twardo, ale już auto nie siada jak przed.
eremita - 13-10-2014, 08:04
irekkczek napisał/a: | Jesli masz seryjne na przodzie i wsadzisz do tyłu przednie Eibachy to będzie git. |
Jak dla mnie dziwne rozwiązanie nie będzie tak że tył mega twardy a przód miękki. To nie lepiej i taniej wsadzić do tył zwykłe sprężyny przednie?
komarsnk - 13-10-2014, 09:15
eremita, tył wtedy będzie bardzo sterczał tak myślę
irekkczek - 13-10-2014, 16:19
Przed:
Pełny bak LPG + ok. 12L benzyny, zapas w bagażniku, jednym słowem masakra, a gdzie pasażerowie z tyłu i pełny bagażnik? Eibach nie przewidział chyba, że auto będzie jeździło po polskich drogach z LPG.
Po:
również pełny bak LPG i mniej więcej tyle samo benzyny. Sprężyny jeszcze trochę siądą, ale nie na tyle, żeby było równo z przodem. Moim zdaniem, żeby osiągnąć podobną wysokość musiałbym wsadzić -40(przednie) do tyłu i wtedy byłoby dobrze.
Nie wiem jakby było to w kombi, ale może tył bardziej by usiadł.
Jest twardo ale nie jest to taczka. Nie jechałem jeszcze z pasażerami z tyłu także nie mogę nic na ten temat powiedzieć. Pozdrawiam
martinez_g - 13-10-2014, 16:57
jak dla mnie te 2 zdjęcie jest żyleta ,mniej więcej tak wysoko stoi tył u mnie w sedanie na spręzynach z kombi po kilku miesiącach ,jak się wpakuję 2 dryblasów z tyłu będzie tak jak z przodu
sveno - 16-10-2014, 15:56
Ktoś pytał jak siada tył gdzie są zamontowane przednie sprężyny. Odpowiadam:
Oponki z tyłu to popularny rozmiar 215/45/R17
Na tylnym siedzeniu i w bagażniku napoje o łącznej masie ~370kg.
Do tego pełna butla LPG, pół baku PB, koło zapasowe, i trochę zakupów ~20kg
Z tyłu zamontowane są przednie sprężyny H&R -35mm. Nic nie obcierało, a jechałem po niezłych wertepach.
Minus jest taki, że na pusto jest twardo, dla niektórych bardzo twardo, ale ja się przyzwyczaiłem
Maximus1005 - 16-10-2014, 23:12
Koledzy ponawiam swoje pytanie sprężyny z sedana podejda do kombi mam namyśli przód i tył a dokladnie chodzi o sprezyny eibach
Juiceman - 17-10-2014, 06:01
Podejdą, tylko do 2.5v6 możesz brać z gdi albo z 2.5v6 - od gala 2.0 nie zaleca się - przynajmniej Mitasubiszi nie zaleca
Tomii - 17-10-2014, 07:58
sveno napisał/a: | Ktoś pytał jak siada tył gdzie są zamontowane przednie sprężyny. Odpowiadam:
|
he, nieźle, na zwykłych spreżynach to pewnie już na odbojach by siedział
KsiadzRobak - 17-10-2014, 08:09
sveno napisał/a: | Ktoś pytał jak siada tył gdzie są zamontowane przednie sprężyny. | powiedz lepiej, czemu przód zostawia taki ślad - wjechałeś w fioletowe błoto, czy tak drze opony?
sveno - 17-10-2014, 16:38
KsiadzRobak napisał/a: | powiedz lepiej, czemu przód zostawia taki ślad - wjechałeś w fioletowe błoto, czy tak drze opony? | tam wcześniej na betonie był wysypany i potem zebrany koks, trochę go zostało i pewnie ulepiło oponę. Opony mają sezon i jakoś nie zauważyłem, żeby się zużywały w przyspieszonym tempie.
eremita - 17-10-2014, 17:29
sveno napisał/a: | Ktoś pytał jak siada tył gdzie są zamontowane przednie sprężyny. Odpowiadam: |
To ładni jak prazy takiej wadze nie siadł
PIOTR_FOTO - 07-11-2014, 15:36
Ja zrobię też próbę w Galancie kombi, bo już mam dość zahaczania o garby. Na tył włożę -40 Eibachy, które teraz mam z przodu. Do przodu kupię standardowe Kayaby.
ViBeZ - 14-11-2014, 15:27
Miał ktoś coś do czynienia ze sprężynkami H&R -35 przód i -15 tył ?? 29507-1 numer. Wydaje mi się że to ciekawa opcja dla chcących obniżyć symbolicznie Gala, a jednocześnie fajnie powinien się wyrównać przód z tyłem u tych u których przód sterczy
|
|
|